Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chciałbyś aby były bitwy na tym forum?

Tak
    45 (80.4%)
    Nie
    3 (5.4%)
    Na razie wstrzymuję się od głosu
    8 (14.3%)

Głosów w sumie: 56

Autor Wątek: Bitwy 3D - czy warto?  (Przeczytany 5186 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Bitwy 3D - czy warto?
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 03, 2010, 16:41:13 »
    http://download.taleworlds.com/mb_warband_setup_1132.exe Proszę, demo jest darmowe i można je modować. Wy to jednak jesteście, gdy mówiliśmy o renderach obruszają się że będzie niesprawiedliwe. Lecz gdy mowa o modelach dodanych do M&B też marudzicie. To jest forum o M&B i wypadało by modele dodawać do M&B, w końcu to gameart.
    Według mnie bitwy nie powinny być wyłącznie o tematyce M&B. Zrobi się bitwę na najlepsze zbroje,miecze,tarcze,hełmy,włócznie,buty i koniec. Można by zrobić tak, że jak jest bitwa na najlepszy model  np. zbroi (coś, co można "na luzie" wrzucić do gry) to w takiej bitwie wymagany byłby screen z gry, a w innych (kible, kowadła, papier toaletowy) nie byłby wymagany.

Nie do końca dobry pomysł, czemu trzymać się stricte realiów nativoskich. M&B jest na tyle realistycznym silnikiem że można na nim zrobić wręcz wszystko. A co do tematów, proponowałbym coś szerszego i dającego większe pole do popisu oraz interpretacji tematu, na przykład "mordercza broń", "chwila grozy" lub chociażby "sielanka".

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 03, 2010, 17:07:32 »
    Little offtop:
    Kibel tak tylko powiedziałem. To nie było nic sugerującego :P.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 03, 2010, 17:09:31 »
    Tu się zgadzam z Matem. Mordercza broń wcale nie musi oznaczać niesamowicie wielkiej i ostrej kosy. Chodzi o interpretację. To może być np. hmmm... wspomniany wcześniej kibel z rurą zwrotną ^^

Gameart to gameart i tego się trzymajmy. Forum o M&B to forum o M&B, więc tego też się trzymajmy. Będzie świetna zabawa, bo przecież o to chodzi :)

Aha proponowałbym ustalić jeszcze jakiś limit pomiędzy jedną bitwą a drugą, żeby nie było tak, że po dwóch dniach będzie już kolejna i kolejna i kolejna. Powiedzmy od 2-4 tygodnie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2010, 17:45:29 wysłana przez woyo-sensei »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 03, 2010, 17:47:59 »
    Skoro regulamin nie budzi jakiegoś ogromnego sprzeciwu(nie licząc sprawy ze screenem z M&B ale nie zaszkodzi spróbować z taką metodą) może wejdziemy w szczegóły? Tym bardziej że Soner zaakceptował tą wersje regulaminu.
    Musimy ustalić terminy oraz tematykę pierwszej bitwy. Pierwsze co przyszło mi do głowy to "mordercza broń" i ją zgłaszam. Ponieważ jest to gameart to terminy też nie powinny być zbytnio wyśrubowane dlatego obstawiałbym tydzień(może nawet od biedy więcej).
    Oczekuje na wasze propozycje.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 03, 2010, 17:49:20 »
    Jestem za. Dodam tylko, że dobrze by było, żeby ten kto wygra bitwę ustalał czas. Np od 4 do 8 dni (zależy od skomplikowania tematu).

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 03, 2010, 18:41:34 »
    Lepsza by była "chwila grozy", a moim faworytem w tej kategorii jest
    (click to show/hide)
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 03, 2010, 19:14:44 »
    Jestem za. Dodam tylko, że dobrze by było, żeby ten kto wygra bitwę ustalał czas. Np od 4 do 8 dni (zależy od skomplikowania tematu).
    Byłbym raczej za tym, żeby czas był stały np. dwa tygodnie.
    Według mnie, propozycja Mata-regulaminu i tematu pierwszej bitwy jest całkiem dobra.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 18, 2010, 12:56:36 »
    To jak?
    Chcecie robić bitwy czy już się wam odechciało?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 19, 2010, 17:00:10 »
    Myślę, że ten topic jest bezcelowy, bo nie ma czegoś takiego jak zakaz bitew. Wystarczy, że ktokolwiek założy wątek "Bitwy 3D" i poda pierwsze zadanie. Wielka mi rzecz, i gdybym był w najmniejszym stopniu zainteresowany, to sam bym to zrobił.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".