Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nie ma Ymiry  (Przeczytany 1668 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline skimmy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nie ma Ymiry
    « dnia: Listopada 07, 2010, 18:07:37 »
    Witam. Mam problem z Ymirą;/ Jeden koleś ze swadii chciał pożyczyć ja na 7dni, no to ją pożyczyłem. Problem jest taki że po 3 miesiącach nie chce mi jej oddać, pisze coś w stylu że jest mu potrzebna i mam mu dać trochę czasu

Offline Damek140

• Użytkownik
    Odp: Nie ma Ymiry
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 07, 2010, 19:09:14 »
    Albo to jakiś bug, albo po prostu jeszcze nie chce jej oddać, mi bunduka mówił że na 1 tydz. weżmie, a po 3 oddał...

Offline skimmy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 07, 2010, 19:39:38 »
    ok. Ale jakby jej nie oddał bo np wojna to pewnie już się jej nie da odzyskać? I bardzo dziwny błąd też był bo gdy ją mu dawałem to miałem ze Swadia 22 punkty nie wiem jak to się nazywa ale byłem współpracownikiem czy coś takiego, a po oddaniu miałem na 0 czyli oni mogli mi ja zabrać do niewoli czy coś?

I mam pytanie odnośnie bohaterów NPC jak Ymira, oni są w różnych tawernach (przemieszczają się?) bo np nie wziąłem 3ech, to teraz nie ma ich w żadnej tawernie i nie mogę ich znaleźć.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 07, 2010, 20:04:44 »
    ok. Ale jakby jej nie oddał bo np wojna to pewnie już się jej nie da odzyskać? I bardzo dziwny błąd też był bo gdy ją mu dawałem to miałem ze Swadia 22 punkty nie wiem jak to się nazywa ale byłem współpracownikiem czy coś takiego, a po oddaniu miałem na 0 czyli oni mogli mi ja zabrać do niewoli czy coś?
    Nie masz takiej opcji rozmowy pokroju "Nalegam, aby <NPC> powrócił do mojego oddziału."? Powinna się pojawić po więcej, niż 7 dniach "wypożyczenia".
    Jeśli podejrzewasz, ze NPC trafił do niewoli, to odnajdź jednego z Ransom Brokerów i wybierz opcję odkupienia bohaterów... Powątpiewam jednak, by mogły Ci w tym pomóc.
    I mam pytanie odnośnie bohaterów NPC jak Ymira, oni są w różnych tawernach (przemieszczają się?) bo np nie wziąłem 3ech, to teraz nie ma ich w żadnej tawernie i nie mogę ich znaleźć.
    Podróżują z tawerny do tawerny co kilka dni (ok 3-5). Generalne możesz mieć wszystkich 16-tu (gotta catch'em all!), o ile wyrobisz z ich humorkami ;>

Pozdrawiam!

Offline skimmy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 07, 2010, 20:10:47 »
    właśnie nie wiem co się z nią stało, nie mam takie opcji u tego kolesia jak z nim gadam,a gdy próbuje dać okup to mój kolo mówi nie ważne

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 07, 2010, 21:19:39 »
    Przed chwilą zrobiłem te zadanie, wypożyczając Deshavi jednemu z Emirów. Przebieg:
    1. Przyjęcie zadania

2. Opcje dialogowe po upływie czasu (1- próba zakończenia zadania, gdy upłynęło zbyt mało czasu; 2 - opcje dialogowe, gdy czas nie przekroczy 7 dni; 3 - opcje dialogowe, gdy czas przekroczy 7 dni)

3. Zakończenie zadania (1 tylko w przypadku opcji "About the task you gave me..."; 2 - dotyczy obu)

Więc quest nie jest raczej zbugowany... Powiedz jeszcze, czy w czasie trwania tego questu nie wgrywałeś żadnego patcha, albo czy kontynuowałeś zapis z poprzedniej wersji na nowej? Wiele błędów pojawia się po kontynuowaniu gry po wszelkich aktualizacjach i i niektórzy próbują na siłę wmówić, że wgrywanie patchy nie psuje save'ów...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2010, 21:28:53 wysłana przez NIFN »

Offline skimmy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 07, 2010, 22:11:01 »
    wgrywałem ręcznie patch 1.127 bo mój antyvirus usuwał wszystkie pliki z tego najnowszego

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 07, 2010, 22:31:07 »
    Ale po wgraniu  zaczełeś od początku przygodę? Jeśli nie to pewnie dla tego nie działa.

Offline skimmy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 08, 2010, 19:47:35 »
    znalazłem ją w tawernie u Swadianów, tylko tak jakby zresetowaną czyli że nie ma żadnych umiejętności ani tego co jej dałem;f

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 08, 2010, 20:22:13 »
    Widocznie została zgwałcona i obrabowana. :D

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 08, 2010, 21:28:54 »
    No i straciłą pamięć :D

Offline skimmy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 08, 2010, 22:42:24 »
    Mam jeszcze jedno pytanko. Otóż w mojej stolicy jest jakiś król Rhodoków i pisze żebym mu pomógł odzyskać tron, ale potem pisze po angielsku coś w stylu "You are monarch in your right's" nie kumam o co z tym chodzi

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 08, 2010, 23:26:07 »
    Pretendent do tronu Rhodocji. Nie poprzesz go, bo masz juz włąsne państwo i boi sie, że będzie Twoja marionetką.