Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wygranie wojny  (Przeczytany 2978 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Odyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wygranie wojny
    « dnia: Października 15, 2010, 23:02:01 »
    Witam !
    Gram w Mount & Blade, jestem wasalem nordów i podbiłem całe terytorium Swadii. Po podbiciu ostatniego zamku spodziewałem się zobaczenia obrazka z "Wygrałeś wojnę z Swadią", czy coś w tym stylu. Nie mają też żadnego lorda z armią i większość z nich siedzi pod kluczem(włącznie z królem) w moim zamku, kilku tylko lata po mapie z 1 wojakiem ;)
    Jak zakończyć tą wojnę ? Czy po jej zakończeniu lordowie swadyjscy dołączą do innych frakcji ?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Wygranie wojny
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 15, 2010, 23:06:20 »
    Generalnie (zawsze tak było), by frakcja upadła, trzeba podbić ich wszystkie ziemie i pokonać wszystkich jej lordów. Jeśli, jak twierdzisz kilku z nich sobie biega po mapie, to wytrop ich i pokonaj (nie musisz ich schwytać), albo przekonaj do siebie (tylko w przypadku prowadzenia rebelii). Dopiero gdy na mapie nie będzie żadnego przedstawiciela swadii, to wtedy frakcja ogłosi upadłość, a lordowie, których nie pojmałeś przejdą do innych frakcji.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2010, 23:18:47 wysłana przez NIFN »

Offline Odyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 15, 2010, 23:30:10 »
    Trochę to głupie, bo mają po 1-2 żołnierzy ze sobą. Podczas rozmowy z lordem z mojej frakcji jest napisane, że my mamy 17/18 armii, a oni żadnej, no i włości też żadnych nie mają, to według mnie powinien być koniec wojny .. No, ale cóż poszukam trochę. Może po prostu się to trochę zlagowało i za jakiś czas ogłoszą upadłość :)

Tak czy siak Wielkie dzięki za odpowiedź :)

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 16, 2010, 08:15:01 »
    Możesz też poczekać jakiś czas aż pokaże Ci się komunikat, że np. "Królestwo Swadii zostało pokonane". Wtedy lordowie przejdą do innych frakcji (najwięcej do frakcji, która Cię nie lubi; najmniej do Twojej frakcji), a władca i pretendent frakcji znikną.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 16, 2010, 10:45:22 »
    Dzisiaj właśnie skończyłem podbój Khanatu Khergickiego, nie było, ąz tak Ciężko gdyż przyjąłem taką strategię (jestem marszałkiem), że w swoim mieście zostawiłem wojsko, a za mną biegało 1500 jednostek :) Teraz tylko jest problem z 10 uwięzinoymi Khergickimi lordami, gdyż nie mogą oni przejść do innych frakcji.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Odyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 16, 2010, 11:57:15 »
    Kilka dni po ostatnim podboju pojawił się wreszcie ten komunikat :) Nie musiałem nawet ich szukać, z czego jestem bardzo zadowolony, bo mogę teraz spokojnie prowadzić wojnę z Rhodokami :)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 16, 2010, 12:46:58 »
    Pamiętaj, żeby uwięzionych Rodockich lordów nie trzymać za długo, bo jeżeli będą oferty wykupienia  ich, a ty się nie będziesz zgadzał, to w końcu będziesz z nimi miał ponad 100 na minusie (ja tak miałem ;(), a gdy np. 5 z nich dołączy do twojej frakcji, od razu masz 5 głosów w plecy na wyborach. To samo tyczy się wsi, nie łup ich za często, bo odrobienie stosunków -50 za pomocą questów tylko jest niemożliwe.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński