Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kasa  (Przeczytany 1489 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Feniks

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jak Feniks z popiołów...
    Kasa
    « dnia: Listopada 02, 2010, 13:28:40 »
    Jak zarabiac kase w multiplayer w warbandzie?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Kasa
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 02, 2010, 13:31:09 »
    Nie zarabia się. Każdy serwer ma inną ilość kasy, od 0 do 10 000. Nie możesz mieć mniej niż ta ilość, ale zabijając możesz mieć więcej.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 02, 2010, 15:11:31 »
    System naliczania funduszy w Warbandzie jest irytujący. Często kończąc rundę bitwy, którą na pewno moja drużyna wygra wybieram ekwipunek, i co? Muszę "na czuja" wiedzieć na co sobie pozwolić. Dopiero w  ostatnim patchu jak przedobrzymy to dostajemy słabszą zbroję, wcześniej lądowaliśmy z żałosną bronią co w bitwie było wielce irytujące.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 02, 2010, 15:15:48 »
    Fakt. Moim zdaniem powinna być pokazywana łączna liczba szmalcu, a nie tylko to, co dostaniemy w tej rundzie. Tym bardziej, że w bitwie dostajemy kasę za rundę bez zgonu, co wprowadza już zupełny chaos do naszych ,,rachunków''. No ale cóż, może któryś z paczów to zmieni.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 02, 2010, 15:19:32 »
    Ja mam już pewne doświadczenie i zawsze dobrze kalkuluję, więc radzę trochę popróbować i na pewno wam wyjdzie.

Offline szymczak1503

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 02, 2010, 15:50:10 »
    zazwyczaj jest tak, ze jezeli masz np 1000 golda i nie zginałeś w ostatniej rundzie to dodajesz 500 golda (ust. domyslne po każdej rundzie) masz 1500 i mozesz sobie kupić np 12 toporków.
    Jezeli zginałeś to musisz miec na uwadze co straciłeś i za ile. Jezeli masz np 550 golda to  w next rundzie doda ci 500 czyli 1050.
    A jak masz ponizej 500 to automatycznie podnosi sie do 1000 .

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 02, 2010, 16:56:28 »
    Ja osobiście uznaje te kalkulacje gry za największy bug w grze..A dokładniej to rozchodzi mi sie o sytuacje kiedy kupiłem broń rzucaną a przez to że zginełem to trace siano i gra mi zamienia rzutki na np miecz albo pałke , czyli broń z zupełnie innej kategorii i coś czego NIGDY sam bym nie wybrał.Kiedyś często przez to ginełem (w trakcie walki chciałem zmienić broń na np 2h a tu mi pałka sie włacza) teraz sie wycwaniłem na tyle że wyrzucam takie graty na początku rundy ale nadal uważam to za bzdure- jeżeli nie stać mnie na broń rzucaną to niech NIC nie dostane a nie mi wciskają złom na siłe...

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 03, 2010, 16:35:10 »
    Ciekawostką jest również spawnowanie się z podniesionymi wcześniej gratami przeciwnej frakcji.
    W dodatku czasami nawet wtedy, gdy zginiemy. Dochodzi do sytuacji, gdy Rhodocki pawężnik zaczyna rundę z lekką tarczą Sarranidów, którą w poprzedniej rundzie podniósł aby walczyć o przeżycie.
    Z drugiej strony po podniesieniu jednej rzutki spawnujemy się z całym kołczanem.

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 03, 2010, 17:45:00 »
    Spawnowanie sie z pelna kaburą rzutek to akurat fajna sprawa. Gozej z ta pałka gdy zabraknie kasy na kupne rzutki, jeszcze ta wlocznia na konnego moze sie przydac w przypadku braku rzutek :P
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz