Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Abdykacja... na pewien okres czasu.  (Przeczytany 1625 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • All the light makes the shadow...
    Abdykacja... na pewien okres czasu.
    « dnia: Listopada 01, 2010, 19:51:29 »
    A więc (wiem, że tak się nie zaczyna, ale trudno) mam pewien problem. Otóż mam własne królestwo w grze i ogółem mi się w nim powodzi, ale chciałbym spróbować czegoś nowego, poczuć wolność. Od pewnego czasu jeżdżę sobie tylko z Lezalitem i Mathled w oddziale, wykonuję zadania od mistrzów gildii, eskortuję własne karawany oraz niszczę kryjówki bandytów, ale to mi nie do końca wystarcza. Chciałbym się zaciągnąć jako najemnik do jakiejś frakcji, gdyż wtedy jest to uczucie, że jesteś kimś, kto jest bardzo dobry w boju i dzięki tobie armia zwycięża (no... w każdym razie coś w tym stylu). Problem natomiast tkwi w tym, że aby to zrobić musiałbym przestać być królem. I stąd moje pytanie: Czy da się abdykować (tzn. przestać być królem) i przekazać rządy jakiemuś wasalowi lub żonie tak by potem znów móc powrócić? Ogółem mam też pytanie jak zostać najemnikiem bo dotychczas widziałem tylko opcję: "Przybywam by zaoferować ci mój miecz w twoim wasalstwie" (czy jakoś tak), ale słyszałem na forum o możliwości bycia najemnikiem. Liczę na trafne i szybkie odpowiedzi.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Abdykacja... na pewien okres czasu.
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 01, 2010, 20:16:22 »
    This is Warband!

Nie oczekuj po nim zbyt wiele, a mniej będziesz zawiedziony...

Nie da się raczej oddać królestwa w posiadanie żonie, by można było potem wrócić (nie jestem pewien, czy w ogóle jest możliwe porzucenie królestwa)

A zostanie najemnikiem wiąże się tylko z tym, że dostajesz trochę pieniędzy co tydzień w zależności od tego, jak liczna jest twoja armia (nie wystarcza z reguły na opłacenie chociaż połowy żołdu) i walczeniem z wrogiem frakcji...

W dodatku, jeśli zdobędziesz zamek, to:
    a) nie zostanie ci on darowany
    b) dostaniesz go w posiadanie i przestaniesz być najemnikiem a zaczniesz być wasalem

Jeśli mimo to chcesz zostać najemnikiem, musiałbyś nie pełnić żadnej funkcji i wykonywać questy dla lordów frakcji, dla której chcesz się zatrudnić. Jeśli dana frakcja prowadzi wojnę, prędzej czy później któryś lord zaproponuje ci zostanie najemnikiem.

Pozdrawiam!
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Kormo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • All the light makes the shadow...
    Odp: Abdykacja... na pewien okres czasu.
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 01, 2010, 20:23:22 »
    Ehh... No cóż, widać nie wszystko wygląda tak pięknie jak to sobie wyobrażałem. No dobra, czyli muszę się zadowolić tym co mam. Dzięki za odp. Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.