Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Potrzebne pomysły na questy  (Przeczytany 10319 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: Potrzebne pomysły na questy
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 15, 2010, 19:08:47 »
    Apeluję do ciebie o odejście od kompa i poczytania jakiejś książki, gdzie występuje słowo bohater, grupa, oraz dość często pojawiają się przecinki. Ewentualnie, na prawo od przycisku wyślij, masz taki o nazwie sprawdź ortografię. A samej treści questu nie rozumiem za bardzo :/

A czuję, że tekst: "Wrzucił pierścień, albo wyburzył koszary" będzie mnie prześladował. Wiem, że to przykład, ale widzisz, nie tak łatwo zburzyć cokolwiek. Po za tym, koszary nie posiadają żadnej magicznej mocy tworzącej żołnierzy. To raczej miejsca do spania, plus wolna przestrzeń na ćwiczenia. Tym samym, w mieście raczej łatwo znaleźć miejsce do spania, zwłaszcza jak jest się orkiem. A każdy placyk, łąka, czy cokolwiek może służyć jako miejsce treningowe. A w ogóle, porównanie wrzucania pierścienia, do burzenia koszar, jest takie dziwne, że aż mnie przytkało jak to zobaczyłem. No i rozpadlina (Orodruina, czyli gigantyczny wulkan) w środku miasta, XD
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Brodaty_AS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 15, 2010, 22:58:43 »
    :D no dla mnie to by była bomba. Uśmiechnąć, by się można nawet czasem, a książek trochę jakichś czytałem nawet sporo. Po prostu czasem mam takie dziwne odpały/pomysły. Koszary-miałem na myśli miejsce do rekrutacji i trenowania, elita gdzieś musiała trenować i nie tylko na polu bitwy. Jak nie to to co innego polegające na zebraniu grupki npc i wykonaniu jakiegoś heroicznego czynu w mieście. Pisałem szybko i nie miałem nawet czasu na sprawdzenie ortografów guzikiem, bo siostra chciała wtedy coś sprawdzić chyba kiedy ma autobus za 5 czy 10 minut. Więc sorki za błędy. Poza tym jestem dys jak połowa społeczeństwa w tych czasach niestety.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 17, 2010, 12:42:23 »
    :D no dla mnie to by była bomba. Uśmiechnąć, by się można nawet czasem, a książek trochę jakichś czytałem nawet sporo. Po prostu czasem mam takie dziwne odpały/pomysły. Koszary-miałem na myśli miejsce do rekrutacji i trenowania, elita gdzieś musiała trenować i nie tylko na polu bitwy. Jak nie to to co innego polegające na zebraniu grupki npc i wykonaniu jakiegoś heroicznego czynu w mieście. Pisałem szybko i nie miałem nawet czasu na sprawdzenie ortografów guzikiem, bo siostra chciała wtedy coś sprawdzić chyba kiedy ma autobus za 5 czy 10 minut. Więc sorki za błędy. Poza tym jestem dys jak połowa społeczeństwa w tych czasach niestety.

Wybacz ale nie wytrzymałem!Czytanie książek nie opiera się na bezmyślym przekartkowaniu, lecz na czytaniu ze zrozumieniem.Postępując w ten sposób, siłą rzeczy wpoisz sobie podstawowe zasady interpunkcji(bo szczegółów się nie czepiamy, naprawdę ).
    Nie myśl, że jesteśmy złośliwi.Ja nie jestem polonistą(jak i wielu innych), ale zwracamy uwagę, bo jedynie czego oczekujemy, to zrozumiałej treści.

Pozdrawiam!

PS.dys...co...To nie nazywa się "dys"...to nazywa się lenistwo!Lenistwo dziecka i rodziców, którzy tak naprawdę migają się od obowiązków.Bo po co się uczyć, jak można iść do lekarza, tak?Racja!Istnieją wyjątki, a osoby z tym problemem są krzywdzone, właśnie przez takich naciągaczy.
    Jeżeli Ty do nich należysz, to bardzo przepraszam, ale z tego co widać, to jak chcesz, to potrafisz poprawnie pisać!

Wybaczcie, za wypowiedź nie na temat!

Offline Brodaty_AS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 17, 2010, 20:14:10 »
    Na serio jestem dysortografem, czasem takie błędy sadzę... na kompie po prostu sprawdzam czy czegoś mi nie podkreśliło i poprawiam(przeważnie co 2 słowo jest na czerwono), a książki czytam dokładnie i ze zrozumieniem lecz bardzo powoli. Dlatego niewiele. Jak dotąd przeczytałem wszystkie lektury razem z faraonem, żeby nie było kompletnie nie na temat to może:
    Misja w której dostaniemy kilku lordów pod komendę i jakieś wytyczne typu zdobądź ten i tamten zamek ze stratami mniejszymi niż tyle % i staw się w pobliże tego miasta z pozostałymi lordami w tym miejscu na tę porę, ale misja polegała by na ZNISZCZENIU miasta nie na jego przejęciu. Fajnie też by było gdyby dodali opcję tworzenia miast/wiosek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 23, 2010, 10:33:41 »
    Jak czytam te wasze pomysły, to normalnie chyba tylko jeden obrazek jest w stanie pokazać moje odczucia:

(click to show/hide)

Kilka uwag:

- Mod jest w całości oparty na książkach i brak w nim jakichkolwiek odniesień do Śródziemia pokazanego w filmie, oprócz dosłownie kilku przedmiotów oraz budynków w lokacjach. Jeśli coś nie zostało opisane w twórczości Tolkiena posługujemy się wtedy inwencją twórczą, ale znowu bez jakichś skrajności.

- W modzie nie ma statycznych wiosek, do których można wchodzić. Unikalne osady mogą się pojawić na mapie, w wyniku otrzymania stosownego zadania od lorda.

- Nie można oblegać miast i zamków w celu zdobycia ich na własną rękę, lub przy pomocy sojuszniczych lordów. Możliwość zdobycia danej lokacji pojawia się wraz z otrzymaniem stosownego questa od króla. Jednak zamki i miasta wroga możemy tylko złupić i zniszczyć, wykluczona jest możliwość osiedlania się tam.

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 23, 2010, 14:10:43 »
    Czyli z tego co napisałeś wynika że LOTR będzie wprowadzał bardzo duże zmiany.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline kargul

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 23, 2010, 17:58:02 »
    Ja mam pomysł na misje ale tylko dla Gondoru. Idziemy do jakiegoś nadmorskiego miasta jak np. Dol Amroth i dostajemy zadanie polegające na zatrzymaniu armii korsarzy. Armia ta będzie składała się z ok. 300-350 zróżnicowanych levelowo wojaków i będzie zagrażała miastu w którym misję dostaliśmy. Jeżeli wroga nie pokonamy z jakichś przyczyn, to zostanie nam jedno wyjście, a mianowicie pomóc obrońcom miasta w odparciu ataku. Jeżeli zadanie uda się nam wykonać dostaniemy porządną nagrodę, a jeśli nie to Gondor będzie musiał pożegnać się z jednym ze swoich miast.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 20, 2010, 20:42:15 »
    Hej. Mam nadzieję że mój post nie zostanie odebrany jako zabawa w górnika. (: Trochę czasu minęło ale...

1. Odnalezienie sadzonki białego drzewa. Wieśniacy, dowódcy patroli, ktokolwiek, dawał by jakieś informacje na temat 'znaleziska' (informacje zależne od stosunków z informatorem), ale na pomysł popytania 'przechodniów' trzeba by wpaść samemu, to daje trochę klimatu rpg. Ewentualnie gdyby wróg 'odnalazł' sadzonkę pierwszy (czyli po upływie czasu określonego na questa), trzeba by wyruszyć w pogoń za ekipą z sadzonką. Jeśli to by się nie udało dopiero quest kończył by się fiaskiem.

2. Odebranie palantiru z rąk wroga. Prosta scena wykradania.

3. Odbudowanie strażnicy (np. 3 białych wież, ewentualnie Amon Sul czy inna niemal zapomniana 'osada' tego pokroju), Zebranie ekipy na garnizon, całej masy materiałów z każdego zakątka śródziemia (Od krasnali jakieś żelazo, z Dol Amroth muszle 'na ozdobę', Kamienie z Kraju kamienia czyli Gondoru, itp), po odbudowaniu twierdza działa jak nówka. Ewentualnie misja ponownego zasiedlenia zrujnowanej osady (wybicie pseudo garnizonu powołanego specjalnie na misję, + te materiały na odbudowę) (bo nie wyobrażam sobie aby miasta/zamki przechodziły w ręce zdobywcy, raczej zostanie po nich ruina prawda?).

To tyle i tak na szybko. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia przy skryptowaniu najlepszego moda ever. <:

Po przeczytaniu poprzednich propozycji...
    (click to show/hide)
    Tapase.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 20:54:13 wysłana przez Tapase »
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 21, 2010, 01:05:43 »
    Jeżeli mod opiera się w całości na książce, to ciężko tu cokolwiek wymyślić...
    Cóż...zawsze można ograniczyć się do podstawowych funkcji M&B, czyli "wspomóż wieśniaków", itp, itd...

"Nie można oblegać miast i zamków w celu zdobycia ich na własną rękę, lub przy pomocy sojuszniczych lordów. Możliwość zdobycia danej lokacji pojawia się wraz z otrzymaniem stosownego questa od króla. Jednak zamki i miasta wroga możemy tylko złupić i zniszczyć, wykluczona jest możliwość osiedlania się tam." - no to widzę, że walki w miastach, zamkach, będą rzadkością, a tym bardziej ukończenie gry...Czemu tak myślę?Odpowiedź AI!No...chyba, że jest wystarczająco dopieszczone przez twórców!
    Pozdrawiam i czekając trzymam kciuki!!

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 21, 2010, 11:09:15 »
    wymyśle coś na szybko przy śniadaniu,ogólne koncepcje (nie bede sie zglebial tez w klimat i realia bo do roku nie grałem w last days i nic nie pamietam) bo nie chce sie rozpisywać ;P Nie czytałem też innych pomysłów więc jak ktoś miał podobne pomysły to sora

1.Gracz dostaje z pozoru banalną i typową misję żeby odebrac jakiś przedmiot/osobę z pewnego zamku.Na miejscu okazuje się że mamy do czynienia ze zdrajcami ,gracz zostaje porwany a oprawcy wypuszczają go w lesie (ważne żeby zrobić bardzo gęsty las) ze słabym wyposażeniem i urządzaja na niego myśliwskie polowanie.Na terenie lasu ukryta jest (w obozie wroga) skrzynia z pełnym wyposażeniem.Poluje na nas kilkkunastu słabych przeciwników którzy atakują z różnych stron mapy.Po zabiciu wszystkich i przetrwaniu-mamy zemste wraz z oddziałem na zamku (oblężenie)

2.Jeden z dowódców zapada na dziwną i nieznaną chorobę.W pierwszej cześci questa gracz udaje się do jedynej osoby która moze wiedzieć co to za choroba (znany alchemik albo ktoś taki) lecz znajduje się on w niewoli orków (trzeba znaleźć ich oddział z tym jeńcem i odbić go).Po odnalezieniu go dowiaduje się że tenże dowódca padł ofiarą potężnego zaklęcia które go zabije w ciągu powiedzmy 30dni.Wracamy do poszkodowanego, u niego dowiadujemy się kto mógł rzucić takie zaklęcie (szalony mag który został wyrzucony z zakmku tego dowódcy-bo stał się nieobliczalny).Nasz szaleniec mieszka na bagnach i ma solidną ochrone (orkowie itp) trezba go zlikwidować:)

3.Gracz dostaje misję zdobycia pewnego kosztownego amuletu (zleceniodawcą jest postać zakochana w jakiejś księżnej która obiecała za niego wyjść kiedy dostanie taki podarek).Jedynym sposobem na zdobycie amuletu jest wygranie ciężkiego turnieju na którym jest on główną nagrodą (najlepiej takiego w którym jest sie samemu bez drużyny)

4.Oddział gracza trafia na małą grupę orków-po łatwym zwycięstwie znajdujemy dziwny medalion.Jedna postać NPC z oddziału (najsilniejsza) bardzo chce mieć ten medalion(kojarzy jej sie z rodzinnymi stronami itp itd).W nocy,w czasie obozowiska ginie kilka jednostek a nasz najsilniejszy znika tak jakby został porwany.Po pogoni okazuje się że to nasz najsilniejszy NPC (posiadacz medaliiona) został "opętany" przez jego czar i udaje sie bez względu na wszystko do Mordoru.Doganiamy go dopiero na terenie orków gdzie musimy sotczyć z nim pojedynek na wielkim wiszacym moście.Po tym wraca on do oddziału a amulet wyrzucamy:)

Offline Turin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 21, 2010, 14:53:45 »
    Pewnie nie czytałeś Tolkiena? W Śródziemiu nie ma magów ( oprócz 5 z białej rady, choć oni też nie są magami a istari ), nie ma amuletów, nie ma zaklęć wywołujących choroby, nie ma zamkowych magów, orkowie są tworzeni w mordorze z ludzi i elfów dlatego nie mogą chronić na bagnach jakiegoś szaleńca, nie ma magicznych amuletów ( poza pierścieniami władzy, których działanie bardzo przypomina to, które przedstawiłeś ), nie ma "wielkich, wiszących mostów".

Wiem, że "Nie zgłębiałeś się w klimat i realia" ale by wymyślać grę, lub chociażby questy do gry opartej na książce trzeba najpierw ją przeczytać, a później jeszcze trzymać się jej realiów. Proponuję przeróbkę, nie usunięcie pomysłów gdyż jeśli chodzi o ogólną jakość tych questów to mogłyby być całkiem ciekawe.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 21, 2010, 15:50:53 »
    Turin to raczej ty nic tu nie wiesz o śródziemiu... |x Amuletów, magicznych przedmiotów było na pęczki. Pomijając pierścienie władzy (zapewne wiesz tylko o tych najsilniejszych, przy których wiele pomógł Sauron, 7 krasnali, 9 ludzi oraz 3 elfickie, choć z ostatnimi historia jest inna) zostaje Elessar (może nawet dwa), Nauglamír, Palantiry, czy choć by miecze Westernsse które były w stanie zranić upiora. Magowie? A kim był czarnoksiężnik z północy? Magiczne choroby? Jak zginął jeden z ostatnich królów południowego królestwa? Mówi Ci coś wielka plaga? =.=' Znasz bardzo mały skrawek śródziemia, pogłęb wiedzę a później skacz na innych. Ale zgodzę się że twój przedmówca mógł trafić w te tematy zupełnie przypadkiem. Jeszcze a propos 'magów' o całym stadzie 'złych majarów' nie wspominam, bo większość raczej odeszła z Pierwszym Czarnym władcą. Został Sauron, Balrog z Morii i jak już wspomniałeś biały, szary, brązowych i dwóch niebieskich majarów zwanych Istarii lub przez młodsze pokolenie po prostu czarodziejami.

Misja wygnania czarnoksiężnika z Dol-Gundor była już w 0.808 i jestem wręcz pewien że tu też czegoś takiego nie zabraknie!

Pozdrawiam serdecznie!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Turin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 21, 2010, 16:45:50 »
    He he dobre. Może pochwalisz się na początek jakie czytałeś książki Tolkiena. Większość z twoich argumentów nie dotyczy ŚRÓDZIEMIA, o którym pisałem a przynajmniej śródziemia w 3 erze. Owszem elfy wykuwały niegdyś wiele pierścieni (Sauron jako majar od nich właśnie nauczył się tej sztuki i wykuł najpotężniejszy z pierścieni) lecz tylko wymienione przez Ciebie powyżej znajdowały się w odpowiednim dla gry miejscu i czasie. Kolejną sprawą jest, że jedynym złym "amuletem" był właśnie Pierścień Władzy ( przypominam ci, że palantiry służyły niegdyś w dobrych celach ). Twierdzisz, że poza Pierścieniem Władzy istnieje jeszcze inny, który ma moc zniewalania człowieka? Jeśli chodzi o magów to trochę się ośmieszyłeś ponieważ MAGÓW, czyli inaczej mówiąc istari zesłanych do Śródziemia było tylko pięciu (ewentualnie można liczyć Saurona, który też był majarem). Czarnoksiężnik z północy? Nie słyszałem o nim. Może chodziło ci o Czarnoksiężnika z Angmaru? Jeśli tak to powinieneś wiedzieć, że był on jednym z nazguli zniewolonych przez Saurona - ludzkim królem a nie magiem. Słyszałeś może o czarnej śmierci, która nawiedziła Europę w średniowieczu? Twierdzisz może, że i ona była magiczna? I powiem ci, że to nie ja znam mały skrawek śródziemia a ty znasz mały skrawek całej tolkienowskiej Ei. A z tym Barlogiem to się uśmiałem. Barlog był... barlogiem :) i to całkiem zwykłym tyle, że ostatnim. Kto zabił Fingolfina? Barlog, tyle że nazywał się Gothmog. A i jeśli chodzi o istari to nieważne jak byli nazywani, nie byli zwykłymi, bajkowymi czarodziejami, którzy zbierają tajemnicze składniki do swoich magicznych wywarów i tworzą bezsensowne zaklęcia. Byli oni mędrcami zesłanymi przez Valarów. Jako ciekawostkę podam, że każdy Valar wybrał sobie jednego istari. Olórin został wybrany przez Manwego. Polecam przeczytać Niedokończone opowieści wraz z dodatkami dokładniej lub pierwszy raz. Tak sobie myślę, że mogłeś przyczepić się też do faktu istnienia w Śródziemiu Druedainów. 

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 21, 2010, 19:09:28 »
    Raczej nie wiem czego tolkienowskiego nie przeczytałem... Serio...  Po pierwsze to Sauron nauczył elfy wykuwać pierścienie... Amulet zły czy dobry... Tolkienowskie uniwersum nie dzieli się tylko na dobro i zło... Przypomina o tym choć by czarny miecz z pierwszej ery. Palantiry... Ale można było przejąc nad nimi władzę i pokazywać co się chciało. Nie czyni to z nich 'amuletów' ani dobrych ani złych, lecz takich jak ich 'władca'. Każdy pierścień miał moc - nie koniecznie zniewalania, ale czemu by nie? A całe szeregi majarów służące pod czarnym władcą? Czy balrog przypadkiem też nie był majarem? Majarem ognia, jak ten który przemierza sklepienie na lampie dnia. Własnie o Er - Murazorze mówiłem gdy wspominałem o czarnoksiężniku z północy. A czy czasem nie dziwi cię że choroba ta nawiedziła Gondor przyniesiona wiatrem ze wschodu? Teraz to ja się uśmiałem z twego Fingolfina. Myślałem że ranił on Morgotha 7 razy przed swoją śmiercią w pojedynku, no ale skoro u Ciebie zabił go Balrog... Ufam że tylko pomyliłeś imiona. (najwyższego króla elfów! byś się wstydził) Z tym że Gothmong zabił Glorfindela to przypominam iż złotowłosy obrońca Ukrytego Królestwa zepchnął Ognistego Majara w przepaść (w zasadzie spadł razem z nim), ratując ucieczkę mieszkańców. Istarii. Nie mówię że byli zwykłymi bajkowymi czarodziejami... Ale zbieranie czegoś całkiem nieźle do nich pasuje. Szczególnie do Curunira i niebieskich czarodzijów (którzy olali zupełnie swoją misję może właśnie zafascynowani np zbieraniem znaczków, czy kwiatków). Eksperymenty nad Uruk-Hai itp. Muszę jednak wycofać to że mało wiesz o śródziemiu (i robię to z przyjemnością!), ale zwracaj uwagę na drobiazgi typu najwyżsi królowie elfów... |x Trochę offtopujemy ale jak najbardziej pozytywnie rozprawiając o śródziemiu więc proszę modów i adminów o wyrozumiałość!

PS. Masz jakieś informacje o niebieskich czarodziejach (Alatar i Pallando jeśli dobrze pamiętam)? Bardzo mnie ciekawi czy można się dowiedzieć o nich czegoś konkretnego czy raczej, jak pisał Mistrz w swych listach, każda historia musi mieć jakieś tajemnice.

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do dalszej dyskusji!

Edit down... No mam jednak wrażenie że użytkownik Turin nie śpi, i wie całkiem sporo o tolkienowych sprawach. Nie jest to jakiś klasyczny świat fantasy, a a propos magów to 'rzucających zaklęcia jegomościów' na każdym kroku spotkac tam się nie da. Ale magia tkwi tam w słowach. Można rozkazać rzece płynąc szybciej i intensywniej, co zrobił Elrond wraz z Gandalfem Szarym aby odgrodzić Glorfindela (dziwna zbierznośc imnion nie sądzisz Turin?) i powiernika pierścienia od Ularich, a skoro potrafił to zrobic Elrond półelf, czemu by nie jego krewniak nie mógł by mieć jakichś podobnych zdolności. Choć by można spojrzeć na 'ręce króla które uzdrawiają'(ciekawostka - pomysł żywcem wzięty z Angielskiej historii), a skoro króla to czemu nie czarnych numenorejczyków? W końcu musiała się zachować choć jedna czysta enklawa (z niej to pochodził bowiem Rzecznik Saurona).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2010, 20:00:17 wysłana przez Tapase »

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 21, 2010, 19:28:05 »
    Ja tylko zarzucilem moje pomysly i tak jak napisalem realia mnie nie interesuja bo napisalem to i wymyslilem w 5 minut aby pomóc autorowi..WP czytałem daaaawno temu ale na tyle ogarniam że nikt mi nie wmówi że nie było tam magów poza Gandalfem,czy magicznych pierścieni poza tym najważniejszym:P No sory to scenariusze po prostu do świata fantasy a Ty sie burzysz i znawce z siebie robisz zupełnie jakby Władca Pierścieni było w świecie Ogniem i Mieczem a ja bym ta wrzucił smoki:) Prosze o troche dystansu,to tylko luźne pomysły..Szczególnie mi sie spodobało "nie ma "wielkich, wiszących mostów" Ludzie to nie ma być ekranizacja gry słowo w słowo, jakby tak było to możliwe by były tylko scenariusze w 100% oparte o książke, tylko z postaciami z książki więc sory ale to czepialstwo jest bez sensu... Jak już mod wyjdzie w nowej wersji to napisz maila do twórców z żalami że np "wargi są za małe" albo "orkowie mają zły odcień skóry" albo po stoczeniu bitwy napisz "ale takiej bitwy tam nie było w książce" obudź sie człowieku, to jest interaktywna gra..
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2010, 19:34:17 wysłana przez ignatus »