Dlatego DP są po prostu lepsze, a zadecydowała o tym większość. WFAS jest darmowy (WB 50zł), a DP 70 zł, a jednak więcej ludzi gra w Dzikie Pola i to właśnie ta gra przyciągnęła do siebie więcej osób. Statystyka nie kłamie. xD I nie wiem po co narzekać na cenę czy inne pierdoły w stylu "za jasna tekstura".
Zakończmy ten offtop. Co ma mod do Warbanda do Dzikich Pól...
A w multi DP jest coraz więcej osób, a nie tak jak się obawiałem - coraz mniej. W ciągu dnia gra na ogół ok. 50 osób (na bitwę narodów zgłosiło się ponad 300, czyli graczy DP jest pewnie ~500) na dwóch serwerach. Myślę, że jak uda się przekonać jeszcze trochę tych niezdecydowanych do zakupu, to będzie naprawdę dobra ilość osób. Wszystko zobaczymy po Bitwie Narodów, po której będzie można zakładać serwery dedykowane.
Sukcesu Warbanda ta gra nie powtórzy jeśli chodzi o ilość graczy, ale kogo to obchodzi. Jedyna różnica będzie taka, że częściej będziemy widywać mniej więcej te same osoby na serwerach. Już dzisiaj gra się dobrze, a pewnie jeszcze trochę ludzi dojdzie.
Myślę, że z powodu crashy gry / serwerów (chyba że to chwilowe) zapowiada się na nowego patcha, który pewnie doda też coś nowego i poprawi jakieś inne błędy. W sumie to gra ma tylko 1 patch, który wyszedł w dniu premiery. Może zrobią go przy okazji wrzucania tych plików do serwerów itd.? Przydałby się. Mogliby też poprawić crashe singla, bo u niektórych to się pojawia (u mnie niezbyt często). Ale to już są tylko moje domysły.