Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Żona  (Przeczytany 6133 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Żona
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:54:39 »
    Sorki, ale wtedy gra by nie wyszła z powodu propagowania pedofilii :D Tak, wiem, że ślub kościelny można zawrzeć, mając 16 lat, że to średniowiecze itp, ale zwróć uwagę, dla kogo jest ta gra przeznaczona (dla 16-latków wg PEGI).

Offline BLyy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:58:05 »
    Widujemy, ale po ślubie nie pisze Ci już listów typu "przyjedź, bo się stęskniłam". A same odwiedziny, czy rozmowy, czy cokolwiek innego nie poprawia/pogarsza Waszych relacji.
    Poza wierszami idzie poprawiać jeszcze jakoś relacje? Tak w ogóle ile jest tych wierszy? Wiem, że idzie gdy sie wygra turniej i zadedykuje tylko ona cały czas siedzi w zamku Yamiche.
    Umieść cytat
    Najbardziej dziwi mnie to, że kandydatki na żony mają 19 lat. Tak całkiem szczerze to 19, to już stara rura :D Z tego co mi wiadomo za żony były wydawane kobiety w wieku 16 lat, czasem nawet wcześniej. Co do 19-latki, to taki władca musiał dorzucić kilka sztuk bydła, by ktoś takie stare pudło wziął ;)
    Dlatego uważam że te wszystkie "dziunie" z gry powinny mieć 16 lat.
    A Ty jako przyszła królowa musisz mięć męża(bo gdzieś pisałaś, że jako królowa nie chcesz mężą). Bo co to za królowa wiecznie dziewica :) Musisz wziąć odpowiedzialność za swój lud i nie zostawić ich bez potomka, oczywiście płci męskiej :)

Sorki, ale wtedy gra by nie wyszła z powodu propagowania pedofilii :D Tak, wiem, że ślub kościelny można zawrzeć, mając 16 lat, że to średniowiecze itp, ale zwróć uwagę, dla kogo jest ta gra przeznaczona (dla 16-latków wg PEGI).
    W Europie Universalis Mroczne Wieki, można było żenić się z 16 latką :) Można nawet było wydać 16latkę za 80latką :D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 20:02:28 wysłana przez BLyy »

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:59:55 »
    BLyy Jagoda będzie królem;) a jej maż księciem współmałżonkiem :D coś jak Elżbieta 2 i ks. Karol.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 30, 2010, 20:15:33 »
    I już cię lubię BLyy. Mroczne wieki i EU II to moje ulubione gry :D zwłaszcza Mroczne wieki :D

No jeżeli chodzi o wiek wydawanej dziewczyny za maż, to w tamtych czasach, mam na myśli czasy feudalne, wiek odgrywał naprawdę wielką rolę. Żywotność w tamtych czasach była naprawdę krótka. Tak więc królowie zawsze myśląc o swoim królestwie szukali młodych księżniczek, które mogły by im dać potomka. Jak nam powszechnie wiadomo kobiety nie dziedziczyły tronu, dlatego też taki król musiał sporo "pracować" nad potomkiem płci męskiej :D A nie daj borze "dziunia" była bezpłodna, to wiadomo ,że nieszczęścia po ludziach chodziły. A to ze schodów biedula spadła, albo chodziła we śnie po murach i niefortunnie jednej nocy spadła z nich. Tylko jeden król Polski miał dwie lub trzy żony, bo jakoś nie mogły dać mu potomka.

Offline BLyy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 30, 2010, 20:18:02 »
    Jeszcze nasz Mieszko I miał kilka żon zanim przyjął chrzest. W sumie fajne życie miał.

Ktoś mi odpowie ile jest wierszy? I jak z kandydatką na żone można poprawiać relacje poza turniejem i wierszami?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 20:21:05 wysłana przez BLyy »

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 30, 2010, 20:23:40 »
    5 wierszy. Kandydatkę pytaj, czy wszystko ok, czasem zleci CI pokonanie konkurenta (ale z relacjami między Tobą a nią po tym może być różnie). Kobiety tronu nie dziedziczyły, ale przecież zawsze można go sobie wywalczyć lub wstawić za władcę swojego męża :D - w Warbandzie to możliwe... a potem zgłosić ministrowi, że jaśnie miłościwy król jest zdrajcą i rządzisz realnie (co i tak było faktem po wstawieniu męża za króla - tylko potem mu sie nie ofiarowuj za wasalkę) :D.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 30, 2010, 20:35:28 »
    Czy można poślubić Lady Isolla z Suno ?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 30, 2010, 20:38:08 »
    Czy można poślubić Lady Isolla z Suno ?
    Nie, pretendentów do tronu nie można poślubić (nie ma nawet takiej opcji, chyba :P ).

Pozdrawiam!