Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Universal Soldier czyli konkurs solistów  (Przeczytany 1796 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • WV_Rastablasta
    Universal Soldier czyli konkurs solistów
    « dnia: Września 28, 2010, 00:00:15 »
    Nie wiem, czy opłaca się w ogóle pisać, widząc Wasz słomiany zapał do różnych przedsięwzięć.

Ale do rzeczy: "Średniowieczna osobowość nie posiada tego stopnia autonomiczności i suwerenności, które staje się jej podstawową cechą w późniejszych stuleciach. Jest to persona, która została stworzona przez Boga i do Niego powinna wrócić" Gracze wymyślają coraz większe spotkania i każdy chce z radością zająć miejsce w systemie feudalnym (najlepiej jako dowódca).  Nie będziemy się tym przejmować.

Jest już późno, piszę bzdury więc w skrócie: każdy jest specjalistą w jednej/dwóch dziedzinach z jeździectwa/fechtunku/strzelectwa. Punktem wyjścia jest założenie, że zgłoszeni do turnieju gracze zmierzę się (system pucharowy bez grup eliminacyjnych bo jestem zbyt leniwy) w każdej z 3 konkurencji.

Nie będę narzucać zasad abstrakcyjnych jak wyjątki z kodeksu drogowego, zatem reszta należy do Was: propozycje, żeby to miało "ręce i nogi"

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Universal Soldier czyli konkurs solistów
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 28, 2010, 08:09:06 »
    Może rozegrajmy najpierw jeden turniej, a potem zajmijmy się następnym. Wiem, że jedno z drugim ma niewiele wspólnego, jednak bez sensu jest robić 2 rzecz na raz.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 28, 2010, 10:55:21 »
    to nie turniej - to "niekończąca się opowieść"
    nie ma naglących terminów - po paru tyg spontanicznych pojedynków można będzie wyłonić węższe grono

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 28, 2010, 16:02:35 »
    Dajcie mi młot, a nikt nie będzie mieć nic do gadania w walce pieszo.

Offline qdaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 28, 2010, 18:16:10 »
    Dajcie mi dwuręczny, a ten MIŁY PAN nade mną nie będzie miał nic do gadania.
    : )
    "Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" Woody Allen

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 28, 2010, 18:17:11 »
    świetny pomysł! Moim zdaniem ten turniej trzeba jak najszybciej wykonać ;]

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 28, 2010, 19:08:13 »
    A ja zgadzam się z Rarą.  Najpierw zajmijmy się jednym a potem bierzmy za drugie:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 28, 2010, 21:08:57 »
    Zamiast turnieju wystarczą statystyki z kilkudziesięciu dueli. pytanie, czy da się to zrobić, bo pliki logu wyglądają dość ubogo.
    "Staty" serwera Tawerny mówią o liczbie zgonów i fragów od poszczególnych broni, ale nie wiemy kto komu co zrobił; chociaż może się mylę (nie mogę sprawdzić - serwer "wygasł")

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 29, 2010, 14:26:25 »
    Eee.. Od kiedy to cała Polska "scena" WB pracuję nad czymś razem w ramie w ramię? Chyba jeszcze taki fenomen się nie wydarzył dlatego nie rozumiem stwierdzenia "najpierw zajmijmy się jednym", czemu zatem zabraniać innym organizowania czegokolwiek? Wracając do tematu wszelkie turnieje solistów są w Warbandzie po prostu - nudne, wszelkie nieporadne próby zorganizowania turniejów ograniczyły się do stania w kole i patrzenia jak się leją w środku tego koła,do tego takie wydarzenie trwało kupę czasu i nie było to zbyt porywające i godne zapamiętania , a więc jeśli ktoś chcę takie coś organizować niech pomyśli o tym problemie.

Zamiast turnieju wystarczą statystyki z kilkudziesięciu duel

Czyli rozumiem że wejdę sobie na server z kompletnie nowym graczem , pogram z tym graczem 3 godzinki złoje go 200:0 a potem radośnie pochwalę się moim osiągnięciem i wygram turniej O_O

« Ostatnia zmiana: Października 03, 2010, 10:21:19 wysłana przez ^IvE »

Offline killer223

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 02, 2010, 14:20:24 »
    Myślę że to dobry pomysł. Oto mój pomysł na zasady:
    Na jednym serwerze, na hasło przez naprzykład miesiąc będą się bili 2 gracze. żeby nie było oszustwa daje tryb pojedynek a wszcy bedą bawili się na mapie Arena. Żeby nie było lagó będa tam tylko 4 ludzie - 2 gracze i 2 sędziowie którzy robią screeny 1 raz po 5 i 2 raz po drugich 5 rundach. Rund będzie 10. uczesticy powinni się zgłaszać do organizatroa dajmy na przykład do mnie (To tylko luźniej przykład!) Mówiąc jaka frakcja chcą walczyć i jakim typem woja. wtedy przenosiło by się ich do jednej z 3 grup (wojownicy / konnica / strzelcy, kusznicy) i losowo komisyjnie (w skałd komisji wchodzili by jak dla mnie Pifcio lub jego zastepca, Katsura i AronPL z ZKM) wybirało by się jego rywala, oczywiscie komisja wybierala by takich par naprzykład 10 za jdnym razem by się nie musieli spotykać codziennie). Oczywiście pare dni przed taką bitwą w tabeli w tymtemacie bedzie informacja kto walczy więc jak ktos bedzie chcial to bedzie mógł przyjść na widownie. No i to chyba już wszystko. Przepraszam za ortografię.
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2010, 14:27:42 wysłana przez killer223 »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 02, 2010, 22:11:58 »
    Pffi...
    Nie lepiej byłoby zorganizować takiego turnieju na zasadach takich, że na początku podział na ileś tam grup graczy, a potem ćwierćfinały itd.?

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 02, 2010, 22:54:31 »
    To na pewno nie jest zły pomysł! Można byłoby wybierać najlepszego szermierza np. półrocza. Chętnych podzieliłoby się na grupy i "dawaj". Niektóre walki byłby co prawda krótkie ale na finałową walkę zebrałoby się sporo widzów, a nagrodą dla zwycięzcy mógłby być hmm... każdy z uczestników eventu przelałby po dwadzieścia groszy i ktoś by kupił np. plastikową koronę Barbie :)

Proponowałbym system jak w greckich igrzyskach- tylko wygrany. Drugie miejsce nic nie znaczy.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 09, 2010, 13:56:05 »
    system pucharowy - tanio, szybko i kontrowersyjnie :)