Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][L'Aigle][4pp_XW] Pułk 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 143222 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Celtic_William

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    • Oyche Doni$ spec od białej broni
    Odp: [Napoleonic Wars][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 29, 2013, 22:22:02 »
    Przyjacielski mecz a mendy już prowokują . Btw gratulacje wygranej 4pp (z 1ps). W ogóle to wy z 14-tki śledzicie wszystkie nasze mecze oficjalne i treningowe, bo czuję się zaszczycony, że ktoś ma obsesję na naszym punkcie :D. Rozumiem Ciebie Garond, że nas nienawidzisz i w taki sposób się dowartościowujesz ale zostaw to dla siebie.

P.S. Rybce to komp wybuchł, bo za dużo grał w C-rpg
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2013, 23:33:07 wysłana przez Celtic_William »
    Kolega Miłosz, Will, Suleyman, Fietnamczyg
    Sprawy na włosku załatwiam po włosku

Offline WojtekPL2

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 29, 2013, 23:08:36 »
    Pokazaliście 1psowi gdzie wieloryby pływają :)
    Gratulacje także za bitwe z 44th.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 29, 2013, 23:27:07 »
    Przyjacielski mecz a mendy już prowokują .
    W przyjacielskim meczu dostaje się 9:1?
    Wogóle
    Well...
    (...) wy z 14-tki śledzicie wszystkie nasze mecze oficjalne i treningowe, bo czuję się zaszczycony, że ktoś ma obsesję na naszym punkcie :D. Rozumiem Ciebie Garond, że nas nienawidzisz i w taki sposób się dowartościowujesz ale zostaw to dla siebie.
    Nienawidzić to bardzo mocne i właściwe słowo ;)  Chociaż Cb Miłek podobnie jak Kiesa i Wodza lubię ;P
    Nie, nie dowartościowuję się, po prostu o tym meczu było głośno i to bardzo. Nie mówiąc juz o tym, że kawaleria XW nie wydawała się tak doświadczona

Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Celtic_William

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    • Oyche Doni$ spec od białej broni
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 29, 2013, 23:31:45 »
    Też się zdziwiłem Piotrek, że nasi tak przegrali. Heh trzeba założyć niektórym ograniczenia na grę w Arma II, Arma III i wszystkie mody związane z tymi grami :D

P.S Już poprawiam błędy :)
    Kolega Miłosz, Will, Suleyman, Fietnamczyg
    Sprawy na włosku załatwiam po włosku

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 30, 2013, 00:01:02 »
    Też się zdziwiłem Piotrek, że nasi tak przegrali. Heh trzeba założyć niektórym ograniczenia na grę w Arma II, Arma III i wszystkie mody związane z tymi grami :D

P.S Już poprawiam błędy :)

Albo oddać lance, huehuehue.
    Gratki, gratki.

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • 12345pp
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 30, 2013, 11:49:42 »
    W imieniu zarówno swoim, jak i Pułku 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego wszystkim Czwartakom i osobom związanym
     ze sceną NW życzę spokojnych i rodzinnych świąt (z dala od WB!) oraz oczywiście śnieżnego Dyngusa. :)

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 08, 2013, 17:32:48 »

W czasie przerwy świątecznej rozegraliśmy dwie bitwy liniowe, więc nadrobię to w jednym poście.

5 kwietnia 2013

Co tu dużo mówić? Jedna z przyjemniejszych bitew, chyba dlatego że balans nie był zbyt udany, więc nikomu szczególnie nie zależało na zwycięstwie. Mi osobiście jako orłowemu liniówka się podobała, ponieważ po raz pierwszy trzymałem naszą "czwórkową" flagę. Przeciwnik chyba sobie zbyt zlekceważył nas poprzez ten nieudolny balans i udało nam się wyrwać, aż (tylko?) trzy rundy. Od dawna nie zgraliśmy się tak z żadnym innym pułkiem jak wtedy z francuską 14e. Niestety zapomniałem zrobić screena z drugiej mapy, ale jak pewnie już zgadliście, wynik to 3:2 dla Prusaków.

Screen:
    Francja:
    4pp XW
    14e
    Prusy:
    3e
    8Lr
    84e

7 kwietnia 2013

Osobiście doświadczyłem dość duże zdziwienie, kiedy zobaczyłem, że regimenty ze strony francuskiej wystawiły łącznie aż 80 osób. Dla Czwartaków była to szczególna bitwa, bo: 1. Cała artyleria była do naszej dyspozycji. 2. Jako, że artyleria zjadła 6 osób wystawiliśmy woltyżerkę w liczbie ok. 15 ludzi, którą dowodził Rohen. Sam muszę się pochwalić, że udało mi się 3 razy wystrzelić z armaty i nawet kilku ludzi ubić (;-P). Nie grałem w piechocie, więc nie mam pojęcia jak było, ale bitwa chyba nie należała do bardzo trudnych i wyrównanych, ponieważ grać przeciwko czterem regimentom to nie jest nic łatwego.

Screen:
    Austria:
    4pp XW
    5pp LN
    8Lr
    18th
    Francja:
    14e
    84e

Pozdrawiam
    Starszy Sierżant
    Rome

DANCE OR GET BANNED

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 08, 2013, 22:39:04 »
    Witam wszystkich,
          Wraz z organizatorami L’Aigle. Pułk 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego chciałby troszkę pomóc w promocji. Dlatego zachęcamy, wszystkich jeszcze nieobeznanym w temacie (dla zainteresowanych) poczytać i pooglądać…:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,195571.0.html

Informujemy, że za współpracę Pułk 4. posiadać będzie własne jednostki: Fizylierów, Grenadierów oraz Woltyżerów. Z własnymi barwami Pułku 4.: blachy, epolety, rabaty, polskie kurtki kroju polskiego itp:
    (click to show/hide)

Uczestnicząc w życiu L'Aigle nasz regiment zostaje przy nazwie, którą wszyscy raczej znają ;) Jeżeli byłby ktoś zainteresowany lub chciałby pobawić się wraz z nami, a także w naszych mundurkach w L’Aigle, troszkę bardziej poznać polską historię, którą staramy się z wielką starannością odwzorować w świecie wirtualnym w DLC: Napoleonic Wars, a niebawem w mod’zie L’Aigle może wstąpić do nas, nie posiadając DLC: NW (który jest płatny), a zapisać się z możliwością wstąpienia w nasze szeregi na (bezpłatny) mod L'Aigle.
          Dla zainteresowanych wstąpieniem w nasze szeregi, prosimy odwiedzić pierwszy post tego wątku lub odwiedzić naszą stornę:

Z poważaniem i wyrazami szacunku dla całej społeczności Tawerna’y,
    Sztab Pułku 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2013, 00:17:50 wysłana przez -VEINRUS- »

Offline Kalof

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 09, 2013, 00:36:41 »
    No, no ;). Pięknie wyglądają Ci "Fizylierzy" (Nie wiem czy dobrze napisałem) i Ci Grenadierzy, 4. Pułku Piechoty Xięstwa Warszawskiego. Jeżeli wyjdzie L'AIGLE, to życzę zdrowego i wielkiego powodzenia! :).

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 09, 2013, 00:41:42 »
    Tak, dobrze napisałeś. Modele wyglądają pięknie... mamy zamiar je troszkę podrasować w szczegółach. Dziękujemy za życzenia – przydadzą się, jak każdemu, więc my wam Pułkowi 3. Piechoty Xięstwa Warszawskiego (za piękną historię) również, samych sukcesów jak za tamtych czasów P3PXW.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 09, 2013, 17:15:09 »
    No, robi wrażenie, wreszcie nie będziecie się musieli pierdzielić z mundurami ;) Mimo że fajna sprawa to roboty pewno było nad Waszymi teksturkami.
    Ja z dwoma pytaniami:
    1. Czy wiecie kiedy wyjdzie mod? słyszałem, że pod koniec kwietnia, ale wolałbym się upewnić.
    2. Czy nie będziecie mieć nic przeciwko na zapraszanie inv'itów na bitwy/ę na modzie?
    No i powodzonka, tradycyjnie ;)

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 09, 2013, 17:48:32 »
    Pierwsze: wiemy, że L'Aigle będzie "epickim" modem. Kiedy rozmawiałem z zagranicznymi regimentami, które również mają kontakt z organizatorami mod'u. Dedukcja była - koniec kwietnia - iż tak twierdziło większość osób, które pytałem. Ale tak jak my i Ty, Garond'zie czekamy. Uważam, jak i większość osób, że to trochę potrwa. Jesteśmy dobrej myśli.

Co do drugiego: Tak jak każdy, ma prawo się pobawić się z nami, połazić, postrzelać, czy to poginąć. Warunek jest jeden - wszystko z kulturą. Są osoby, które przez swoje zachowanie (zachowania), mogę się już gotować na odmowę zaproszenia. Lecz Ty Garond'zie jeszcze u nas nie byłeś, więc czemu nie ;)

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 09, 2013, 22:39:39 »
    Dobrze, czasem przychodzi ochota pograć sobie jako piechota, zwłaszcza w takiej "historycznej" że tak powiem atmosferze.

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 11, 2013, 19:41:29 »

Bitwa liniowa

Wczoraj tj. 10.04.2013r razem z 6te stoczyliśmy bitwę liniową przeciwko 84e. Frakcje miały po dwie linie składające się z ok. 20 ludzi. Pierwsze cztery rundy to była całkowita dominacja ze strony francuskiej. Nikt nie wiedział jak to robili, ale przy każdej ich salwie ginęła co najmniej jedna osoba u Prusaków, nawet przy tzw. salwie ostrzegawczej z końca mapy. Mając wysoką przewagę przeciwnik trochę się rozluźnił, więc po trzech rundach było już tylko 4:3. Po takiej porażce przebudzili się wygrywając następne starcie i zapewnili sobie remis. Ostatnie dwie rundy to była mocna dominacja koalicji 4pp&6te, ponieważ Francuzi robili okropny błąd rozdzielając się przez co łatwo można było ich wybijać. Nie wiem czy remis można uznać za zwycięstwo, ale raczej za pozytywny wynik, bo 84e to nie jest regiment z niskiej półki.
    Dołączę ciekawostkę: Po stoczonej bitwie napisał do nas Knight z 14e i powiedział, że chce pomścić porażkę ich przyjaciół z Francji. Oczywiście "wyzwanie", jeśli można tak to nazwać przyjęliśmy, ale nie traktujemy tego bardzo poważnie tylko jak normalny przyjacielski sparing.

Screen:

Pozdrawiam
    Starszy Sierżant
    Rome
    [/size]

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2013, 18:00:07 wysłana przez Rome »
    DANCE OR GET BANNED

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 18, 2013, 16:18:30 »