Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bandyci  (Przeczytany 992 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Arantir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Bandyci
    « dnia: Października 15, 2010, 21:03:29 »
    Witam!

Otóż mam pewien problem. Na tyle opanowałem grę wszystkimi frakcjami, że bez większego trudu i strat radzę sobie z bandytami.
    Z jednym wyjątkiem. Czy ktoś może mi podać skuteczną taktykę przeciwko leśnym bandytom? Najlepiej dla Swadii oraz Rhodoków.

Offline Arto

• Użytkownik
    Odp: Bandyci
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 15, 2010, 22:59:33 »
    Tarcze, tarcze i jeszcze raz tarcze, najlepiej pawęże. Zasłaniając się zbliżasz się do bandytów i najprościej ich wyżynasz. Nie są najlepsi w walce w zwarciu, ale lepiej uważać na topory ;)

Mam nadzieje że pomogłem.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 15, 2010, 23:13:31 »
    Taktyka?
    Wygnać ich na puste pole i rozgnieść ciężką kawalerią z supportem dystansowców (piechota może lecieć na "hurra!"). Jeśli nie dysponujesz kawalerią, to rozstaw strzelców i każ im rozluźnić szyk, będą trudniejszym celem do trafienia, a piechota - jak wcześniej - na "hurra!". Na polu bitwy raczej nie są groźni, jeśli zainwestujesz w dobrą zbroję. Zawsze problemy sprawiało mi niszczenie ich kryjówki - trzeba mieć "oczy dookoła".

Pozdrawiam!

Offline Lord Arantir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 17, 2010, 16:09:15 »
    Dzięki!

Lecz teraz mam kolejny problem. Moja taktyka przeciwko stepowym bandytom okazała się nieskuteczna.
    Do tej pory Ustawiałem się w rogu mapy zwartą kupą ( Rhodokami ) a za nimi łucznicy.
    Teraz jednak nie wychodzi mi ona. Część bandytów spada z koni. Zazwyczaj wtedy już zabici przez kuszników.
    A teraz podchodzą, rozbijają mur tarcz i dobierają mi się do kuszników. Jak to obejść.
    ( Nie posiadam konnicy, a sterczę na środku równin z 30 osobową armią. Dookoła mnie po 30 bandytów. )