A ja dla odmiany odpowiem na zadane pytania.
[
Czy uważasz że bohaterowie drużyny powinni być rekrutowani w tawernach do twojego własnego oddziału?/Drużyna tak jak i Nazgule powinny być małym oddziałem bohaterów przyłączającym się do bitew i zmieniających praktycznie ich bieg?
Cóż, cała Drużyna spowoduje, że oddział stanie się zbyt potężny a to może popsuć zabawę, dlatego sądzę, skłaniam się ku drugiej opcji.
Jakie odpowiedniki bohaterów strony dobra (chodzi tu o bohaterów do rekrutacji z tawern) umieścić po stronie sił wschodu? (Nazgule są dość mało zróżnicowane)(Problem walki z upiorami rozwiązujemy w ten sposób - nie ima ich się żadna zwykła broń. Nie zginą z ręki męża. Nie uznajemy tego za problem gdyż Nazgule nie będą ginąć - co najwyżej wrócą do Drugiego Czarnego Władcy i jakiś czas będą znów snuć swą cielesną postać)
Bardzo ciekawy pomysł z tymi Upiorami. Twórczość Tolkiena znam bardzo dobrze i choć w Trylogii poznajemy paru orków, nie sądzę by byle śmierdziel mógł zostać bohaterem. Cóż, myślę, że powinniście zdać się na wyobraźnie i samemu stworzyć kilka postaci: jakiś tak wojowników ze wschodu, jeśli chcecie, mogę paru takich "wymyślić" - odpowiednio poprzekształcać imiona znanych z wcześniejszych epok Esterlingów, podać jakieś informacje.
Czy Aragorn powinien być pretendentem do tronu Gondoru (ewentualnie zjednoczyć Gondor i Arnor)/ być bohaterem z tawerny z którym można (ale nie trzeba!) aktywować misję odzyskania tronu Gondoru/Odzyskanie Gondoru dla dziedzica Isildura to nie ta bajka. (Rebelia nie będzie polegała na pewno na wojnie z całym południowym królestwem ludzi - lordowie przeszli by na stronę Elessara bez oporów - została by sprawa namiestnika)
To dobry pomysł. Sprawę namiestnika można załatwić misją: Bitwa na Polach Pelennoru (to po niej Aragorn przejął władzę w Gondorze) . Po wykonaniu jej Namiestnik mógłby oddać tron, lub ewentualnie zginąć.
Wiarołomcy z Erech - Tu sprawa nie jest tak prosta jak z Czarnymi Jeźdźcami - oprze im się tylko klinga Narsila/Andurila. Mogą być dodani jako etap odzyskiwania Tronu Ludzi, ale ich większa aktywność w modzie robiła by wrażenie. Czekamy na wszelkie propozycje.
Moglibyśmy otrzymać od Aragorna misje: razem z nim wyruszyć przez Góry Białe, tam moglibyśmy powalczyć trochę ze zdrajcami. W nagrodę otrzymalibyśmy trochę wojska - Wiarołomców z Erech. Może trochę się rozpędziłem, ale mam nadzieję, że jest to do zrealizowania.
Jak rozwiązać konflikt między namiestnikiem Denethorem II a Aragornem Elessarem? (Musi to być nie lada wyzwanie ale nie powinno osłabić siły południowego królestwa)
Tak jak już napisałem. Inny pomysł nie przychodzi mi do głowy.
Czy bawimy się w poszukiwanie 'pierścioneczka' - jak zmieniało by to grę? (KONKRETY I W KAŻDYM PRZYPADKU ZNALAZCY!!!)
Nie, sądzę, że pierścień nie powinien pojawić się w modzie - niech Frodo, oczywiście tylko teoretycznie, wykonuje swoją misję a my równolegle zajmijmy się wojną
Mam nadzieje, że okazałem się pomocny.