A co myślicie o pościgu?(a'la Pościg za Urkukami, Aragorna Gimliego i Legolasa)Na pewnym poziomie gry, kiedy gracz ma już dostateczne doświadczenie oraz grupę żołnierz, zostaje zaatakowany przez oddział wrogich jednostek-tutaj przydałoby się oskryptowanie(im silniejszy gracz tym silniejszy wróg, tak aby bitwa była naprawdę ciężka - brak opcji ucieczki, itp.).Po ciężkiej i krwawej bitwie, tracimy praktycznie cały dochód,a nasi najlepsi bohaterowie trafiają do niewoli, prowadzeni do wrogiej bazy na pewną śmierć.W tej chwili mamy do wyboru:
-odpuścić(brak możliwości odzyskania bohaterów, złota, spadek honoru, renomy)
-Podążać za grupą żołnierzy.
Tutaj można troszkę urozmaicić.Podczas pościgu, wróg wypuszczał by pojedyncze patrole, tak aby gracz mógł z tego skorzystać, nabijając sobie punktów doświadczenia, zgarniając troszkę złota, i wyciągać z niewoli wyszkolone jednostki, które będą przydatne w finalnej bitwie!Jak macie jakieś ale, pisać!
Aha!Nie mam tutaj na myśli, umożliwienia graczowi stworzenia super armii, ponieważ poprzez balans walczących stron, wszyscy, których zwerbowaliśmy podczas pościgu, polegli by w finalnej bitwie...no prawie wszyscy, niech trzech zostanie...rekompensatą za to będzie pokaźna sumka,honor, renoma no i może jakiś unikalny "item"(mieczyk, łuk - opcja wyboru?)
PS.Tak tylko głośno myślę i przez przypadek na klawiaturze się oparłem...no napisało się, tak samo z siebie ;)
Dobranoc!