Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Questy,co i jak?  (Przeczytany 2286 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline werewolf836

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Questy,co i jak?
    « dnia: Listopada 26, 2010, 17:38:21 »
    Witam,jestem nowy tutaj.Mam pytanie odnośnie robienia questów,dostalem od starszego wioski questa o tresci "dostarcz 6sztuk bydla" no i teraz pytanie skad mam wziac to bydlo???Moze jeszcze na przyszlosc jakies wskazowki co do questow?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Questy,co i jak?
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 26, 2010, 18:23:15 »
    Bydło możesz pozyskać na trzy sposoby:
    1. Kupić od sołtysa w wiosce (musisz odnaleźć NPC-a wchodząc na scenę lokacji i porozmawiać o kupnie towarów). Ceny są różne, więc postaraj się zakupić jak najtaniej.
    2. Ukraść.
    3. Spalić jakąś wieś.
    Oczywiście w danej wiosce musi się znajdować jakiekolwiek bydło, więc zanim rozpoczniesz szukać NPC-a, wybierz z quick menu wsi:
    Podejmij wrogie działanie - > ukradnij bydło
    Pojawi się okno z informacją, ile jesteś w stanie wykraść bydła i jeśli chcesz możesz spróbować wykraść, albo wybrać "wstecz" podjąć inne działanie. Tak, czy inaczej będziesz widział, czy w ogóle opłaca się wchodzić na scenę, szukać sołtysa i liczyć na niską cenę (która z czasem pozostaje stała - ~215 za sztukę)...

Nieważne, którą opcję wybierzesz - bydło pojawi się na mapie świata i będziesz musiał je zagnać do wioski, która Ci zadanie zleciła. Możesz dostarczać bydło na raty - za każdym razem, gdy dostarczysz jakieś krówsko, pojawi się komunikat w stylu "Dostarczono <ilość>szt. bydła do <lokacja>.", a gdy osiągniesz wymagane minimum, wyświetli się napis informujący o zakończeniu zadania.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2010, 18:28:22 wysłana przez NIFN »

Offline werewolf836

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Questy,co i jak?
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 27, 2010, 12:36:05 »
    No tak,jestem w stanie wykraść 1 szt bydla,po kradziezy stoi kolo osady i klikajac na nie wybieram "prowadz bydlo do przodu" i wraca do tej osady.W innych wioskach nie ma bydla do kupienia ,przejechalem z 15wiosek i nic,to samo np mam pelne inwentory i nigdzie nie moge sprzedac tych rzeczy bo w kazdej wiosce maja po 0denarow.