Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Troop editor problem  (Przeczytany 3051 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kerad

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Troop editor problem
    « dnia: Listopada 05, 2010, 19:23:27 »
    A więc tak...

Ściągnełem Mount & Blade Warband Mod Tools i git ale potrzebuje pomocy jak rozbudowywać drzewka żołnierzy albo jak robić tak że moje jednostki występują w karczmach albo w niektórych wioskach.
    Patrzałem na poradnik http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3914.0
    Jednak on opisuje tylko jak edytować istniejące jednostki a nie jak dodawać nowe czy rozbudowywać drzewka rozwoju.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: Troop editor problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2010, 20:00:25 »
    Jak tak dalej pójdzie, to wyłapiesz ostrzeżenie, w najlepszym przypadku (dla nas) bana i tyle będą cię widzieli. Po co zakładasz nowy temat? Mogłeś zawsze pisać dalej w poprzednim, ewentualnie nazwę zmienić. Ale po co, prawda?
    Do edycji jakiejkolwiek najlepiej odstawić te wszystkie badziewia jak mod tools, troop editor i cały pozostały chłam.
    Module System - oto czego potrzebujesz. Więcej możliwości, lepsze skutki. Więcej info - na forum. Poszukaj...

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 05, 2010, 20:29:36 »
    Patrzałem
    Dziękujemy, do widzenia.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 05, 2010, 21:52:42 »
    Śmiem twierdzić, że chłopak jest nowy. Lepiej go od razu nie jechać, bo się zrazi do internetu. Nie żeby mi zależało, ale mogę ci coś poradzić, Kerad.

Jeśli jesteś nowy, lepiej nie zaczynaj od module system, bo się pogubisz. Najpierw poczytaj forum, zwróć uwagę na tutoriale.
    W Warband Mod Tools można tworzyć nowe jednostki dosyć prosto, tak samo drzewka upgrade'u. Przyjrzyj się dobrze różnym opcjom tego programu, a znajdziesz opcję "Add troop". Żeby jej użyć, musisz zaznaczyć już istniejącą jednostkę, kliknąć "add troop", poustawiać co chcesz i kliknąć add troop jeszcze raz. Jeśli chodzi o drzewka upgrade'u - przy każdej istniejacej jednostce, prawdopodobnie w prawym górnym rogu, będą dwa pola, w których możesz wybrać ID jednostek (tak, maksymalnie dwóch), które będą dostępne do wybrania przy ulepszaniu.

Pozdrawiam,
    Dravic

PS Z doświadczenia wiem, że do Module System to trzeba mieć zacięcie :)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 06, 2010, 10:50:57 »
    Jednak się zgadzam z woyo-sensei. jeżeli chcesz modować na poważnie  to weź się za Msa, bo bez tego dużo nie zrobisz.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii