Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Full Invasion  (Przeczytany 16066 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Full Invasion
    « dnia: Października 04, 2010, 09:30:58 »
    Mod ten zdecydowanie różni się od innych, gdyż nie tylko wprowadza nowe frakcje i itemy, ale też całkowicie zmienia charakter rozgrywki. Mamy tu frakcje najeźdźców i zwykłe. Zwykłe (gracze):
    -Nordowie
    -Imperium
    -Koloniści
    -Gobliny (frakcja zbugowana, wspominam tylko dla formalności :P)
    -Macedończycy.

Inwazje (boty):
    -Gobliny
    -Zombi
    -Barbarzyńcy
    -Chłopska rabacja.

W skrócie: gracze mają za zadanie współdziałać (czytaj: kampić na kupie :P), i odpierać szturmy wrogów. Ilość botów jest proporcjonalna do ilości graczy. Po każdej fali przychodzi następna, liczniejsza, lepiej uzbrojona. Obrońcy się nie odradzają po śmierci (!!!!), tylko gdy polegnie ostatni gracz (runda od nowa), lub gdy zostanie zabity boss i cała jego eskorta (przychodzą co 4 tury, więc jak zginiecie w pierwszej, to sobie poczekacie :D). Obrońcy mogą uzupełniać amunicję za 100 sztuk złota (przy ikonce stojaka pełnego strzał, bełtów, oszczepów). Jeżeli zostaną ranni, mogą iść do ikony łóżka i odnowić sobie zdrowie (działa to tak samo jak np. podnoszenie drabiny, tylko że duużo dłużej). Nie ma ani jednej mapy z Native, gdyż zwyczajnie by się nie nadawały. Są więc np.
    -przejście Termopile (THIS IS SPARTA)
    -most nad przepaścią
    -wioska (kampienie na dachach)
    -oraz kilka zamków, fortów..

Coś trzeba dodać: wszystkie dźwięki są nowe, bez wyjątków. Jest wiele itemów zapożyczonych z innych modów, ale są też nowo zrobione. Ogólnie panuje ponury nastrój, mogący nawet konkurować z tym w Hunt Modzie. ;) (zwłaszcza w inwazji zombi O.o)

Oto link:
    http://www.filefront.com/17319924/Full-Invasion.rar/
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    Odp: Full Invasion
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 04, 2010, 18:44:13 »
    Mod jest bardzo dobry :) Można się rozładować po ciężkim dniu bijąc zombiaczki ;)

Zapomniałeś o jednej frakcji, za mianowicie o ,,Królestwie'' czyli średniowieczni wojowie.

Kilka screenów ode mnie:

@Edit:
    Wystarczy zmienić język gry na angielski i wszystko będzie ok
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2010, 09:25:41 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 04, 2010, 18:47:59 »
    Fakt, ale nie wiedziałem jak się nazywają :D Bo niestety nazwy nie zostały zmienione, więc dochodzi do takiego paradoksu:
    -Nordowie to Koloniści
    -Khergici to Nordowie :D

Może zapomniałem dodać, że mod jest BAAAARDZO dobry. ;) Miłego grania!
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Syron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 04, 2010, 18:58:39 »
    Ehh nie rozumiem jak te gobliny są zbugoane co nie działa ?? nie da się ich zabić czy jak ??

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 04, 2010, 19:03:38 »
    Zbugowane, bo:
    a) Łucznicy nie mogą wziąć broni do walki wręcz. Choć mają ją w opcji wybierania ekwipunku, to zwyczajnie im potem znika.
    b) Ich piechota jest bezbronna wobec wszystkich frakcji najeźdźców (zwykle frakcje obrońców są o wiele silniejsze niż najeźdźcy).

Poza tym, wyglądają głupio ;D

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 07, 2010, 15:57:53 »
    gobliny są bardzo dobrą frakcją ; ] tak samo jak Mezopotamia tylko trzeba mieć głowę  i wiedzieć gdzie i jak ich wykorzystać.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 07, 2010, 16:57:15 »
    A jak odeprzesz zarzut o ich mało inteligentnym wyglądzie? :D Poza tym, nie zgadzam się :P Nawet jeżeli dobrą, to o niebo gorszą od innych.

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 08, 2010, 13:32:45 »
    Ja mam pytanie na jakich serwerach pojawia się ten mod, ponieważ chętnie bym z kimś pograł a nie tylko z botami :P. Nick:Mafarus

EDIT: Najpierw zanim ściągnąłem to się zapytałem bo po co miałbym ściągać gdyby nie było serwerów z tym modem =]? Mówiąc boty miałem na myśli boty w drużynie 1 nie 2 ;]
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2010, 12:06:34 wysłana przez Mafarus »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 08, 2010, 14:27:55 »
    Tak trudno sprawdzić? Posegreguj według moda i będzie na górze... Poza tym, w tym modzie się nie da nie grać z botami ;D

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 08, 2010, 20:53:11 »
    Dzisiaj grałem i polecam serwer coś z Europan czy jakoś tak dobry jest też serwer z dużą ilościom graczy Lions czy jakoś tak, ale ping jest b. duży.
    Tam nie da się grać kolonistami, vikingami itp. ja stawiam na zbroję czyli Empire (Swadia) i mapy :
    Vaegirski most czy jakoś tak dobrz się tam gra na wsółpracy,
    Deep forest gdzie najlepsze jest to, że idzie się gropą przez las do obozu (plecam wroga gobliny dla średnio-zaawonsowanych, farmerzy dla tych, którzy są dobrzi w bloku, barbarzynców dla tych którzy są bardzo zaawansowani, zombie dla tych, ktorzy potrafią przetrwać...).

P.S.Mod jest Super.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 09, 2010, 10:04:17 »
    Właściwie to ze wszystkim się zgadzam, oprócz tego, że swadia najlepsza. Dobra, ale nordowie (koloniści czyli) lepsi. :)

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 09, 2010, 14:55:27 »
    Zbytnio się nie mogę zgodzić bo jak nimi grałem to już w 1 fali goblinów wszyscy padli... Zresztą poparcie jest tutaj w broni palnej.  :D
    I nie polecam Macedończyków (Rhodoków) bardzo niedopracowani są może bym na nich głosował, gdyby mieli większy wybór pancerza i broni, bo 3 tarcze, które prawie wszystkie nie były używane przez Macedończyków.
    Powinni dodać, (jak już jesteśmy w starożytności) Legionistów.

W rankingu frakcji dla gracza najlepsze są:                                                           W rankingu frakcji botów:
    1. Empire (Swadia) i Koloniści (Rhodocy)                                                              1. Barbarzyńcy
    2. Królestwo czy jakoś                                                                                       2. Farmerzy (Nie śmiejcie się z nazwy, nie są łatwi do pokonania)
        tak nie widziałem nazwy mógłby ktoś podać?                                                     3. Zombie
    3. Vikingowie (Khergici)                                                                                      4.Gobliny
    4. Macedończycy                                                                                                5. Pth... to to samo co Zombie na tym samym poziomie.
    5. Gobliny (Sarranidzi)

@Down Przyznaje się, gram tydzień. :D
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2010, 18:08:55 wysłana przez Krzpl »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 09, 2010, 18:16:44 »
    Koloniści to Nordowie, Macedończycy to Rodocy.... Zdaję się, że krótko grasz w tego moda, zwłaszcza że dałeś się pokonać najsłabszej frakcji botów :D Gobliny są 2x słabsze niż Phtfcwfedm. ;D

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 10, 2010, 23:12:31 »
    Szybko przejrzałem wszystkie mapy i mam pytanie: czy na każdej znajdują się punkty do zakupu barykad/strzał/odpoczynku?

może by wrzucić jakieś screeny prezentujące każdą mapę, bo jest ich dużo a pamięć słaba :) (chociaż może sam je zrobię za jakiś czas)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 11, 2010, 08:01:27 »
    Moim zdaniem wszystko jest wszędzie, z wyjątkiem mapy Przejście Termopilskie. Tam nie można uzupełniać ammo i kupować barykad. Zdaje się, że także w lesie Forestglade jest tak samo, ale tam grałem tylko raz, bo mapa ta powszechnie uchodzi za zbugowaną, więc rzadko kiedy admini pozwalają na jej pojawienie.