Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: pytania proszę o odpowiedź z góry dzięki :)  (Przeczytany 2687 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beliver, sams grejt :)

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    pytania proszę o odpowiedź z góry dzięki :)
    « dnia: Września 18, 2010, 16:51:28 »
    Wiem że już był taki temat ale za nic w świecie nie znalazłem tam potrzebnych informacji :(
    pytanka:
    1.Jak można zwiększyć prawo do rządzenia?
    2.Jak zrobić dobry bunt, czyli taki żeby przekabacić większość lordów na swoją stronę? zrobiłem już bunt ale nikt nie chciał się do mnie przyłączyć nawet ten z którym relację miałem +20 :(
    3. czy jak się robi questy z żoną to zwiększa to szansę na przekabacenie innych lordów? bo żona daje zawsze takie questy żeby kogoś pogodzić
    4. Jak rozwinąć miasto ( ja mam Halmar ^^), zbudowałem siedzibę posłańców, winnicę, i się buduje wieża więzienna, czy po tych rozbudowach miasto się rozwinie?

z góry dzięki za odpowiedź
    proszę o odpowiedzi a nie odsyłki do tematów, bo tam jest ciężko się czegoś doszukać :/
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2010, 17:09:18 wysłana przez Beliver, sams grejt :) »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: pytania proszę o odpowiedź z góry dzięki :)
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 18, 2010, 17:39:30 »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 18, 2010, 17:50:03 »
    no wciąż nie wiem o co chodzi....
    przecież ten temat ma 16 stron pół dnia będę go czytać ( a czytam szybko)
    prosiłem o normalne odpowiedzi a nie o linki...

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 18, 2010, 18:25:55 »
    Jako, że dziś mam dobry dzień:
    1. Po zawarciu sojuszu z frakcją +3, jeżeli wysyłasz sowich bohaterów (wystarczy poszukać w opcjach dialogu) to +3, a jeżeli mają wysoki poziom perswazji to więcej.
    2. Poszukać lordów którzy mają własne włości i są skłóceni, wbić dużo renomy i honoru, zdobwyać zamki i mieć duże terytorium, osłabić władce któremu chcesz zabrać wasala, staraj się o wasali z państw osłabionych i nękanych przez inne państwa, wtedy Ci lordowie są skłóceni z władcą i są bardziej skorzy do przejścia.
    3. Poprawią Ci się stosunki z tamtymi lordami, no to chyba rozumiesz, że w jakiś tam sposób Ci to pomoże.
    4. Masz tam napisane co każde z nich daje, siedziba posłańców to (o ile dobrze pamiętam) szybciej możesz się dowiedzieć o atak na miasto, winnica przynosi dochody, a wieża więzienna zmniejsza szanse na ucieczkę uwięzionego lorda.

Prosz....
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 18, 2010, 18:40:41 »
    dzięki :)
     szybko nabiję sobie prawo do rządzenia :)
    a jak sobie nabije np 50 to będę co mógł zrobić ? co mi da to prawo,  łatwiej mi będzie lorda przekabacić? czy coś innego?

Offline Iris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 18, 2010, 19:20:56 »
    ja się może doczepię do tego tematu:

1. jestem teraz "najemnikiem" królestwa Swadii. gdy mnie najmował jeden z lordów, to mówił, że na okres nie krótrzy niż 3 miesiące. te 3 miesiące zdaje się, że lada chwila miną, i co wtedy? mogę od nich odejść? jeżeli tak, to w jaki sposób, żeby nie stracić na relacjach
    2. podbijając zamek i zakładając własne królestwo mogę mieć jako żonę jedną z towarzyszek NPC, a pozostałych towarzyszy jako lordów?
    3. Co do tego królestwa, to co? wystarczy podbić zamek będąc neutralnym i już mam królestwo?czy muszę zbierać te prawo do władzy i wgl.? opiszcie dokładni co robić ;)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 18, 2010, 19:31:25 »
    1. Jak się skończy okres 3 miechów to jakiś twój bohater Ci o tym oznajmi i masz możliwość przedłużenia lub odejścia :).
    2. Żeby miec NPCtów jako lordów musisz mieć dla każdego z nich jakieś włości, żona nie może z tobą jeździć ale jako minister w twoim państwie może stacjonować w stolicy (pierwszy zdobyty teren, który potem możesz zmienić na inny).
    3. Prawo do rządzenia pomoaga tylko w przekabacaniu lordów i w niczym innym, poza staysfakcją z dużej ilości ;p.

www.pustamiska.pl

Offline Iris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 18, 2010, 19:45:10 »
    Odpowiedź na stare:
    2. Wioska dla Katrin, wioska dla Bunduka, wioska dla Nizara i Zamek(stolica) dla Matyldy która będzie żoną, może być? :D

nowe:
    4. Zbieram sobie armię i tak rozmyślam... ile maksymalnie ludzi zmieszczę? na razie mam limit 68, a przydałoby się tak ze 300 :D da się to osiągnąć? mam 26 poziom doświadczenia
    5. Co do armii to jak ona powinna wyglądać? rozglądałem się trochę na tej stronie i mam taki plan:
    Armia do walki w polu:
    200 Swadiańskich rycerzy i Oraz 100 Khergeckich doborowych łuczników konnych. teraz mam 45 rycerzy i 18 zbrojnych, rozwalam 100 osobową armię Khergitów\Nordów z palcem w nosie. Bez strat. (Mam łatwy poziom trudności ^^)
    Armia Obronna zamku:
    100 Nordyckich Huskarlów, 100 veagirskich mistrzów łuku
    Armia Oblężnicza:
    200 Nordyckich Huskarlów, 100 Veagirskich mistrzów łuku
    co sądzicie o takim planie? trudny do osiągnięcia będzie, ale ja mam czas ;D dobre będzie takie wojsko? zaproponujcie zmiany

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 18, 2010, 19:56:07 »
    armię 300 będziesz chyba całe wieki zbierał .......
    ja mam 23 lvl 18 charyzmy i limit 110 już nie będe pakował w charyzmę tylko w siłe i inteligencję siłe do 12 nabiję a później tylko inteligencja :) a powiększać oddział będę charyzmą

ej a jak jestem wasalem to moge zdobywać prawo do rządzenia czy tylko wtedy jak mam własne królestwo?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 18, 2010, 19:56:50 »
    do usunięcia post 2 razy wysłałem przypadkowo
    soryyy

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 18, 2010, 20:08:13 »
    To z MPC-ami z tawern da sie brać śluby? Mi sie nigdy nie udało:(, bo nawet takiej opcji nie ma... w przypadku granai facetem.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 18, 2010, 20:35:47 »
    Odpowiedź na stare:
    2. Wioska dla Katrin, wioska dla Bunduka, wioska dla Nizara i Zamek(stolica) dla Matyldy która będzie żoną, może być? :D

nowe:
    4. Zbieram sobie armię i tak rozmyślam... ile maksymalnie ludzi zmieszczę? na razie mam limit 68, a przydałoby się tak ze 300 :D da się to osiągnąć? mam 26 poziom doświadczenia
    5. Co do armii to jak ona powinna wyglądać? rozglądałem się trochę na tej stronie i mam taki plan:
    Armia do walki w polu:
    200 Swadiańskich rycerzy i Oraz 100 Khergeckich doborowych łuczników konnych. teraz mam 45 rycerzy i 18 zbrojnych, rozwalam 100 osobową armię Khergitów\Nordów z palcem w nosie. Bez strat. (Mam łatwy poziom trudności ^^)
    Armia Obronna zamku:
    100 Nordyckich Huskarlów, 100 veagirskich mistrzów łuku
    Armia Oblężnicza:
    200 Nordyckich Huskarlów, 100 Veagirskich mistrzów łuku
    co sądzicie o takim planie? trudny do osiągnięcia będzie, ale ja mam czas ;D dobre będzie takie wojsko? zaproponujcie zmiany
    300 jednostek... zastanów się nad utrzymaniem morale i ile to jedzenia i za żołd... nie radzę ja mam 140 i mi wystarcza, jeżeli 140 to dla Ciebie za mało zostań marszałkiem wtedy mozesz jeździć z 10 lordami ściągnij BattleSizera powiększ sobie pole bitwy (o ile komp Ci uciągnie) na 400 i masz!
    Co do proporcji ja nie przepadam za łucznikami konnymi i co do nazw :) Vaegirscy są strzelcy, a mistrzowie łuku Sarrandzcy

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 18, 2010, 20:40:54 »
    Ja preferuję Siostry Miecza w charakterze kawalerii. Zawsze jak grałem to tacy np Lansjerzy mi ginęli, zaś SS (wiem, wiem, ale tu chodzi o te niewiasty:P) wymiatają... W dodatku są celne - nie uzywam strzelców/innych wooczników do oblężeń tylko tych żeńskich rycków. Czegoś takeigo brakuje dystansowym Rhodokom. Mi wyciąga morale bez bitew do 70 ludzi, potem muszę jakąś bitwę stoczyć z bandytami co kilka dni. Ponad 100 luda to biorę tylko na wojnę, a tak to latam z tymi bojowymi dziewojami :D.
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2010, 20:54:36 wysłana przez matigeo »

Offline Iris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 18, 2010, 20:50:57 »
    marszałkiem wtedy mozesz jeździć z 10 lordami ściągnij BattleSizera powiększ sobie pole bitwy (o ile komp Ci uciągnie) na 400 i masz!

A będąc królem nie mogę jeździć z lordami? ;D Komp mi udźwignie 400(robiłem na oszustwach na 1000 w M&B i trochę laggowało :D)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 18, 2010, 23:01:32 »
    marszałkiem wtedy mozesz jeździć z 10 lordami ściągnij BattleSizera powiększ sobie pole bitwy (o ile komp Ci uciągnie) na 400 i masz!

A będąc królem nie mogę jeździć z lordami? ;D Komp mi udźwignie 400(robiłem na oszustwach na 1000 w M&B i trochę laggowało :D)
    -.-
    Jeżeli chcesz się o drobnostki wykłocać, ale jeżeli Cię to usatysfakcjonuje to TAK masz rację, wpsaniale, brawa itd.

www.pustamiska.pl