1. Często miasta są przydzielane temu, kto dowodzi oblężeniem, a nie kto miał największy wkład militarny. Poza tym Król ma swoich ulubieńców i też bierze stosunki z lordami pod uwagę. Często tak miałem, że marszałek jechał do podbić miasto zamek to ja go uprzedzałem i zaczynałem oblężenie to wszyscy się rozjeżdżali lub jechali gdzie indziej za marszałkiem.
2. Relacje relacjami, liczy sie renoma i honor oraz siła oddziału. Wykonuj questy dla nich to Cie polubią. Honor też się przyda.
3. Zależy czy chcesz podbijąć. Zaletą jest to, że Ty na polu bitwy dowodzisz całą armią, a nie tylko swoją. Wadą jest to, że masz obowiązek obrony i ciągłej walki. Ja osobiście wole sam walczyć ewentualnie poprosić lorda o pomoc.
4. Marszałek traci kadencję, gdy zostanie pojmany. Niby się wydaje niemożliwe, ale Marszałkowie nie wiem czemu podczas nieprzerwanej kampanii NIE UZUPEŁNIAJĄ ARMII, przez co się powoli oddział wykrusza.
5. Było już omawiane... W skrócie podbijamy zamek i w momencie, gdy król nie przydziela nam ziem wypowiadamy posłuszeństwo.
6. Zależy, jw.
7. 120 ludzi - może, ale liczą się jeszcze ewentualnie jakieś posiadłości dobrze obsadzone i dużo $$$$.
8. Możesz kupić faktorię, które po tygodniu rozruchu daję tygodniowo jakieś pieniądze. Ważne - relacje z królestwem, które posiada to miasto muszą być pozytywne (nie możesz być w wojnie z nimi).