Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serw trwały czyli na 24h!  (Przeczytany 1497 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gryczanka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Serw trwały czyli na 24h!
    « dnia: Października 10, 2010, 11:17:47 »
    Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić serwer na 24 godzinny mam IP zewnętrzne czy mam zrobić domenę czy coś innego?
    Pozdrawiam!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Serw trwały czyli na 24h!
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 10, 2010, 11:26:28 »
    Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić serwer na 24 godzinny mam IP zewnętrzne czy mam zrobić domenę czy coś innego?
    Pozdrawiam!

Musisz mieć ciągle włączonego Warbanda na swoim postawionym serwerze ;p. Tak mi się wydaję.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 10, 2010, 11:47:47 »
    Musisz mieć pliki dla serwera dedykowanego.
    Konfigurujesz i odpalasz.
    Tyle ile serwer będzie działał tyle będzie chodził twój serwer na WB :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Gryczanka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 10, 2010, 15:47:21 »
    No dobra, a co by było jak bym założył domene na tym komputerze. Bo zalerzy mi na tym by założony serwer był widoczny dla graczy przez dłuższy czas dowiedziałem się, że można kupić jkieś urządzenie do hostowania jeżeli ktoś wie o co chodzi proszę o cene i gdzie można zakupić. Z góry dziękuje.
    Pozdrawim!

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 10, 2010, 16:02:18 »
    O ile mi wiadomo może być to zwykły komputer, ale nie może być to jakiś stary blaszak za 200 zł. O ile wiem, to musi być to naprawdę zacna machina za 2000zł+. Kolega mówił mi, że serwery najlepiej hostować na linuxie, ponieważ nikt nie przyczepi się o jakieś licencje.

Musisz poczytać w internecie i zasięgnąć rady prawdziwych profesjonalistów. Polecam lekturę tematu o dedykowanych serwerach na forum TaleWorlds (nie chce mi się szukać linka. Poszukasz, a znajdziesz).

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 10, 2010, 16:13:31 »

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 11, 2010, 08:56:22 »
    O ile mi wiadomo może być to zwykły komputer, ale nie może być to jakiś stary blaszak za 200 zł. O ile wiem, to musi być to naprawdę zacna machina za 2000zł+. Kolega mówił mi, że serwery najlepiej hostować na linuxie, ponieważ nikt nie przyczepi się o jakieś licencje.

Musisz poczytać w internecie i zasięgnąć rady prawdziwych profesjonalistów. Polecam lekturę tematu o dedykowanych serwerach na forum TaleWorlds (nie chce mi się szukać linka. Poszukasz, a znajdziesz).

Nie jestem specem w tych sprawach ale ostatnio czytałem o dedykach. Nie radze robić serwera na domowy kompie, a to dlatego, że nie są przystosowane do pracy 24/7. Jak byś zrobił na swoim kompie to tak będzie duża awaryjność zapiec będzie mogła się pasta przy procesorze, płyta główna nie wyrobi i się spali i komp na śmietnik. Linux dlatego jest dobry, bo lepiej jest przystosowany do serwerów niż windows.

Offline Gryczanka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 11, 2010, 18:07:23 »
    No dobra ściągam linuksa i potem robie serwer. Brzmi nieźle tylko po pierwsze nie ma urządzeni do hostowania, po drugie kuuje kompa ponad 3000 więc to nie będzie gracior po trzecie co potem jak wiadomo linuxsa można nieźle modyfikować chciałbym to pytanie skierowac do ludzi, któży mają własne serwery jak wy to zrobiliście (takie mało pytank jak to możliwe, że można mieć więcej typków przykład nie 64 tylko 222 i jak to jest z paroma adminami. Bo na necie nie ma dokładnych inormacji, a napewno nic na temat M&B Warband.
    Pozdrawiam!

edit: Link bardzo interesujcy lecz prosze o pomoc ludzi, którzy założyli serwy sami by opowiedzieli tak w punktach jak to się robi. Nie robić mi tu ,,kopiuj wklej" z np.linku podanego powyżej.
    Pozdrawiam!

Kiedyś już pisałem o tym, żebyś powstrzymywał się od multipostingu. Nie posłuchałeś... Idzie ostrzeżenie. :/
    « Ostatnia zmiana: Października 11, 2010, 18:14:51 wysłana przez proud »