Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Turniej piechociarzy.  (Przeczytany 22193 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Turniej piechociarzy.
    « Odpowiedź #60 dnia: Listopada 15, 2010, 14:09:57 »
    Tłumacze turniej 2 ha dalej aktualny...a Tarcze zapasowe mają służyć temu by wygrał tarczownik a nie gość który weźmie miecz półtoraręczny najsłabszą tarcze a potem będzie spam...
    Co do aren dziś jeszcze może udostępnimy linki do pobrania :)
    Będziecie mogli podzielić się swoimi uwagami :))

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 15, 2010, 14:13:28 »
    Doczekam się odpowiedzi?

Wszyscy się rzucili jak szczerbaci na suchary..

Mam kilka pytań, co do tego "turnieju" bo oprócz samego pomysłu żadnych konkretów nie widzę..  macie zamiar dzielić ludzi grupy i rozgrywać to w systemie kto więcej punktów i wygra grupę to przechodzi do drabinki pucharowej w której są pófinały itd. czy od razu wrzucić wszystkich w drabinkę? drugie pytanie czy turniej będzie rozgrywany w jeden dzień czy macie zamiar zrobić coś w stylu "dogrywania", że ludzie sami się umawiają na swoje pojedynki.. ? jeśli macie zamiar takie coś zrobić z góry skreślam ten turniej ,bo to nie wypali dlaczego ? - po pierwsze brak nadzoru nad zawodnikami, po drugie sami ze sobą na pewno wszyscy się nie dogadają co w konsekwencji doprowadzi do dziur w grupach i drabinkach i turniej się wyłoży. Co do zasad, zasady jak zasady. . wszystko fajnie zagrać byle by się kupy trzymało..

Aha i jeszcze jedno rzecz które mnie zastanawia.. co macie zrobić z ludźmi którzy biorą wielki topór i ciągle cofają się machając.. bo ani ich zatakować, można co najwyżej blokować.. w ten sposób do usranej śmierci można walczyć. W sumie to samo jest z tarczownikami..  Na duelach jest wielu ludzi którzy brak skilla nadrabiają uciekaniem i machaniem i liczą że w końcu koleś straci nerwy i sam się podłoży.. mam nadzieję że pan się nie obrazi ale podam na przykład killera, sam mu się często podkładałem bo po prostu po pół mapie gonienia za nim moje nerwy się wyczerpały.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Listopada 15, 2010, 14:25:19 »
    Cóż skoro nie chce Ci się zajrzeć do 1 postu napisze to indywidualnie dla ciebie...
    Trueniej dzieli się na faze grupową i turniejową \...potrwa zapewne kilka tygodni, nad każdą walką będą czuwać sędziowie którzy wyeliminują grę typu stanie w miejscu i czekanie że, wróg podejdzie. Arena najprawdopodbniej będzie małym rozmiarem( no może nie malutkim..) okręgiem więc to też utrudnia cofanie bo delikwent szybko zostanie osaczony...
    Jeśli zawodnik będzie sprawiał non stop problemy zostanie usunięty z turnieju...Co do tego że, terminy się nie zgadzają...sprawa trafi pod osąd sędziów i możliwe że, gracz który może grać "między 23-6 rano" zostanie poproszony o wcześniejszy powrót do domu lub zaproponowanie godzin np porannych.
    Jednym słowem sędziowie będą dbać o sprawność turnieju :)
    Co do tej rozciągłości czasowej cóż chyba nie chcesz by 12 h toczyły się walki non stop : )

OGŁOSZENIE !
    Zapisy potrwają do NIEDZIELI (dokładnie o 24 zapisy się kończą)

PS. Powtórze raz jeszcze sędzia i walczący siedzą wspólnie na jednym tsie! W ten sposób sędzia nadzoruje walkę i jeśli ktoś cofa się non stop do tyłu może zostać wykluczony z walki...oczywiście mówie o perfidnym bieganiu non stop tyłem...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2010, 14:32:10 wysłana przez lygrys »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #63 dnia: Listopada 15, 2010, 14:30:30 »
    Cóż skoro nie chce Ci się zajrzeć do 1 postu napisze to indywidualnie dla ciebie...
    Trueniej dzieli się na faze grupową i turniejową \...potrwa zapewne kilka tygodni, nad każdą walką będą czuwać sędziowie którzy wyeliminują grę typu stanie w miejscu i czekanie że, wróg podejdzie. Arena najprawdopodbniej będzie małym rozmiarem( no może nie malutkim..) okręgiem więc to też utrudnia cofanie bo delikwent szybko zostanie osaczony...
    Jeśli zawodnik będzie sprawiał non stop problemy zostanie usunięty z turnieju...Co do tego że, terminy się nie zgadzają...sprawa trafi pod osąd sędziów i możliwe że, gracz który może grać "między 23-6 rano" zostanie poproszony o wcześniejszy powrót do domu lub zaproponowanie godzin np porannych.
    Jednym słowem sędziowie będą dbać o sprawność turnieju :)
    Co do tej rozciągłości czasowej cóż chyba nie chcesz by 12 h toczyły się walki non stop : )

Tych informacji nie było w pierwszym poście, ale dziękuje za informację. I życzę powodzenia, w organizacji turnieju.

ja nie biorę udziału ;p

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #64 dnia: Listopada 15, 2010, 14:42:05 »
    Tłumacze turniej 2 ha dalej aktualny...a Tarcze zapasowe mają służyć temu by wygrał tarczownik a nie gość który weźmie miecz półtoraręczny najsłabszą tarcze a potem będzie spam...
    Co do aren dziś jeszcze może udostępnimy linki do pobrania :)
    Będziecie mogli podzielić się swoimi uwagami :))

Dalej tego nie rozumiem. Czyli tarcz będzie nieskończoność?

Offline pogomce

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #65 dnia: Listopada 15, 2010, 15:10:52 »
    Dokładnie dlatego to mówię zostańmy przy honorowym pojedynku...Mamy wyznaczyć najlepszego gracza grającego z tarczą a nie najlepszego gracza który radzi sobie bez tarczy:P

Dobry tarczownik wyczuje moment i przebije się przez blok wroga zanim jego tarcza rozpadnie się w pył.   więc wystarczy jedna sztuka.

Czy dobrze rozumiem - będą 2 oddzielne turnieje dla 1h i 2h ??? w takim wypadku po co są narzekania na temat spamu toporów nordyckich przeciwko krótkiej broni? oprócz ostatniego duela oczywiście :)
    5. Turniej dzieli się na ten dla tarczowników i dwuręczniaków..
    6. Po turnieju zwycięscy obu kategorii spotkają się na placu boju:) Coś jak superpuchar :))

2. W Fazie grupowej walczymy do 3 zwycięstw, w fazie pucharowej do 5 w finale walka trwa łącznie 10 rund.
    3. W przypadku skruszenia tarczy zawodnik ma obowiązek ją wymienić.

Proponuję ekstremalny tryb - może i nieuczciwy w wypadku większości pojedynków - do JEDNEGO zwycięstwa, bez fazy grupowej czyli zwycięzca przechodzi przez całość de facto "na jednym życiu"
    może to być próba rozegrana w godzinkę na jednym serwerze z większością zgłoszonych graczy

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #66 dnia: Listopada 15, 2010, 15:17:40 »

Proponuję ekstremalny tryb - może i nieuczciwy w wypadku większości pojedynków - do JEDNEGO zwycięstwa, bez fazy grupowej czyli zwycięzca przechodzi przez całość de facto "na jednym życiu"
    może to być próba rozegrana w godzinkę na jednym serwerze z większością zgłoszonych graczy
    Walki do 2 zwycięstw też nie trwają wcale długo, max. 10-15 min. więc nie ma co narzekać :>

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Listopada 15, 2010, 15:55:15 »
    Kamilo ma rację a zawsze jest większa szansa na to że wygra naprawdę lepszy gracz...

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #68 dnia: Listopada 15, 2010, 16:17:21 »
    Walki do 2 zwycięstw też nie trwają wcale długo, max. 10-15 min. więc nie ma co narzekać :>

raczej 15 s (2x8) dla 2h :P

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #69 dnia: Listopada 15, 2010, 16:59:46 »
    Hehe, jak ktoś wytrzyma minutę ze mną na ringu to będzie mistrz;)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #70 dnia: Listopada 15, 2010, 17:25:43 »

raczej 15 s (2x8) dla 2h :P
    Ja poruszałem kwestie 1h :)

Offline Ernest_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Listopada 15, 2010, 17:27:09 »
    _CG_Ernest

1h-Rhodocy
    2h-Sarranidzi
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2010, 21:36:00 wysłana przez Ernest_PL »

Offline IPL(Rekrut)Markus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Listopada 15, 2010, 17:35:40 »
    Zgłaszam swój udział.
    Walczę zarówno 2H jak i tarczownikiem.
    2H- Rhodocy
    1H- Nordzi

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #73 dnia: Listopada 15, 2010, 21:24:55 »
    Absurd. Walka tarczowników, gdy jest nieskończonośc tarcz to JEST absurd. Dlaczego? Bede sobie trzymał blok przez minutę, bo akurat mi się zachciało. Albo mogę grać ABSOLUTNIE cios za cios. Do tego branie nordów w takim turnieju tez jest glupie? Po co Ci topor i tarcza, jak wiecej dmg zadasz z scimitaru i jest duzo dluzszy i szybszy i w tym turnieju nie musi rozwalac tarczy?
    Tyle tarcz ile masz slotów - max 3 + broń. Bez dziwnych zasad że nie mozesz zaatakowac przeciwnika, ktoremu rozwaliles wlasnie tarcze. Bierzesz 3 tarcze - jestes wolny. Bierzesz jedną - licz się z tym, że bedziesz pojedynkowal sie na manuala. Do tego niech bedzie wydzielony ring w ktorym odbywac sie ma walka. Bieganie po calym polu jest glupie.
    O to wlasnie mialem sam napisac ale przeczytlaem wszytkie posty na szczescie :P Tylko wtedy trzeba wylaczyc z turnieju tarczownikow bronie ze switchem 1h/2h, bastarda, kij z kolcem, mornegstern i co tam jeszcze jest.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2010, 21:28:09 wysłana przez el_hombre_loco »
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #74 dnia: Listopada 16, 2010, 14:13:25 »
    No to super. Już mogę się wycofywać z turnieju, bo ja rozwalam nordem tarcze, a potem spamuje i zabijam. Eh...