Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kozacy Rejestrowi, Janczarzy i Przyboczni  (Przeczytany 2528 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kokoju

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kozacy Rejestrowi, Janczarzy i Przyboczni
    « dnia: Października 08, 2010, 22:25:26 »
    Mam pytanie odnośnie trzech jednostek podanych w temacie, a mianowicie Janczarów, Kozaków Rejestrowych i Przybocznych.
    -Janczarów widziałem tylko raz, w bitwie nr 6 gdy walczymy Szwedami i generałem Arwidem Bittenbergiem - wówczas nasi wrogowie, Tatarzy, mają kilku Janczarów w oddziale. Mam więc pytanie, czy można ich mieć w oddziale, czy po prostu są w tej jednej misji jedynie?
    -Kozaków Rejestrowych na ogół widuję w armii Rzeczypospolitej a także w Wojsku Zaporoskim. Prześledziłem jednak drzewko rozwoju obu państw, i zauważyłem, że nie ma takowych wojsk ani w jednym ani w drugim kraju. Także nie ma możliwości by każdy władca dysponował kilkoma Kozakami Rejestrowymi - kilkukrotnie startowałem grę śledząc wojska Kozaków i Polaków, ale nie zauważyłem żadnego takowego Kozaka u nich. Więc kolejne pytanie, skąd dowódcy ich biorą?
    -W przypadku Przybocznych jest tak samo, z tym, że są oni u Tatarów. Kiedyś myślałem że to po prostu jeden z żołnierzy na drzewku rozwoju Tatarów, ale nie znalazłem takowej jednostki. Ponadto obecnie gram jako dowódca Mehmeta Gireja którego doprowadziłem na tron. Załatwiłem zawieszenie broni z innymi państwami, tak więc skupiłem się na Chanacie Krymskim, i nie znalazłem żadnego Przybocznego. Teraz Mehmet Girej jest władcą Chanatu Krymskiego, a przez jakiś czas każdy z dowódców Kozaków z jakimi rozpoczęliśmy wojnę ma 2-3 Przybocznych. Na obecną chwilę uzbierałem w armii aż 16 Przybocznych, i zastanawia mnie, skąd ich brać.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Kozacy Rejestrowi, Janczarzy i Przyboczni
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 12, 2010, 16:44:54 »
    Nie wiem jak ich awansować ale biorę ich z jeńców wroga.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline adek10

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Kozacy Rejestrowi, Janczarzy i Przyboczni
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 07, 2010, 10:32:20 »
    janczarowie są tylko w 1.017, przybocznych można brać tylko z jasyru, a rejestrowi albo w 1.017, albo z jasyru
    89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.