Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Morale Zołnierzy  (Przeczytany 1994 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karols11

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Z przyjemnością pomagam
    Morale Zołnierzy
    « dnia: Września 19, 2010, 16:44:17 »
    Ja mam takie pytanie. Mam 200 rycerzy ze Swadii i codziennie ubywa mi ok. 20 bo pisze że mają za małe morale. Niby mam cały ekwipunek rożnorodnego jedzenia. Co chwile atakuje jakichś przeciwników. Jak wchodze w oddział i patrze na morale to rzeczywiście pisze że są niskie. Więc jak mogę je skutecznie poprawić? Z góry dziękuje za odp.
    "Sięgnij pochwy swej, i miecz dobądź z niej. Ugodź w serce wroga nim, niech pamięta kim tyś był. Niech przemilczy tysiąc lat, niech z popiołow wstanie znów, by zemsty zaznać słodki smak i pokonać wielki ból."

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Morale Zołnierzy
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 19, 2010, 17:06:16 »
    Jeżeli masz wojnę ze Swadią to jednostki ze Swadi będą otrzymywać ujemny modyfikator do morale więc lepiej sprawdź :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Matizov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 19, 2010, 18:30:25 »
    Skoro masz 200 rycerzy to liczba mówi sama za siebie. Przy ilości 60 już się ma morale -20/-30 za wielkość oddziału a co dopiero przy 200 :D

Hmm z ciekawości jakie koszty utrzymania tego wojska w raporcie finansowym, a jakie dochody ?

Offline Zawisza Czarny

• Użytkownik
    • Polegaj jak na Zawiszy
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 19, 2010, 18:57:37 »
    Mam pytanie czy jak się ma właśnie tak dużo wojska i się ma dowodzenie na maksa to morale sie poprawią czy nie.Za  odpowiedź serdecznie dziękuje.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 19, 2010, 19:47:30 »
    Aby nie tworzyc noewgo wątku: morale dla Nordów w moim państwie wynosi 1. I tak: mam w swojej frakcji jednego z nordyckich lordów (przekupiłem go czymś tam, mam zamek Alburq - ten lord zawsze daje mi się przekupic :D), zaś z samą frakcją mam +4 za uratowanie 2 ich lordów z lochów. To 1stopniowe morale dla np huskarli jest spowodowane obecnościa "swojskiego" lorda w mojej frakcji czy dobrymi stosunkami z frakcją Nordów?

Offline karols11

• Użytkownik
    • Z przyjemnością pomagam
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 21, 2010, 22:58:08 »
    Dowiedziałem się już o co chodziło. W swojej armii miałem samych rycerzy ze Swadii. A miałem z nią wojne. Dlatego morale moich żołnierzy były tak niskie.

Pozdrawiam!
    "Sięgnij pochwy swej, i miecz dobądź z niej. Ugodź w serce wroga nim, niech pamięta kim tyś był. Niech przemilczy tysiąc lat, niech z popiołow wstanie znów, by zemsty zaznać słodki smak i pokonać wielki ból."

Offline Jonasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 22, 2010, 06:53:50 »
    Dodam, że po jakimś czasie ten ujemny wskaźnik zacznie maleć.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 22, 2010, 13:49:17 »
    Jak zawsze...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl