Radeo, nie powiedziałem, że nikt nie ma pojęcia. Jedyną osobą, która może dość poważnie w tym siedzieć to Ty, no i jeszcze może sir Luca. Nikt inny się tu nie udziela. Tak, więc uważam, że jest mało osób, które się orientują. To prawda w przepisach z 1807 znajdziemy tylko o barwach legii-dywizji, a w samym przepisie z 1810 mamy już ujednolicenie piechoty. Tak, więc tego w przepisach nie znajdziemy. Tu odniosłem się do wojny z Austrią i po, aż do wydania przepisu ubiorczego z 3 września 1810 roku. Początkowo trafiłem na P13P, i tak się zainteresowałem. Na początku sugerowałem się na dawnym wojsku zaborców. Gorszą informacją jest to, że kiedy znajduję nową informację, jedna wyklucza drugą. Więc tak jak już powiedziałeś, a uważam, że to będzie najodpowiedniejsze – moje mundury to tylko przypuszczenia, brak przepisu powoduje, że na domyśle się kończy.
EDIT: Myślałem nad tym. Uważam, że nie ma tu czasu na domysły. Jak wiemy, ubiór wojsk z VIII-XIX wieku to temat rzeka. Dlatego skonsultuję to z kilkoma osobami. Mam nadzieję, że będzie "trafnie"^^ Do tego momentu zdjęcia usunę, aby nie bluźnić historycznie. W tym czasie mam nadzieję, że wydam plansze przepisu ubiorczego z 3 września 1810 i 1812 roku.