Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mistrzostwa Polski - Ogólne  (Przeczytany 37907 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Konrad III

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • Imperium Polskie
    Odp: Mistrzostwa Polski - Ogólne
    « Odpowiedź #270 dnia: Lutego 02, 2011, 11:21:18 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #271 dnia: Lutego 14, 2011, 10:10:58 »
    Ja chciałbym zaznaczyć podstawową rzecz. Jeśli robicie już jakieś "upamiętnienia" dla zwycięzców, to proszę o zapoznanie się z regulaminem forum. Sygnatury są po prostu za duże. Nie wspomnę już o "Tawerna Forum Ways". ^^

Kolejną niezrozumiałą dla mnie sprawą jest to, dlaczego format .png. O_o Jakość, jakością, ale w "realiach forumowych" i tak nikt nie zauważy różnicy pomiędzy .jpg a .png. Natomiast załącznik w .jpg jest po prostu bardziej praktyczny - szybciej się wczytuje, mniej miejsca zajmuje.

Dlatego pozwoliłem sobie, przeskalować w PS obrazki.

p.s. Za duże obrazki będą usuwane z profili osób je zamieszczających, tak jak miało to miejsce do tej pory na forum w przypadku sygnatur.

Offline Konrad III

• Użytkownik
      • Imperium Polskie
    « Odpowiedź #272 dnia: Marca 03, 2011, 23:12:08 »
    Wstawiam wersję poprawioną z zachowaniem proporcji, których Ty nie zachowałeś.

A Tobie przytaczam czwarty punkt regulaminu Waszego forum nawiązując do Twojego awatara...

4. Masz prawo do wyrażania własnej opinii i poglądów. Pamiętaj jednak, że na tym forum nie masz prawa, w żaden sposób, nikogo prowokować, wyzywać i obrażać !

...natomiast kodeks karny penalizuje propagowanie ustroju faszystowskiego co Twój avatar ewidentnie wskazuje.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #273 dnia: Marca 03, 2011, 23:42:30 »
    Tak Konradzie, ale regulamin wyraźnie mówi o 150 px wysokości, nie 192 jak w wypadku tych sygnatur.
    Co do avataru, to nie widzę żadnego problemu. Pokazywanie symboli faszystowskich nie jest jednoznaczne z propagowaniem poglądów totalitarnych, czy też wygłaszaniem ich.

Wybaczcie offtop.

To samo napisałem w prywatnej wiadomości do tego użytkownika. Zresztą... Dostałem ten sam post (identyczna treść) zarówno na PW jak i na maila - jakby nie wystarczył jeden wariant powiadomienia. Na przyszłość KonradIII możesz napisać jeszcze na gg, nagrać na Skype, Google Talk, Yahoo i gdzie tam jeszcze chcesz.

EDIT: Wygłaszanie, nawoływanie i propagowanie ideologii totalitarnych jest zakazane. Jednak za samo noszenie/pokazywanie symboli tych ustrojów nawet nie zawsze mandat się dostaje. Dozwolone jest noszenie/posiadanie, jeżeli się nie nawołuje do tego i nie szerzy takich poglądów.
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2011, 14:52:49 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Konrad III

• Użytkownik
      • Imperium Polskie
    « Odpowiedź #274 dnia: Marca 04, 2011, 14:47:30 »
    Symbole, gesty i poglądy faszystowskie są na terenie naszego kraju zakazane. Co do banerów nie robiłem ich po to aby ktoś sobie je wstawiał do podpisów tylko na własnym forum. Za pomyłkę w banerze szczerze przepraszam, gdyż nie zaglądam na tą stronę zbyt często.Wracając do wiadomości to PW mi się nie załadowało tylko zwiesiło a email wysłałem profilaktycznie.