Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co waszym zdaniem powinno być priorytetem?

Nowe skrypty(jeśli tak to jakie)
    Modele ubrań dla kobiet i mieszkańców
    Nowe sceny miast wsi i grodów
    Dokończenie i dopracowanie elementów mapy(ikonki, góry)

Autor Wątek: [M&B][SP]Mroczne Wieki  (Przeczytany 125722 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: Mroczne Wieki- Kiedy słońce bylo bogiem
    « Odpowiedź #420 dnia: Lutego 13, 2011, 18:22:19 »
    Wypuść. Przecież wiadomo, że to wczesna wersja. Ludzie pomogą Ci szukać błędów.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #421 dnia: Lutego 13, 2011, 18:41:31 »
    W sumie racja. Tak więc pierwsza nie tyle co beta co ledwie alfa moda właśnie teraz ujrzała światło dzienne.
    Zmieniłem zdanie. Sorry ale chcę uratować was przed graniem w tą niedoppracowaną alfe.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 07:56:37 wysłana przez rybopiotr »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #422 dnia: Lutego 13, 2011, 20:10:51 »
    Pobrałem, odpaliłem, wyłączyłem, po czym usunąłem. Po pierwsze, mod nie działa - przy próbie włączenia pojawia się komunikat  "ERROR: get_object failed for: bo_pw_bushes02_a", zatem problem z modelem kolizji mesha. Po drugie, otworzyłem pliki tekstowe i nie zobaczyłem tam nic ciekawego, mimo nowej mapy dalej "jesteśmy" w Calradii, odwiedzamy znane z Native wioski, a w nazwach nowych żołnierzy jest trochę błędów. Po trzecie, zajrzałem do brfów: większość przedmiotów pochodzi z innych modów, te zrobione przez ekipę moda mają zazwyczaj brzydkie tekstury, a do wielu brakuje materiałów czy tekstur. Dodatkowo zauważyłem meshe z rozszerzenia Warband, a nie sądzę, że masz pozwolenie od Armagana na ich użycie. To samo tyczy się nowego utworu - pochodzi on ze Starej Baśni, ale czy masz permisję od autorów na jego rozpowszechnianie? Wiem że moda nie powinno się oceniać na podstawie samych plików, bez rozpoczęcia nowej gry, ale tutaj mogę ze szczerością stwierdzić, że określenie alfą tej modyfikacji jest nieco na wyrost. Nie polecam.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #423 dnia: Lutego 13, 2011, 20:48:38 »
    komunikat  "ERROR: get_object failed for: bo_pw_bushes02_a",
    To jest chyba objekt podstawowy a nie dodawny przeze mnie więc to raczej nie jest wina moda.
    Po drugie, otworzyłem pliki tekstowe i nie zobaczyłem tam nic ciekawego, mimo nowej mapy dalej "jesteśmy" w Calradii, odwiedzamy znane z Native wioski, a w nazwach nowych żołnierzy jest trochę błędów. Po trzecie, zajrzałem do brfów: większość przedmiotów pochodzi z innych modów, te zrobione przez ekipę moda mają zazwyczaj brzydkie tekstury, a do wielu brakuje materiałów czy tekstur.

Odpowiem ci cytatem
    ledwie alfa moda

brakuje materiałów czy tekstur
    Możesz podać do czego bo to ciekawa sprawa?

Dodatkowo zauważyłem meshe z rozszerzenia Warband, a nie sądzę, że masz pozwolenie od Armagana na ich użycie
    Są ody dające grafikę, animacje z WB więc myślę że można tego użyć. Jeżeli się mylę to mnie popraw. Cpociaż pewnie te modele i tak zostaną zmienione. A modele są z dema.

nowego utworu - pochodzi on ze Starej Baśni
    Tu palnąłem gafę ale ty też się mylisz. Dałem ten utwór "dla siebie" a wziąłem go z Mrocznych Tajemnic a nie z soundtracku z Starej Baśni.

Mam nadzieje że wyjaśniłem chociaż część spraw.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Kabatus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #424 dnia: Lutego 13, 2011, 20:55:33 »
    Kolba to chyba masz coś zrąbane bo mi wszystko działa i jest super, w animacji, ruchu, walce nie przyglądasz się szczegółom ale całości, więc nie przeżywaj a modele będą nowe bo to zaledwie tak jak rybo psiał alfa, sami chcieliście zobaczyć i podkreśliliście, że wiecie, że jeszcze nie ma się czego spodziewać a Ty już taką krytykę walisz weź się ogarnij chłopie, bo masz jakieś przypuszczenia a co najważniejsze gra ci nie HULA ! A zabierasz głos.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #425 dnia: Lutego 13, 2011, 21:04:29 »
    Kolba to chyba masz coś zrąbane bo mi wszystko działa i jest super, w animacji, ruchu, walce nie przyglądasz się szczegółom ale całości, więc nie przeżywaj a modele będą nowe bo to zaledwie tak jak rybo psiał alfa, sami chcieliście zobaczyć i podkreśliliście, że wiecie, że jeszcze nie ma się czego spodziewać a Ty już taką krytykę walisz weź się ogarnij chłopie, bo masz jakieś przypuszczenia a co najważniejsze gra ci nie HULA ! A zabierasz głos.
    Więc jak komuś ten mod nie działa to nie prawa go krytykować? Co to za logika?! Zresztą post Kolby to konstruktywna krytyka, Ty chyba nie widziałeś jaka krytyka na tym forum potrafi być mało konstruktywna... Jeśli umieszczasz coś publicznie to licz się z krytyką - Takie jest odwieczne prawo natury.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #426 dnia: Lutego 13, 2011, 21:19:40 »
    Sprawdziłem MS i za nic nie znalazłem "bo_pw_bushes02_a" w  module system moda.
    JA do Kolby mam żal tylko o to ze skomentował moda nie grając w niego co jest jak ocenianie potrawy po składnikach bez jej próbowania. :|
    Ja krytykę przyjąłem i odpowiedziałem.

Offline Kabatus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Lutego 13, 2011, 21:24:30 »
    Ja grałem i ma fajny klimacik, taki swój dosłownie ponieważ mapą jest Polska i widać to an pierwszy rzut oka, do tego postacie w bitwie mówią po polsku takim starodawnym głosem, więc wszystko jest elegancko :)
    WIEC OT JEST WERSJA DO ZAGRANIA, ABY SIĘ ZORIENTOWAĆ CO I JAK ! MODELE CIĄGLE TWORZYMY I POPRAWIAMY :)
    Pozdro

EDIT:

Przygotowałem logo prezentacyjne :) O to one:

http://iv.pl/images/81076590016089414860.png
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 22:12:17 wysłana przez Kabatus »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #428 dnia: Lutego 14, 2011, 08:38:38 »
    Ja znalazlem jeszczse inne zastosowanie: sygnaturka.;)

Szczegóły w pierwszym poście.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #429 dnia: Lutego 14, 2011, 11:44:38 »
    A ja myślę że zbyt szybko wydałeś alfe. Nie ma w niej nic co przyciągnęłoby przyszłego odbiorce. Modele to prawie same OSP packi, które dobraliśmy oczywiście odpowiednio, jednak na tę chwilę jest ich zbyt dużo w stosunku do naszych modeli. Alfa powinna być wydana gdy nasz nowy grafik i Plopp zrobi przynajmniej 50% docelowych modeli. Według mnie póki co powinieneś usunąć alfe i przełożyć jej premierą na co najmniej kwiecień.
    Sława!

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #430 dnia: Lutego 14, 2011, 16:03:01 »
    To jest chyba objekt podstawowy a nie dodawny przeze mnie więc to raczej nie jest wina moda.

Cóż, sprawdziłem u kolegi i ma ten sam błąd, więc jednak myślę że jest to wina moda.

Są ody dające grafikę, animacje z WB więc myślę że można tego użyć. Jeżeli się mylę to mnie popraw. Cpociaż pewnie te modele i tak zostaną zmienione. A modele są z dema.

Modderzy, którzy przenoszą modele czy animacje z dodatku Warband do 1.011 i wydają te rzeczy publicznie są najzwyklejszymi w świecie piratami/złodziejami. Wyobraź sobie, że jesteś jednym z programistów/grafików serii Total War. Ukończyłeś wiele nowych tekstur i zostały one umieszczone w grze Medieval II: Total War. Teraz jeden z fanów gry kopiuje twoje dzieło do własnego moda pod Rome: Total War i wydaje publicznie modyfikację. W tej chwili gracze mogą bez problemu korzystać w Rome z tekstur pochodzących z drugiej części Medievala, nie płacąc za samą grę. Nie wiem jak to się ma do praw autorskich twórców Total War, ale podałem tylko przykład. Zatem bez zgody Armagana możesz tylko eksperymentować z plikami WB na swoim komputerze (pomijając fakt, że musisz mieć oryginał dodatku, ale to już inna kwestia).

Odpowiem ci cytatem

Ja rozumiem że mod który właśnie wydałeś jest w fazie alfa, ale moim zdaniem wydawanie ledwo zaczętej modyfikacji jest pozbawione sensu. Nazwa twego dzieła to "Mroczne Wieki", ale nie sposób poczuć klimatu tych czasów czytając w menusach i dialogach o Calradii czy Khergitach. Proponuję bardziej przyłożyć się do moda, a dopiero potem wydawać alfę - dzieło niedokończone, ale przedstawiające przedsmak finalnej wersji.

Możesz podać do czego bo to ciekawa sprawa?

Podałbym teraz, ale wyrzuciłem moda. Pobiorę ponownie.

Tu palnąłem gafę ale ty też się mylisz. Dałem ten utwór "dla siebie" a wziąłem go z Mrocznych Tajemnic a nie z soundtracku z Starej Baśni.

Brzmiało to jak Stara Baśń, ale rzeczywiście masz rację - utwór pochodzi z Mrocznych Tajemnic. Mimo wszystko bez zgody autorów nie umieszczaj takich rzeczy w publicznej alfie.

Cóż, nie będę tego komentować, bo jak widać jeszcze nie dorosłeś do prawdziwej dyskusji. Napiszę tylko tyle, że moda wcale nie trzeba odpalać aby przekonać się o jego treści - będąc nawet niezbyt wprawnym modderem można odpalić wszystkie pliki i przekonać się czy modyfikacja warta jest włączenia.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2011, 16:06:06 wysłana przez Kolba »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Lutego 14, 2011, 16:41:26 »
    Modderzy, którzy przenoszą modele czy animacje z dodatku Warband do 1.011 i wydają te rzeczy publicznie są najzwyklejszymi w świecie piratami/złodziejami. Wyobraź sobie, że jesteś jednym z programistów/grafików serii Total War. Ukończyłeś wiele nowych tekstur i zostały one umieszczone w grze Medieval II: Total War. Teraz jeden z fanów gry kopiuje twoje dzieło do własnego moda pod Rome: Total War i wydaje publicznie modyfikację. W tej chwili gracze mogą bez problemu korzystać w Rome z tekstur pochodzących z drugiej części Medievala, nie płacąc za samą grę. Nie wiem jak to się ma do praw autorskich twórców Total War, ale podałem tylko przykład. Zatem bez zgody Armagana możesz tylko eksperymentować z plikami WB na swoim komputerze (pomijając fakt, że musisz mieć oryginał dodatku, ale to już inna kwestia).

Ja nie brałem z żadnej pirackiejwersji czy nawet pełnej tylko z ogólnodostępnego dema. Mimo wszystko i tak pewnie ich nie będzie.

Podałbym teraz, ale wyrzuciłem moda. Pobiorę ponownie.

Czekam. :)

Mimo wszystko bez zgody autorów nie umieszczaj takich rzeczy w publicznej alfie.
    Tak jak pisałem palnąłem gafę i jest mi z tego powodu naprawdę głupio. :|

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Lutego 15, 2011, 12:07:29 »
    Ta alfa jest na 1.011 czy na Warbada?
    EDIT
    Ok juz wiem.Ale teraz mam drugie pytanie.
    Czy finalna wersja tez bedzie na podstawke czy tylko ta alfa?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #433 dnia: Lutego 15, 2011, 12:25:03 »
    Podstawka.
    Jeżeli coś się zmieni w tej kwesti(w co wątpię) to zostaniecie poinformowani.
    Gra ktoś w tą bete oprócz ekipy moda?
    Jeśli tak to prosiłbym o komentarzy bo jedyny(osób z ekipy nie liczę bo nie są obiektywne, ja też nie) to był Kolby.

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Lutego 15, 2011, 13:51:18 »
    Nie dodałeś żadnych WŁASNYCH broni czy pancerzy. Nie widziałem takich. Jedna tarcza jest zbyt wielka i wygląda jak tektura, a drzewka rozwoju nie są ciekawe. Proste i do tego szybko się szkoli jednostki. Kilka wsi pływa na wodzie... nie można się do nich dostać. To samo jakaś tam wieś na południowy-zachód, gdy nasz bohater do niej jedzie to kamera lata. Przydała by się większa mapa.

2/5... bo trawa ma ładny kolor