Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z własnym królestwem  (Przeczytany 1580 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dante 47

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Wróg Mojego Wroga Jest Moim Przyjacielem"
    Problem z własnym królestwem
    « dnia: Listopada 16, 2010, 16:38:45 »
    Witam mam problem z własnym królestwem.Czytałem że żeby mieć własne królestwo trzeba mieć zamek,no to mam zamek Rhodoków po tym jak go podbilem razem z marszalkiem i mi go dali,ale teraz kiedy wchodze w zamek nie mam opcji załóż własne królestwo,zmień nazwe itp....Możecie pomóc??Bardzo prosze

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Problem z własnym królestwem
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 16, 2010, 16:51:03 »
    1. Musisz opuścić wasala, najlepiej poczekaj na opcję kiedy możesz wziąć swoje włości, a gdy go opuścisz zostawiasz włości, gdy jakiekolwiek zdobędziesz automatycznie tworzy się królestwo...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Dante 47

• Użytkownik
    • "Wróg Mojego Wroga Jest Moim Przyjacielem"
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 16, 2010, 17:08:33 »
    A takie inne pytanie,mam aktualnie limit 78 żołnierzy (troche słabo)1 zamek i 3 wioski czy opłaca mi się tworzenie własnego królestwa czy lepiej poczekać i jak będe lepszy wtedy założyć własne?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2010, 17:21:17 wysłana przez Dante 47 »

Offline Dail Kabir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 16, 2010, 17:16:54 »
    Tak, ewentualnie podbij jakiś zamek i jeśli Król nie będzie chciał dać go w Twoje posiadanie wymów mu posłuszeństwo - w ten sposób z posiadanych ziem założysz swoje królestwo.

Offline exoriou

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 30, 2010, 22:44:49 »
    Czyli najskuteczniejszy sposób aby stworzyć własne królestwo, to pobawić się w czyjegoś wasala, przejąc zamek i zerwać umowę wasalską i ten przejęty zameczek stanie się naszym królestwem?

Pytam bo w pierwszym M&B (nie warband) taka akcja kończyła się uznaniem Ciebie za renegata i wypowiedzeniem wojny przez wszystkie frakcje, a jak wiemy z wojną od wszystkich możemy zapomnieć o jakimkolwiek królestwie.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 01, 2010, 13:33:36 »
    Według mnie tak, najlepiej najpierw zdobyć lenna (najlepiej miasta) jako wasal. Dlaczego? Po pierwsze - masz poparcie swojej frakcji, jesteś bezpieczniejszy. Po drugie - dużo łatwiej poprawić stosunki z lordami, co przy późniejszym przekabacaniu jest bardzo ważne.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 02, 2010, 16:26:19 »
    SaddamKrK ma racje, sposób exoriou też jest dobry. A od siebie dodam że z takim limitem żołnierzy i 1 zamkiem nie dasz rady mieć Królestwa na poziomie :/ (wbij więcej reputacji honoru i prawa do rządzenia, wtedy próbuj :D)

Offline exoriou

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 04, 2010, 09:51:12 »
    Okej, a można lordów przeciągnać na swoją stronę, czyli w szeregi nowo-powstałego mini-królestwa?

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 04, 2010, 10:18:24 »
    Można ale lordowie patrzą na twój honor, reputację i ile lenn masz w swoim królestwie... Więc za dużo nie "przekabacisz" na swoją stronę ...

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 04, 2010, 11:47:42 »
    Ale można dla każdego opozycjonisty w innych królestwach robić zadania, w międzyczasie zdobywać honor, renomę i nowe włości... z czasem jakiś zniechęcony do władcy przyjdzie do Ciebie.