Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mały prolem  (Przeczytany 5039 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mikidius

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mały prolem
    « dnia: Października 20, 2010, 19:59:55 »
    Otóż mam taki problem.W opcji najemników mam taką opcje:"Mas zjakieś kontakty które mogły by mi sie rpzydać w tej sprawie?".Po jej kliknięciu można wysłać najemników na wyprawe cyz coś.Kiedy wracają mówią że wszystko rpzekażą na piśmie.I otóż niewiem nic o ich skutku.I właśnie moje pytanie.
    -Czy wie ktoś gdzie można sprawdzić skutki tej misji najemników?

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    Odp: Mały prolem
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 20, 2010, 20:20:35 »
    Wydaję mi się że raporty dotyczące frakcji były w : informacje -> Frakcje -> (frakcja do której udał się towarzysz np. Królestwo Nordów )
    Ale głowy nie dam :P .

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 20, 2010, 21:23:26 »
    Hmm... Też mam teki problem. Najpierw myślałem, że będzie to w raporty -> raport z misji towarzyszy i to by było logiczne, ale tam nic nie ma, tylko to gdzie się aktualnie znajdują i za ile wrócą.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Feniks

• Użytkownik
    • Jak Feniks z popiołów...
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 29, 2010, 14:56:20 »
    Za takie misje dostajesz prawo do rządzenia , ale co z nim zrobic to ja już nie wiem.

Offline walus323

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 29, 2010, 15:43:26 »
    Za takie misje dostajesz prawo do rządzenia , ale co z nim zrobic to ja już nie wiem.

Że tak powiem : "g**** prawda".
    Towarzyszy można wysyłać na 2 rodzaje misji:
    1. W celu zwiększenia prawa do rządzenia (zazwyczaj zaczyna się rozmowa od słów np. "Czy wiesz, że aspiruję do miana króla tych ziem?". Po powrocie towarzysza z misji otrzymujesz 1 punkt rządzenia ( ale tutaj nie jestem pewien.

2. Drugi typ można nazwać misją zwiadowczą. Otóż każdy z towarzyszy pochodzi z jakiegoś miasta/ frakcji (co wynika z jego historii). Towarzysz udaje się do tego miejsca w celu zaczerpnięcia informacji o frakcji, która obecnie je okupuje. Następnie dostajesz raport w zakładce Informacji->Frakcje->(dana frakcja). Na dole masz raport o aktualnych stosunkach jakie panują między lordami a królem w danej frakcji ( procentowo ukazana ilość niezadowolonych lordów itp.).

Offline Feniks

• Użytkownik
    • Jak Feniks z popiołów...
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 30, 2010, 12:25:55 »
    walus323 twuj 1 punkt to jest dokładnie to co powiedzialem czyli nie g**no prawda

Offline walus323

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 30, 2010, 12:53:55 »
    Tak, tylko jakbyś raczył przeczytać o jakie misje chodziło autorowi tematu a nie pisał tylko to, co się wie to by było fajnie.

Autorowi chodziło o drugi typ, ty natomiast piszesz, że za nie dostaje się prawo do rządzenia - a to akurat g**no prawda.

Nie wiesz - nie pisz.