Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nagrody dla mistrzów Polski  (Przeczytany 3439 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    Nagrody dla mistrzów Polski
    « dnia: Listopada 28, 2010, 22:25:49 »
    Co myślicie na temat nagrody dla Mistrzów? Wpadłem na pomysł koszulek z dowolnym nadrukiem, coś w stylu "MISTRZ POLSKI MOUNT&BLADE WARBAND" i logo WB z tą laską na koniu. Koszt jednej to 20-30 zł chyba, więc 150 zł na zrzutkę wystarczy:)

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nagrody dla mistrzów Polski
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 29, 2010, 00:06:22 »
    Zapłacisz? Zrzucisz się? Ja nie. Dlatego nie jojczę o nagrody.

bije od Ciebie "polskość" :) - soner
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2010, 09:26:05 wysłana przez soner »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 29, 2010, 00:14:02 »
    Ja mógłbym dorzucić parę zł. Jeżeli nie masz nic do powiedzenia to nie pisz nic lepiej...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 29, 2010, 09:40:41 »
    1. Logo Warband.........hm......to chyba prawa autorskie, jak uda ci się skontaktować z Armaganem to będziesz wielki :P
    2. Koszt takiej koszulki to 20-30 zł...........podaj namiary, to też chętnie skorzystam ;)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 29, 2010, 14:25:25 »
    Zadzwoniłem, zapytałem. Koszt koszulki z logo oraz napisem "MISTRZ POLSKI..." wynosi 35 zł za sztukę. W drużynie jest 9 graczy więc potrzebujemy 315 zł na odpicowane koszulki:)
    Decydujcie czy chcielibyście takie cuś. http://www.sygnatura-sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=228 - adres, gdzie można wybrać kolor, czcionkę i krój koszulek. Co do praw, jeżeli spodoba się wam, to coś wykombinuję.

Jeszcze jedna sprawa, w razie czego, nie mam konta bankowego, więc zbiórka na kogoś innego;)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 29, 2010, 14:41:19 »
    To może zrobić tak ze na następnym turnieju każdy płaci wpisowe 5zł i zwycięzca/zwycięzcy zgarniają całą pulę :D

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 29, 2010, 14:44:14 »
    O czymś takim wcześniej trzeba było myśleć. Najlepiej jakby drużyny musiały płacić "wpisowe" powiedzmy 50zł na każdą drużynę (wychodzi 5,55zł na jedną osobę). Kwota niewielka, a trochę by się tego uzbierało (850zł). W ten sposób za niewielkie koszta pojedyńczych jednostek możnaby uzbierać pokaźną kwotę i zakupić za to jakąś sensowną nagrodę. Ale teraz już jest za późno i w tych mistrzostwach nagród nie będzie :p

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 29, 2010, 15:02:43 »
    Wiele klanów ma problem ze zrzutami na serwer, a Ty tutaj prawisz o koszulkach za 315 zł (w przeliczeniu na browary, to jakieś 126 Tatr). Zawsze możesz napisać maila do Armagana- bardzo możliwe, że mają jakieś koszulki promocyjne z logiem Mount&Blade.

1. Logo Warband.........hm......to chyba prawa autorskie

Myślę, że twórca nie robiłby problemu. Chociażby dlatego, że Mount&Blade jest mało popularny i jakakolwiek forma promocji jest dla TaleWorlds potrzebna jak na lekarstwo.
    O czymś takim wcześniej trzeba było myśleć. Najlepiej jakby drużyny musiały płacić "wpisowe" powiedzmy 50zł na każdą drużynę (wychodzi 5,55zł na jedną osobę). Kwota niewielka, a trochę by się tego uzbierało (850zł). W ten sposób za niewielkie koszta pojedyńczych jednostek możnaby uzbierać pokaźną kwotę i zakupić za to jakąś sensowną nagrodę. Ale teraz już jest za późno i w tych mistrzostwach nagród nie będzie :p

Popieram w 100%. Może na przyszłorocznych MP uda się to zrobić. Obawiam się, że rzeczywiście- jest już troszeczkę za późno.

A za 850 zł. Hmmm... :) Można już się pokusić o całkiem sensowne myszki jak np. jakieś A4tech x748 dla całego teamu :)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 29, 2010, 15:04:23 »
    Wiecie miło było coś wygrać... ale to jest przede wszystkim zabawa . Nie gramy dla jakiś nagród tylko dla samej radości z posiadania takiego tytułu. Rację przyznam Glaedrowi , na takie coś za późno... do tego popatrzcie ile czasu to zajmuje i jak to wygląda ze zbieraniem pieniędzy na Tawernę . Do tego niektórych odrzuca zabawa za którą musieli by zapłacić te kilka złotych...
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 29, 2010, 15:17:27 »
    Jak dla mnie robienie wpisowego na "Nieoficjalne Mistrzostwa Polski" jest trochę nie na miejscu. Ledwo uda się klanom zdobyć kasę na serwer, a co dopiero na wpisowe. Gramy by się bawić, tytuł jest gdzieś obok, a nagrody nie istnieją. Jak chcecie grać o nagrody, to zróbcie oficjalne MP wraz z pomocą Tale Worlds...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 29, 2010, 15:45:43 »
    Dla mnie to jest zabawa i tylko tyle. Ujmę to tak jak zaczniemy walczyć o kasę to duch gry 4fun upadnie...
    Dla mnie jedyną formą nagród są te ufundowane przez organizatorów. Jeśli oni nic nie fundują to nie ma problemu gramy dla zabawy :D

Offline Rezor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 29, 2010, 15:52:27 »
    Masz racje ale nagrodą może być też np. Unikalny Banner na forum lub jakieś wyróżnienie.

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 29, 2010, 15:54:01 »
    Unikalny Banner? ;/ Grajmy FF i zostawmy ten temat w spokoju :P

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 29, 2010, 15:57:44 »
    Oczywiście zgadzam sie z wami gra sie dla zabawy, to nie podlega wątpliwości-na codziennie i nikt nikomu nie każe płacić.Ale akurat taki event jak mistrzostwa Polski, czy inny turniej można uatrakcyjnić prawdziwą nagrodą poza tytułem mistrza.W tym przypadku lepiej by sie sprawdziło w wariancie 1 osobowym (tak jak w turnieju piechoty) -płacisz  głupie 5zł za udział w turnieju- wygrać możesz 800zł (albo rozdzielić to na pierwsze 3miejsca)..I nie ma co tego porównywać do zrzutki na serwer bo tutaj możesz coś rzeczywiście wygrać dla siebie, a nie powiecie mi że prawie tysiac do kieszeni nie motywuje do treningów bardziej niż wirtualny tytuł zwycięzcy :) Nikt nikogo do niczego nie zmusza, po prostu wpadłem na taki pomysł..Nie mówię teraz w sumie o tym turnieju tylko przyszłościowo, i rzeczywiście najlepiej w porozumieniu z Tawerną

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 29, 2010, 16:00:53 »
    Nie ma to jak inicjatywa od mistrza! Clexane dobra rada
    Jak najbardziej popieram powyższe stanowisko (nie dla tego, że przegraliśmy...) tylko ta idea mogłaby prowadzić do kłotni, bo gdy gra się o pieniądze mogłoby dojść do napieć i pedantycznego zachowania wobec zasad itd. Została by sama formalnosć gry i jej "profesjonalne" traktowanie, chodzi o sprawdzenie umiejętności i teraz to już z resztą po ptakach.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl