Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola  (Przeczytany 163542 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nupas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #375 dnia: Kwietnia 22, 2011, 08:42:51 »
    Jak wiadomo, TW ma zamiar wydać Ogniem i Mieczem międzynarodowo. Wiecie może, czy wprowadza Oni jakieś zmiany do DP? Czy po prostu wzięli sobie OiM:DP, z angielszczyli/z turkiszyli (:P) a teraz sprzedadzą to w całej europie?

btw. przedwczoraj ukazał mi się w Poznańskim Empiku dziwny obraz... Stary M&B:OiM był za bodajże ponad 50zł, a OiM:DP nie było wcale O.o

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #376 dnia: Kwietnia 22, 2011, 09:59:39 »
    Premiera wprowadzić ma dedyki oraz module system. Słyszałem nawet plotkę że mają pozmieniać parę animacji w tym chociażby trzymanie tego nieszczęsnego pistoletu które zapożyczone jest od polearmu. Zresztą na którymś trailerze widziałem nawet inną animacje niż w WB. Podejrzewam że single też przerobią tak by były opcje z WB. Reasumując po premierze będzie można założyć serwer dedykowany oraz dodać na niego swoją mapę.

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #377 dnia: Kwietnia 29, 2011, 08:33:11 »
    3 maja premiera With Fire and Sword.
    Grę można kupić za pośrednictwem Steama - 13,5 $/€

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #378 dnia: Maja 03, 2011, 16:19:33 »
    Mam dobrą i złą wiadomość:Gra już wyszła na Świecie i są już postawione dwa serwery na 128 osób. Zła wiadomość to taka że zachód ma wersję 1.138 a dla nas łatki jeszcze nie ma.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Maja 03, 2011, 17:01:11 »
    A my to co ;P. Na CD Projekt nadal pisze, że najnowszy patch to 1.136, na steamie jest ta najnowsza wersja z tą łatką Pod nazwą "Mount Blade With Fire and Sword" niestety jeszcze nie w polskim języku.
    Link- http://store.steampowered.com/app/48720/?snr=1_4_4__112
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Maja 03, 2011, 17:14:50 »
    My jak zwykle, ostatni. Pewnie wydadzą go w ciągu najbliższego tygodnia.

Offline Rotmistrz.2011

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Maja 03, 2011, 19:25:51 »
    A propos M&B: With Fire and Sword v. 1.138:
    Odwiedziłem przed chwilą stronę Tale Worlds i jest na niej możliwość pobrania WFaS v. 1.138. Wymagane jest podanie CD key (producenci ostrzegają, że bez prawdziwego klucza CD gra pozostanie w wersji trial). Nie wiem, czy jest co cała gra czy tylko patch, ale zajmuje 840 MB, więc skłoniłbym się ku temu drugiemu. W każdym bądź razie na pewno nie jest to polska wersja językowa.

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Maja 03, 2011, 19:42:18 »
    Jest to cała gra, wystarczy kupić klucz ze strony TaleWorlds, jestem ciekaw czy pasowałby klucz z polskiego pudełka. Dodatkowo są już pliki do serwerów dedykowanych.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Maja 04, 2011, 00:11:31 »
    Nie jestem pewien czy patch do polskiej wersji kiedykolwiek wyjdzie.
    Sprawdzę jutro na ściągniętej z TW wersji ( trial do 8 lvl jak zwykle ) czy spolszczenie z polskich dzikich pól pójdzie. Jeśli pójdzie to lepszym rozwiązaniem dla tych co jeszcze nie mają dzikich pół byłoby kupienie WFaS przez steam.
    Tak czy inaczej, po pobieżnym obejrzeniu gry, plusem jest to, że tutaj pliki nie są upchane w jakieś dziwne paczki i można bez problemu je modować tak jak zwykłego Warbanda.

Edit: Zapomniałem, że w dzikich polach pliki spolszczenia też są upchane w .daty. Pozostaje spolszczyć od nowa.
    Na TW WFaS
    Suma częściowa: 39.93 PLN / 10.14 EUR
    Kwota VAT: 7.60 PLN / 1.93 EUR
    Cena ogółem: 47.53 PLN / 12.07 EUR

Polskie dzikie pola + dostawa to jakieś 80 zł. Jak dla mnie pomyłka.
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2011, 11:10:55 wysłana przez Ans »

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Maja 04, 2011, 21:34:43 »
    Ale to jest jakaś kpina. Przez ten nowy patch nie można praktycznie grać w multiplayera, gdyż serwery Cd Projektu i Snowball są puste. Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz. Otóż znalazłem serwery, mające w nazwie "PL" stojące na patchu 1.138. Jakim cudem?

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Maja 04, 2011, 22:10:34 »
    Otóż znalazłem serwery, mające w nazwie "PL" stojące na patchu 1.138. Jakim cudem?

Serwery zaczynające się na PL_(nazwa trybu gry) są to serwery postawione przez Katapulta.net (http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6238.0) czekają aż wyjdzie patch byśmy mogli się na nich wspólnie bawić.

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Maja 04, 2011, 22:15:49 »
    Nie jestem pewien czy patch do polskiej wersji kiedykolwiek wyjdzie.
    Wyjdzie, cd projekt już na swoim forum to powiedział a narazie nawet Rosjanie go nie mają.

Właśnie grałem w Multi na najnowszej wersji i powiem wam że narazie nie musicie żałować że brakuje łatki. Na 1.138 są błędy nie występujące na 1.136 jak np. przechodzenie przez ściany. W zamku klasztornym nie mogłem wejść, jako obrońca, na mury bo jak wchodziłem po schodach zapadałem się i lądowałem pod. W innej mapce chciałem wskoczyć na dach to wylądowałem w środku budynku. W singlu wojska nie awansują, cały czas są jako rekrut. Zmienili lekko grafikę wszystko wygląda jakby trochę wyrażniej. Zmianie uległy też wszystkie menu, osobiście uważam że teraz gorzej wyglądają.

Mam nadzieję że najbliższa łatka dla nas, też będzie miała nowsze poprawki bo napewno wyjdą.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Maja 04, 2011, 22:32:19 »
    Araden - jak zrobiłeś, że grasz na patchu 1.138, użyłeś CD-Key'a z OiM? Bo właśnie pobieram angielską wersję gry z patchem 1.138 i nie wiem, czy będę mógł użyć swojego keya.

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Maja 04, 2011, 22:50:30 »
    Miałem farta w jednym temacje koleś rozdawał za darmo klucze i się załapałem

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Maja 06, 2011, 07:37:15 »
    Armagan zapowiedział na dziś patcha poprawiającego kilka najbardziej rażących błędów. Pobieżnie przeglądałem, ale pojawiły się głosy, nieco może szydercze, że to może być "ogromny" patch ;)
    Tak czy inaczej właściciele Dzikich Pól chyba nie mają co liczyć na szybkie łatanie gry ze strony polskiego wydawcy i szansę na grę z resztą świata, gdyż w momencie gdy wychodzi kolejny patch nie ma jeszcze starego, a do finalnej wersji gry ( coś jak 1.134 Warband ) jeszcze daleko. Plus jest taki, że może do polskiej wersji podejdzie ten angielski, ale szanse na to są marne ponieważ zachodnia w momencie startu już była 1.138 ( przeważnie pierwsza wersja była bazową do poprawek z TW ).
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2011, 07:44:57 wysłana przez Ans »