Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka pytań  (Przeczytany 937 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dante 47

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Wróg Mojego Wroga Jest Moim Przyjacielem"
    Kilka pytań
    « dnia: Listopada 26, 2010, 15:20:52 »
    Witam mam kilka pytań:
    1.Podbiliśmy z razem moim królestwem miasto Sargoth,przyczyniłem się do tej wygranej ponieważ miałem najwięcej wojska ale go nie dostalem:/Jak zrobić żeby dostać jakieś miasto??Bo czasem nie mam szans żeby podbić je.
    2.Chciałbym zostać marszałkiem,mam relacje z królem -10(chciałem go pogodzić z innym lordem ale się nie dało) z resztą lordów na +(tylko kilku na - lub 0).I co mógłbym być?
    3.Czy się opłaca być marszałkiem?
    4.Jak nim zostać?
    5.Jak założyć własne królestwo
    6.Opłaca się?
    7.Czy dam rade z wojskiem liczącym 120 ludzi świetnie wyszkolonych(jestem też dobrym dowódcą ponieważ nie jeden raz wygrałem z lordem z przewagą 100 ludzi)
    8.Co mi daje i jak to działa mieć skrawek ziemi od Mistrza Gidli(opiszcie dokładnie).

To tyle,licze na szybką odpowiedź i z góry dzięki:)

Offline Arto

• Użytkownik
    Odp: Kilka pytań
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 26, 2010, 16:24:21 »
    1. Masz małe szanse przez te relacje z królem. Zazwyczaj po zdobyciu lenna odbywa się głosowanie na temat tego kto otrzyma dane lenno. Popytaj lordów swojego królestwa o opinię.
    2. Na to też masz małe szanse i wg mnie nie masz co się męczyć, ponieważ będziesz mógł najwyżej zwołać lordów do siebie.
    3. To już napisałem
    4. Poczekaj na wybory. Odbywają się one losowo, więc nie wiadomo ile będziesz czekać.
    5. Zdobądź lenno nie należąc do żadnego królestwa.
    6. Musisz na początek zdobyć trochę grosza. Najlepiej zabezpieczyć się sumką ok. 100k.
    7. To jest też zależne od twojego wojska.
    8. Możesz założyć tam zakład rzemieślniczy, więc będziesz otrzymywał dochody z danego miasta. Zwróć uwagę na zyski które oblicza mistrz gildii przy wyborze typu zakładu.

Offline Ukashq

• Użytkownik
    Odp: Kilka pytań
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 26, 2010, 18:08:28 »
    1. Często miasta są przydzielane temu, kto dowodzi oblężeniem, a nie kto miał największy wkład militarny. Poza tym Król ma swoich ulubieńców i też bierze stosunki z lordami pod uwagę. Często tak miałem, że marszałek jechał do podbić miasto zamek to ja go uprzedzałem i zaczynałem oblężenie to wszyscy się rozjeżdżali lub jechali gdzie indziej za marszałkiem.
    2. Relacje relacjami, liczy sie renoma i honor oraz siła oddziału. Wykonuj questy dla nich to Cie polubią. Honor też się przyda.
    3. Zależy czy chcesz podbijąć. Zaletą jest to, że Ty na polu bitwy dowodzisz całą armią, a nie tylko swoją. Wadą jest to, że masz obowiązek obrony i ciągłej walki. Ja osobiście wole sam walczyć ewentualnie poprosić lorda o pomoc.
    4. Marszałek traci kadencję, gdy zostanie pojmany. Niby się wydaje niemożliwe, ale Marszałkowie nie wiem czemu podczas nieprzerwanej kampanii NIE UZUPEŁNIAJĄ ARMII, przez co się powoli oddział wykrusza.
    5. Było już omawiane... W skrócie podbijamy zamek i w momencie, gdy król nie przydziela nam ziem wypowiadamy posłuszeństwo.
    6. Zależy, jw.
    7. 120 ludzi - może, ale liczą się jeszcze ewentualnie jakieś posiadłości dobrze obsadzone i dużo $$$$.
    8. Możesz kupić faktorię, które po tygodniu rozruchu daję tygodniowo jakieś pieniądze. Ważne - relacje z królestwem, które posiada to miasto muszą być pozytywne (nie możesz być w wojnie z nimi).