Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola  (Przeczytany 163650 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #195 dnia: Grudnia 20, 2010, 19:04:47 »
    -atak husarii (kopią) zmieniony...
    Po prostu zrobili tak jak w WB - i bardzo dobrze. Koniec z całoroczną jazdą z opuszczoną kopią. Nie nazwałbym tego minusem... -.-

-bugi np. wywala z gryy po jakimś czasie?
    Czy ktoś wie jak rozwiązać ten ostatni problem? czy trzeba niestety czekać na patcha?
    Nie. Jak nie masz patcha to nie dziwne. Jak masz - to przyczyną tego mogą być jakieś inne programy. Nie miałem ani jednego buga który nie był spowodowany np. nową wiadomością na GG. Na pewno nie jest to związane z czasem gry. xD

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #196 dnia: Grudnia 20, 2010, 20:07:03 »
    A szczerze mówiąc.Są możliwości te co w patchu do OiM  1. 017?Dużo jest tych nowych broni? Są jeszcze jakieś nowe zbroje czy konie? Jeśli tak to niech ktoś d a screena.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #197 dnia: Grudnia 20, 2010, 20:41:33 »
    Świadomie ponawiam pytanie i proszę o szybką odpowiedź gdyż, nie wiem czy zakupić grę czy też nie?
    A ja mam zasadnicze pytanko, kto miał przyjemność (taaak) grania w OiM, wie że kąt uderzenia szablą, bądź jakimkolwiek innym orężem był zawsze jendakowy, czy w DP się to zmieniło, tak jak Warband?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Madae

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #198 dnia: Grudnia 20, 2010, 21:26:59 »
    słowo się rzekło, jutro idę i kupuję, a jak będzie kicz ( w co wątpię bo mam sentyment do OiM jako mojej pierwszej gry z serii M&B) niech stracę

pany braty :D

Offline Zagorix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Grudnia 20, 2010, 21:27:34 »
    więc mówie : atak szablą został zmieniony na taki jak w WB <wraz z kopniakami, zmienianiem trybu "X" atakami sierpem itp itd. )
    mam kolejne pytanko:) - co się dzieje ,że nagle część mojej drużyny buntuje się przeciwko mnie, staram sie wygrywać,daje dobre jedzonko,płace żold a jednak uciekają, ci najemnicy namówili moich 2 husarzy nawet, także z armii 50 typa zostało 20 i zawsze zostałem pokonany praktycznie...<opcja wczytaj> co z tym fantem zrobić , to juz kolejny raz kiedy tak sie dzieje, jakiś sposób jest na to?

Offline Stele

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Grudnia 20, 2010, 22:44:13 »
    Na morale drużyny wpływa również ilość ludzi, charyzma i sława bohatera. Obniż stan osobowy do 60-70% możliwego (z tymi 50 chłopami i tak wiele nie powojujesz a na podjazdy trzydziestka wystarczy). Gdy morale spadną do dobrego, splądruj jakąś wrogą wioskę. Daje to nieporównanie większe bonusy od bitew w polu. No i pilnuj aby na górze ekwipunku nie znalazło się jakieś zgniłe mięcho. Jako prosty najemnik nie masz niestety możliwości zrekrutowania setki wojaków i stania z nimi tydzień w oblężeniu.

Nie wiem czy to nie przypadek, ale karczemni najemnicy zdają się mieć znacznie wyższe morale od tych obozowych.

Offline Zagorix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Grudnia 20, 2010, 23:53:00 »
    Dzieki:) obecnie mam misje Warszawę i jestem w kropce ,żaden ze szlachciów nie chce łaskawie się przyłączyć do pospolitego ruszenia.Chociaż kontakty mam z nimi ponad 15.Zauważyłem również tak na marginesie ,że ekwipunek jest stosunkowo drogi.Następnym razem zagram Chanatem:) .Aby samemu werbować husarię trzeba się naczekać .Obecnie jedynie mogę rekrutować wojaków z karczm i obozów najemników.Kiedy Jankowi będę mógł powiedzieć ,że jestem jego człowiekiem:)? Przepraszam,że tak zasypuje pytaniami.

P.S- Lipa jest z rekonstrukcją Częstochowy, wtf?drewniany kościół, wioska? przecież XVI i XVII too już tamtejsze mury , bogactwa,wieże....
    A z tym ,że wywalało mnie do windowsa to jak narazie pomogło zmiana na directx 7 :) Przepraszam za nieład stylistyczny ale śpiący jestem;)

Offline Tadeusz_Kosciuszko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Grudnia 21, 2010, 05:30:11 »
    Dzieki:) obecnie mam misje Warszawę i jestem w kropce ,żaden ze szlachciów nie chce łaskawie się przyłączyć do pospolitego ruszenia.Chociaż kontakty mam z nimi ponad 15.Zauważyłem również tak na marginesie ,że ekwipunek jest stosunkowo drogi.Następnym razem zagram Chanatem:) .Aby samemu werbować husarię trzeba się naczekać .Obecnie jedynie mogę rekrutować wojaków z karczm i obozów najemników.Kiedy Jankowi będę mógł powiedzieć ,że jestem jego człowiekiem:)? Przepraszam,że tak zasypuje pytaniami.

Nie jestem pewien ale chyba chodzi o sławę, jeżeli masz jej mało to żaden szlachcic za tobą nie pójdzie.

P.S- Lipa jest z rekonstrukcją Częstochowy, wtf?drewniany kościół, wioska? przecież XVI i XVII too już tamtejsze mury , bogactwa,wieże....
    A z tym ,że wywalało mnie do windowsa to jak narazie pomogło zmiana na directx 7 :) Przepraszam za nieład stylistyczny ale śpiący jestem;)

Najciekawszy w Częstochowie jest kościół z krzyżem prawosławnym :)

Offline st43

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Grudnia 21, 2010, 14:54:51 »
    da się juz jakos sensownie pograc w multi?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Grudnia 21, 2010, 14:58:54 »
    da się juz jakos sensownie porac w multi?

Od premiery. Ludzie czytajcie trochę ten temat kilka razy było już mówione że po instalacji patcha gra (multi) działa płynnie :/.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #205 dnia: Grudnia 21, 2010, 15:24:29 »
    więc mówie : atak szablą został zmieniony na taki jak w WB <wraz z kopniakami, zmienianiem trybu "X" atakami sierpem itp itd. )
    Dzięki wielkie, teraz już chyba nie widzę żadnego przeciw aby nie kupić owej produkcji :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Grudnia 21, 2010, 15:33:33 »
    Chciałbym kupić Dzikie Pola, ale zniechęca mnie fakt, że to to samo, co OiM, tylko, że z multi i "trochę" lepszą grafiką. Czy opłaca mi się kupować DP, mimo, że mam już OiM? Wprawdzie podobał mi sie OiM, ale dawać 80 zł za samo multi? Właśnie, jak się ma sprawa z multi, dużo jest osób na serwerach? Mógłby ktoś zamieścić screen z listą serwerów? I jak wygląda rekrutacja w singlu, tak jak w OiM czy w Warbandzie? I tak z ciekawości, jak wygląda główne menu, można prosić o screena? Fajnie by było, jakbyście jeszcze zamieścili screeny z singla i multi, wiem, że już było, ale przydałoby się więcej.

Offline st43

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 21, 2010, 16:23:24 »

Od premiery. Ludzie czytajcie trochę ten temat kilka razy było już mówione że po instalacji patcha gra (multi) działa płynnie :/.
    [/quote]

chodziło mi czy ludzi jest juz spora ilosc

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 21, 2010, 16:30:46 »

chodziło mi czy ludzi jest juz spora ilosc
    [/quote]

Coś ci cytat nie wyszedł. A ta kwestia też została kilkakrotnie poruszona w weekendy jest sporo graczy natomiast w środku tygodnia można spotkać ludzi najczęściej zgromadzonych wszystkich na jednym serwerze. Popularne tryby to siegie,bitwa/walcz i zniszcz, kapitanowie.

Pozdrawiam
    Wambo

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Grudnia 21, 2010, 17:08:57 »
    A odpowie ktoś na moje pytania?