Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z itemami  (Przeczytany 1090 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mateo_95_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z itemami
    « dnia: Października 16, 2010, 10:11:46 »
    Mam problem. Otóż dodałem nowy item do moda z innego moda, i tak gra wczytuje się w porządku, w sklepach tego itemu nie ma, pomimo że zaznaczyłem w item editorze merchandise wpisałem i dodałęm teksturę którą wcześniej sam podrasowałem, a jak wyposażę w ten item jakąś jednostkę to nim walczy, ale tegoż itemu nie widać. Tak jakby miała tarczę, wymachiwała rękami, przyczym uderzenie takiej rączki zadaje 30 pkt obrażeń. Czy coś jest nie tak z meshem , a jeśli, to jak to naprawić, bo już dużo razy mi się tak zdarzało a wkurza to okropnie. Ale tym razem ta jednostka którą robię, bez tego itemiku się nie obędzie.

z góry dzięki za pomoc

A i bym zapomniał, jak zmienić pogodę w modzie, lub częstotliwość jej zmieniania?
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2010, 10:56:18 wysłana przez Mateo_95_PL »

Offline Tapase

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem z itemami
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 16, 2010, 13:30:59 »
    Hej.
    file
    Nie mam pojęcia co z pogodą.

A propos twojego nowego przedmiotu... Nigdy nie używałem item editora a przedmiotów dodałem już całą masę. Nie wiem w czym łączyłeś model z texturką materiałem itd. Jeżeli był to BRFEdit prawdopodobnie przed importowaniem mesh'a zapomniałeś zaznaczyć file>settings>"twój mod". (: w ten sposób mi również wyskakiwały już nie raz niewidzialne przedmioty.

polecam przerzucić się na module system... 

tu tutek z jednym małym błedem: http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=71457.0

błąd jest taki że trzeba sobie nadpisać w module.ini jaki przedmiot dodajesz - na samym dole dodaje się automatycznie mod_resources zamiast module_...

Pozdrawiam.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.