Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][L'Aigle][4pp_XW] Pułk 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 143239 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: [Napoleonic Wars][L'Aigle][4pp_XW] Pułk 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 01, 2013, 18:26:00 »

Linebattle 84e
    30 czerwca 2013

Königreich Preußen
    2

1.Leib-Husaren Regiment
    ||

4ty Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    ||

5. Pułk Piechoty Legii Nadwiślańskiej
    ||

63ème Régiment d'Infanterie
    ||

Liczba Woysk: ~70

vs.

Empire français
    3

7e Régiment de Hussards
    ||

14e Régiment d'Infanterie de ligne
    ||

84e Régiment d'Infanterie de ligne
    ||

Liczba Woysk: ~70

Screeny:

Informacje

Jak co roku 4.Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego na czas wakacji robi sobie małą przerwę od Napoleonic Wars. Nie oznacza to wcale, że nie w czasie wakacji nie zamierzamy w ogóle grać w NW, oczywiście będziemy pojawiać się na bitwach i organizować treningi, jednakże zmniejszy się ich częstotliwość. Jednocześnie przypominamy że REKRUTACJA do naszego pułku jest otwarta !

« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2013, 21:19:44 wysłana przez Krzychu11 »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 01, 2013, 18:28:25 »
    Bardzo ładny post.

Szkoda, że Francuzom znowu się upiekło :/ Może uda się następnym razem.

Podpułkownik 7'ego Pułku Grenadierów
    Oficer Legii Nadwiślańskiej
    Baldwin
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 08, 2013, 01:40:51 »
    Witam Panów!
    W ten weekend u anglojęzycznego człowieka zauważyłem DLC Napoleonic Wars do Warband. Wcześniej sporo grywałem w podstawową wersję gry i nie ukrywając świetnie się przy Niej bawiłem. Wracając jednak do Napoleonic Wars, oglądałem tam materiał z tej gry i oczarowała mnie dyscyplina i posłuszne oraz błyskawiczne wykonywanie rozkazów. Bez wachania zakupiłem dodatek. Jednak nie mam z kim uczyć się tej gry i wolałbym uczyć się od najlepszych, i tu koledzy jest moje pytanie, czy istnieje możliwość brania udziału z wami w jakichś treningach? Jestem nowicjuszem i zdaje sobie sprawę że od tak nikt nie przyjmie mnie do klanu bym mógł bawić się jak najlepiej. Do tego nie należe do ludzi którzy fascynują się historią, chociaż niektóre wydarzenia, ciekawostki, i sposób dawniejszego życia i walk potrafi mnie zaciekawić.
    Pozdrawiam i życzę miłej nocy! :)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 08, 2013, 09:26:47 »
    Hoho, jak od najlepszych to gdzie indziej!

Napisz podanie na ich stronie, ściągnij ts'a i zasuwaj.

Owszem Saddam
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2013, 21:17:29 wysłana przez Matim007 »

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 08, 2013, 12:18:22 »
    Witam Panów!
    W ten weekend u anglojęzycznego człowieka zauważyłem DLC Napoleonic Wars do Warband. Wcześniej sporo grywałem w podstawową wersję gry i nie ukrywając świetnie się przy Niej bawiłem. Wracając jednak do Napoleonic Wars, oglądałem tam materiał z tej gry i oczarowała mnie dyscyplina i posłuszne oraz błyskawiczne wykonywanie rozkazów. Bez wachania zakupiłem dodatek. Jednak nie mam z kim uczyć się tej gry i wolałbym uczyć się od najlepszych, i tu koledzy jest moje pytanie, czy istnieje możliwość brania udziału z wami w jakichś treningach? Jestem nowicjuszem i zdaje sobie sprawę że od tak nikt nie przyjmie mnie do klanu bym mógł bawić się jak najlepiej. Do tego nie należe do ludzi którzy fascynują się historią, chociaż niektóre wydarzenia, ciekawostki, i sposób dawniejszego życia i walk potrafi mnie zaciekawić.
    Pozdrawiam i życzę miłej nocy! :)

Patyczakr123, jeżeli jesteś zainteresowany i chciałbyś się troszkę pobawić w wirtualne wojsko, posłuchać historycznych komend, liznąć troszkę historii epoki… to zapraszamy.
    Podanie (pamiętaj, aby się pierw zarejestrować) możesz złożyć tutaj:
    http://4pp.cba.pl

Okres próbny trwa 1 tydzień. Od 01 lipca do 31 sierpnia mamy okres wakacyjny, i z tą okolicznością treningi oraz bitwy zostały zmniejszone do jednego w obu przypadkach w tygodniu. Wraz z początkiem września wracamy do pełnej działalności.

Pozdrawiam,
    VEINRUS

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 16, 2013, 23:40:27 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=13234.0
    Być może ktoś z was lubi pogrywać w native także ! :D
    Zapraszam !

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 23, 2013, 23:49:50 »
    Wszystkich zainteresowanych zapraszam do "czytnięcia", z góry dzięki ;)
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=13300.msg255866#msg255866

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 26, 2013, 12:32:08 »
    Samosierra 1808, Film historyczny z 1978 roku produkcji polskiej.
    http://dwn.so/v/DS31232508

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 26, 2013, 12:51:59 »
    Nigdy nie powstanie już coś takiego jak Waterloo Bondarczuka https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oKmqRqY0RLg&t=5946

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 26, 2013, 13:11:35 »
    Nigdy nie powstanie już coś takiego jak Waterloo Bondarczuka https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oKmqRqY0RLg&t=5946
    Prawda, bez porównania ;)

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Lipca 30, 2013, 08:58:18 »
    Pełna relacja z inscenizacji napoleońskiej Bitwy pod Czarnowem 1806. Rekonstrukcja odbyła się 27 lipca 2013 roku w miejscowości Pomiechowo k. Pomiechówka.
    http://www.youtube.com/watch?v=AoVXZ3FHQjI

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #146 dnia: Lipca 30, 2013, 10:16:53 »
    Ehh.. 3pp nie było ;'( Ale bitwa świetnie wygląda. Tylko czwartaków coś mało :P
    Nie mniej jednak Veinrus dzięki za wstawienie. Szkoda tylko, że mało kto na to zwraca uwage :/

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #147 dnia: Lipca 30, 2013, 10:19:34 »
    Linki wstawiane przez Nikolaya radzę przeglądać wszystkim. To jest naprawdę doskonały i interesujący materiał dotyczący epoki.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Veinrus

• Użytkownik

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #149 dnia: Lipca 30, 2013, 12:57:36 »
    Jest wątek o rekonstrukcji historycznej w 'dyskusje kulturalne', tam by ie przydało takie linki zamieszczać.
    Bo o tej bitwie pod Czarnowem z tv się dowiedziałem, bo obóz pokazywali, ale wyparowało mi jak się nazywała :P

aha i jeszcze
    [grammar nazi]
    Najbardziej lubię tą:
    "tĘ", bo to do biernika.
    [/grammar nazi]