Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prośba w przeróbce żołnierza  (Przeczytany 851 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tadeo 6611

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Prośba w przeróbce żołnierza
    « dnia: Października 04, 2010, 15:36:55 »
    Witam serdecznie
    Mam takie pytanie,dotyczące zmiany chełmu,obuwia lub zbroi żołnierza z Nacji lub występującego w Tawernie.
    Przepraszam z góry za opis zbyt nie fachowy.
    Na przykład.
    Gram w tą wersję "Prophesy of Pendor V2.04"
    Można na ten przykład pozyskać w walce żołnierza rzymskiego "nieśmiertelny" (napewno wiecie szanowni koledzy którzy to)
    Podmieniłem mu zbroję ,ale nie podoba mi się jego obuwie które automatycznie ma zapisane jako jego obuwie jemu przynależne.
    wprowadzenie nowego obuwia do pliku BRF,Textures,item_kinds1 ,nie jest kłopotem ale jakim programem i jak,gdzie dokonać wpisu aby żołnierz miał to obuwie.
    Można podmienić obuwie w głównym katalogu gry  CommonRes , Textures ,ale będzie psuło to wygląd innych żołnierzy, którym to obuwie jest przypisane.
    Bardzo proszę Szanownych kolegów o pomoc w miarę Waszago cennego czasu ,prosiłbym o wytłumaczenie mi tak na chłopski rozum co muszę zrobić.
    Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam wszystkich miłośników M&B oraz twórców forum.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    Odp: Prośba w przeróbce żołnierza
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 04, 2010, 17:29:33 »
    Trzeba było to napisać w dziale o moddingu, dwa szturchnięcia scrolla na dół. A program nazywa się Troop Editor, do pobrania na mbrepository.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Tadeo 6611

• Użytkownik
    Odp: Prośba w przeróbce żołnierza
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 04, 2010, 19:23:26 »
    Dziękuję bardzo :-) Będę kombinował , no i przepraszam z góry za zły dział.