Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co dalej  (Przeczytany 1237 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline axe1519

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Co dalej
    « dnia: Listopada 10, 2010, 16:48:19 »
    Witam
    Zdobyłem pare zamków i posiadam swoje królestwo, nie jestem wasalem i nie mam wasali :P. Moje relacje z innymi królami są "obojętny" tylko u jednego mam coś lepiej. Nie wiem co dalej robić. Nie chcę być czyimś wasalem bo wtedy utracę swoje zamki co mam dalej robić bo już sam nie wiem ?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Co dalej
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2010, 17:14:50 »
    Werbować wasali, czyli:
    -Idziesz na tereny królestwa które jest najsłabsze, zaczynasz rozmawiać  lordami, mianowicie wybierasz: "Chciałbym porozmawiaćz tobą na osobnośći". (przyda Ci się wysoka perswazją, również w raportach podczas przedlądu "karty" królestw, zobacz na samym dole ilu lordów jest niezadowolonych itp.) Gdy się zgodzi zapytaj się o jego preferencje plityczne, na ich podstawie wybierz odpowiednią wersję, uprzednio wybierając okno dialogowe "Co sądzisz o [nazwa jego suzerena]".
    -Aby twoje królestwo istniało na dłuższą metę zajmij się ich garnizonami, tylko nie wsadzaj tam chłopów i pierwszych lepszych bandytów ;p
    -Staraj się opowiedzieć po którejś ze stron, zawsze lepiej (na początku) atakuj królestwo które, już ma wojnę, pomagaj innym królom.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline axe1519

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 10, 2010, 17:28:31 »
    Ok dzięki ;] A żeby zawrzeć pokój (poślubić żonę) to trzeba mieć plusy u danego króla/księcia ? 

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 10, 2010, 18:52:00 »
    Nie są niezbędnę, ale wskazane :)

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 10, 2010, 18:59:42 »
    Zauważyłem śmiesznego buga, który może się przydać w tworzeniu królestwa. Chodzi o RTR. Kiedy jesteś najemnikiem (i przy okazji wysyłasz kompanów na misje, wiec masz co najmniej 3 punkty) i Twój pracodawca podpisze z kimś pokój, to lecą w górę kolejne punkciki PDR (tak, jakby to z Tobą podpisano). Nie pamiętam, czy jest to możliwe, gdy jesteś wasalem (zwykle albo jestem wasalem i zbieram pedeer jak władca mnie nie zaspokaja włościami LUB jestem najemnikiem i buntuje się potem).

Offline axe1519

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 11, 2010, 17:36:10 »
    Mógł by mi ktoś opisać gdzie pisze czy dany lord jest zadowolony ?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 11, 2010, 17:38:17 »
    Raporty > Frakcje > Wybierasz frakcje, która Ciebie interesuje > Jedziesz na sam dół

lub

Rozmawiasz z nim > Chciałbym porozmawiać o czymś osobistym > Co sądzisz o [nazwa władcy] > Jeżeli odpowiedź będzie negatywna... już sobie poradisz.

www.pustamiska.pl

Offline axe1519

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 11, 2010, 19:05:42 »
    dzięki ;]