Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: mąż w warband  (Przeczytany 6981 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline machina13

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    mąż w warband
    « dnia: Października 17, 2010, 21:17:27 »
    Witam, jestem nowym graczem w M&B i mam kilka pytań odnośnie kwestii małżeństwa gdy gram płcią piękną. Na wstępie chcę zaznaczyć iż szukałem podobnych wątków na forum lecz nie było tam odpowiedzi na moje pytania lub mnie nie satysfakcjonowały. Moja bohaterka natenczas jest najemnikiem w służbie Nordów. Nie jest szlachcianką (nie mam sztandaru) ani nie posiadam żadnego lenna(wioski, miasta, zamku). Chciałbym wyjść za mąż za jednego z jarlów i tu moje pytania.

1. Czy jarl poślubi osobę nieszlachetną?(czy najpierw muszę zostać wasalem aby się uszlachetnić? Bo chciałbym zostać szlachcianką przez łóżko ^^)

2. Czy będę musiał ponieść jakieś koszty ślubu?

3. Kiedy jakiś lord zgodzi się ze mną ożenić? (wymagana jest reputacja/renoma, honor, ilość wiosek, stosunki z danym lordem? proszę napisać co i na jakim poziomie)

4. Jak poprawić stosunki z lordem oprócz wykonywania questów dla niego i pomagania mu w bitwach?

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    Odp: mąż w warband
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 17, 2010, 21:44:35 »
    1. Aby dostać sztandar należy zasłużyć się w służbie jakiegoś państwa.
    Bo chciałbym zostać szlachcianką przez łóżko ^^
    Nie za bardzo wiem jak to rozumieć, ale ogłółem to w tej grze nie ma seksu i takich tam...
    2. Hmm... wiem, że jak się żenisz to trzeba...
    3. Hmm... o tym chyba co nie co jest w tym temacie -> http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5789.0
    4. Pytać się jak możesz z nim współpracować czy jakoś tak, a także przyjeżdżać na uczty i tam się z nim spotykać.
    To na razie tyle...

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline machina13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 17, 2010, 22:06:27 »
    1. Aby dostać sztandar należy zasłużyć się w służbie jakiegoś państwa.
    Bo chciałbym zostać szlachcianką przez łóżko ^^
    Nie za bardzo wiem jak to rozumieć, ale ogłółem to w tej grze nie ma seksu i takich tam...

Pozdrawiam!

Wiem że dostaję się sztandar zostając wasalem. Jednak mnie interesuje czy lord(jarl) poślubi kobietę bez sztandaru gdyż nie chcę składać hołdu królowi jeśli to nie jest konieczne. Gdybym wyszedł za lorda, to będę miał wtedy jego sztandar?(tzn taki sam jak mąż?) Czy może dalej nie miałbym żadnego?

I jeszcze jedno pytanie. Warto się uczyć poezji jako kobieta?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 17, 2010, 23:05:06 »
    Możesz opowiedzieć mężowi i się .. ucieszy, poprostu poprawi twoje stosunki z nim.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline machina13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 17, 2010, 23:41:42 »
    Okazało się że do małżeństwa wystarczyło mi 12 pkt stosunków z jarlem. I tutaj teraz ciekawostka. Pojawiła się zmiana w opcjach dialogowych. Teraz wszyscy traktują mnie jak wasala a nie jak najemnika. Zniknęła również pensja najemnika. Jednak nie posiadam żadnego sztandaru oraz żadnego lenna. Jak zarządzać wioską męża(jeśli to możliwe)?

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 20, 2010, 19:55:49 »
    Jeśli to możliwe to trzeba po pros tu wjechać do wioski i zobaczyć czy jest opcja zarzàdzaj wioskà. Jeśli nie ma to znaczy, że nie można. A na sztandar trzeba sobie odpowiednio zasłużyć.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.