Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Ulubiona gra strategiczna o Polsce

Knights of Honor
    Polanie II
    Kozacy: Europejskie Boje
    Europa Universalis
    Hearts of Irons
    Medieval Total War
    Empire Total War
    Polskie Imperium: od Krzyżaków do Potopu(Reign: Conflict of Nations)
    mod Civilization IV BTS
    Kozacy Bitwa o Europę

Autor Wątek: Odp: Ulubiona gra strategiczna o Polsce  (Przeczytany 6891 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Ulubiona gra strategiczna o Polsce
    « dnia: Listopada 24, 2010, 17:28:34 »
    Firma Cenega Poland informuje, że gra strategiczna Polskie Imperium: Od Krzyżaków do Potopu (na Zachodzie znanej pod tytułem Reign: Conflict of Nations), której symboliczna premiera odbyła się wczoraj, powinna być już dostępna w najważniejszych punktach sprzedaży w całej Polsce.

Produkcja trafiła do sprzedaży w dwóch wersjach – podstawowej (sugerowana cena detaliczna 79,99 złotych) oraz kolekcjonerskiej (159,99 złotych). W skład tej drugiej wchodzi wiele niezwykle interesujących dodatków, w tym kopia średniowiecznego sztandaru Królestwa Polskiego o wymiarach 100cm x 50cm, replika florena, którym płacono w czasach Bitwy pod Grunwaldem, miecz rycerski z logo gry, a także audiobooki z klasycznymi powieściami Henryka Sienkiewicza (Krzyżacy oraz Potop).

Polskie Imperium: Od Krzyżaków do Potopu to strategia z elementami RPG, której akcja rozgrywa się w latach 1350 – 1650 na terenie całej Europy Środkowo-Wschodniej oraz Skandynawii. Produkcja oferuje obszerną kampanię dla pojedynczego gracza, obejmującą 26 grywalnych frakcji (w tym polską). Poprzez kontrolę bohaterów, rozwijających swoje umiejętności w trakcie walk, gracz rządzi zdobycznymi obszarami, nieustannie poszerzając granice swojego imperium.

Rodzime wydanie Polskiego Imperium: Od Krzyżaków do Potopu zostało odpowiednio rozbudowane względem oryginału (wydanego na Wschodzie pod koniec ubiegłego roku). W grze można znaleźć dziesięć nowych, polskich jednostek (Husaria, Lisowczycy), a także siedem dodatkowych, historycznych misji w kampanii polskiej (m.in. Powstanie Akademii Krakowskiej, Unia Polsko-Litewska, Bitwa Pod Grunwaldem oraz Potop Szwedzki). Na grę naniesione zostały również poprawki wprowadzone z pierwszą łątką.

Warto odnotować, że konsultantem merytorycznym Polskiego Imperium: Od Krzyżaków do Potopu był Jacek Komuda, znany pisarz, specjalizujący się w tematyce historycznej

screeny
    http://www.google.pl/images?q=Polskie%20Imperium%3A%20Od%20Krzy%C5%BCak%C3%B3w%20do%20Potopu%20-%20gra%20o...%20Polsce&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1440&bih=710

filmiki
    http://www.google.pl/search?q=Polskie+Imperium:+Od+Krzy%C5%BCak%C3%B3w+do+Potopu+-+gra+o...+Polsce&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&hl=pl&biw=1440&bih=710&ie=UTF-8&tbo=u&tbs=vid:1&source=og&sa=N&tab=iv
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2010, 15:54:16 wysłana przez kacperro »
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Polskie Imperium: Od Krzyżaków do Potopu
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 24, 2010, 18:32:54 »
     Mam wolnego neta, więc nie sprawdzałem filmików. Najważniejsze pytanie: jak wyglądać będzie walka? Bo sądząc po PEGI 7+ to będzie bardziej coś w rodzaju Europa Universalis, niż Total War?

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 25, 2010, 18:46:57 »
    Nie wiem.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 25, 2010, 19:03:35 »
    Ta gra to kiepski żart. Mógłbym o niej napisać bardzo dużo negatywów ,ale mi się nie chce. Za to mogę polecić wam z ręką na sercu grę Knights of Honor. O wiele lepsza jest ta gra choć wyszła dość dawno. A walka to w ogóle nie wygląda, nie masz na nią wpływu i nic nie widzisz co się tam dzieje ,a w KoH możesz sam dowodzić armią i dyplomacja jest o wiele lepsza.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 25, 2010, 20:08:16 »
    Dobra dzięki SirSalvadin bo myślałem, że zapowiada się coś fajnego.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2010, 20:13:48 wysłana przez kacperro »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 25, 2010, 21:35:32 »
    Najlepsza gra strategiczna o Polakach to Polanie 2.
    Krowy rulez 4ever
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 26, 2010, 19:22:49 »
    Dobra zmieniłem tema na Ulubiona gra strategiczna czekam na różne propozycje i wtedy zrobię ankietę.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2010, 15:52:28 wysłana przez kacperro »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Ulubiona gra strategiczna.
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 26, 2010, 20:14:24 »
    Wiesz co to wyszukiwarka?! Jest już temat o strategiach: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5761.0 Na przyszłość myśl jak zakładasz wątek i myśl także gdy zmieniasz jego tytuł.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 26, 2010, 21:16:41 »
    Grevous tamten temat jest o RTSach a nie o wszystkich grach strtegicznych.
    Taka Europa Universalis albo genialny Medieval II: Total War to nie są RTS ale są strategiami.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 27, 2010, 00:00:34 »
     Z tym Total War'em nie był bym do końca taki pewien. Co prawda na mapie świata gramy w systemie turowym, ale bitwy są już RTS...

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 27, 2010, 15:53:52 »
    Dobra a o Polsce jaka jest wasza ulubiona strategia?(zmieniłem temat)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 27, 2010, 16:00:06 »
    Knights of Honour i Polanie II :D Dwie świetne gry.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 27, 2010, 16:16:34 »
    Nie powiem jaka gra strategiczna z Polakami jest najlepsza, ale wypiszę kilka nazw gier, w których znajduje się Polska. Więc:
    - Kozacy: Europejskie Boje
    - Europa Universalis
    - Hearts of Irons (II Wojna Światowa)
    - Medieval Total War

@kacperro: dodaj do ankiety jeszcze ten tytuł, o którym założyłeś wątek (Polskie Imperium: Od Krzyżaków do Potopu).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2010, 16:51:22 wysłana przez Gacek3000 »

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 27, 2010, 16:34:05 »
    Dobra dodałem ankietę i niech ktoś poda jeszcze parę fajnych strategii o Polsce.Do ankiety dodam Empire Total War.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 27, 2010, 18:48:05 »
    A civilization 4? W modzie była Polska.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin