Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mały problem.  (Przeczytany 1777 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Mały problem.
    « dnia: Października 19, 2010, 15:37:59 »
    Witam. Nigdzie na ten temat nic nie znalazłem, a więc mam pewien problem i prosiłbym o to czy mógłby mi ktoś pomóc. W programie Mount&Blade Warband Mod Tools w zakładce Parties Editor chciałem aby pewna wioska od samego początku gry należała do mnie jednak gdy odpalam nową grę to ta wioska co oznaczyłem ją w tym programie żeby należała do mnie jest pod innym kolorem oznaczona, a jednak nadal należy do frakcji Vaegirów. Czy wie ktoś jak to rozwiązać?

Żeby nie zakładać kolejnego wątku jak zapisać zmiany twarzy króli/lordów jeśli gram od początku gry? Chodzi mi o to jak zrobić żeby wyglądali tak jak sobie sam ich wykreuje.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2010, 16:29:23 wysłana przez Theoden »

Offline Tapase

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mały problem.
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 20, 2010, 20:29:38 »
    2nd question: W włącz tryb edycji ->włącz m&b nowa gra i robienie twarzy... Gdy masz już twarz która Ci odpowiada ckick: ctrl+e - wyskoczy ci długi numerek (z tego co pamiętam to na początku jest 0x?). Zapisz go. Następnie w module system module_troops.py szukasz kingdom_X_lord gdzie X to nr królestwa. Pod tą jednostką wklejasz kod twarzy w odpowiednim miejscu (jakim? znajdziesz to na początku module_troops.py)
    kompilujesz... działa.

Na pyt. 1 wiem jak zrobić to w MS, nie mam pojęcia jak w tym edytorze, więc nie pomogę. >: ale MS nie gryzie.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 21, 2010, 18:16:41 »
    Ale jak mam ten numer zapisać?

Jeszcze jedna rzecz znalazłem pewną opcję a raczej w plikach txt. Warbanda MENU OSZUSTW i tam było coś takiego znajdź przedmiot itp. jak to można otworzyć? to znajduje się jak rozkładamy obóz to powinna być ta opcja ale jej nie znalazłem. Może wie ktoś jak zrobić żeby było widoczne w menu obozu?
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2010, 18:25:18 wysłana przez Theoden »

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 21, 2010, 18:20:21 »
    Gdy na niego klikniesz to skopiuje Ci się do schowka. Czyli wystarczy potem go wkleić do module_troops Ctrl+V

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 22, 2010, 15:15:27 »
    Dobra rozumiem, ale takie jedno pytanie jeszcze ja się mało na tym wszystkim znam ale w jakim to się schowku zapisuje?

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 22, 2010, 23:31:55 »
    No kolego jestes na bashu! xD schowek. no... schowek. ^^' xD pozytywny akcent na zakonczenie dnia. xD click: ctrl+v? ^^' schowek kopii? ^^' xD ppm -> wklej? w notatnik? w cokolwiek? ^^' (tzn cos co zapisuje jako zmienna typu string : D) no ale no. no w jakim schowku. nie moge. ^^' pozdrawiam. i zycze rownie duzo smiechu w zyciu! ^^'
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 23, 2010, 09:07:43 »
    No dobra spoko to już wiem. Dzięki.

Offline GIMLI18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 19, 2011, 21:48:03 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2018, 18:40:48 wysłana przez GIMLI18 »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 20, 2011, 15:55:05 »
    C:\Documents and Settings\Użytkownik\Ustawienia lokalne\Temp

To są pliki pamięci tymczasowej, operacyjnej, czyszczone przy wyłączaniu komputera.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".