Dzięki za dobre chęci, tylko że ja już do tego sam doszedłem już wczoraj :)
Ale w ramach wzajemnej pomocy, jeśli ty też chciałbyś to zrobić, ja doszedłem do tego, jak zrobić konkretny efekt (w tym wypadku taki sam, jak w szkole, ale nasz budynek nazwiemy ambitnie: bordello)
Po pierwsze: w module_constans.py pod innymi budynkami (co już zauważyłeś) dodajemy wpis:
slot_center_has_bordello = 801 #village
- gdzie liczba musi być duża, byśmy mogli łatwo sobie wyszukac później wpis w razie chęci usunięcia budynku.
Po drugie: w module_game_menus.py musimy dodać wpis, dzięki któremu budynek będzie się dało wybudować (tutaj zauważ, że skopiowałem dokładnie blok szkoły, a jedynie pozmieniałem wszystkie "school" (tutaj w sumie 4) na "bordello"
("center_build_bordello",[(eq, reg6, 0),
(party_slot_eq, "$g_encountered_party", slot_party_type, spt_village),
(party_slot_eq, "$g_encountered_party", slot_center_has_bordello, 0),
],
"Build a bordello.",[(assign, "$g_improvement_type", slot_center_has_bordello),
(jump_to_menu, "mnu_center_improve"),]),
Po trzecie: w module_scripts.py musimy dodać opis, jaki będzie się wyświetlał przy kliknięciu w menu usprawnien (nawiasem ^^ mówiąc trochę podrasowałem te opisy, bo są nudne) - czyli kopiujemy szkołę, zmieniamy "school" na bordello i ewentualnie zmieniamy opis budynku
(else_try),
(eq, ":improvement_no", slot_center_has_bordello),
(str_store_string, s0, "@Bordello"),
(str_store_string, s1, "@A bordello increases the loyality of the villagers to you by +1 every 4 weeks, because every man need a while of relax, and you gave them the best girls."),
(assign, reg0, 9000),
Teraz uważaj: tego nie wiedziałeś. W module_simple_triggers.py znajdź pod hasłem "school" lub "has_school" blok zaczynający się na "try_for_range". Widzisz to działanie nad blokiem, 30 x 24? Ono oblicza, co ile dni dostajesz z calego triggersa +1 relacji, gdzie 30 to liczba dni a 24 to liczba godzin (w tym wypadku doba).
A więc nie kopiujesz liczby, nie zaznaczasz też pierwszego "[", zaczynasz od nawiasu przed try_for range, o tak:
(try_for_range, ":cur_village", villages_begin, villages_end),
(party_slot_eq, ":cur_village", slot_town_lord, "trp_player"),
(party_slot_eq, ":cur_village", slot_center_has_school, 1),
(party_get_slot, ":cur_relation", ":cur_village", slot_center_player_relation),
(val_add, ":cur_relation", 1),
(val_min, ":cur_relation", 100),
(party_set_slot, ":cur_village", slot_center_player_relation, ":cur_relation"),
(try_end),
Kończąc na skopiowaniu przecinka po "try_end".
Co wazne: Wklej to centralnie po try_end, ale przed ]),
i zmień "slot_center_has_school, 1" na "slot_center_has_bordello, 1".
Własnie dodałeś budynek: bordello, w pełni działający, jesli nie zrobiłeś żadnego błędu. Doszedłem do tego wpisując w wyszukiwarce w notepadzie++ "school" --> szukaj we wszystkich otwartych plikach :)