Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217541 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Brytenwalda 1.40 FINAL
    « Odpowiedź #630 dnia: Listopada 03, 2012, 00:16:47 »
    nie chce mi się z tobą gadać... :P

Prawdopodobnie przy instalacji wskazałeś złą ścieżkę do instalacji moda i w ogóle nie masz go tam, gdzie być powinien.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #631 dnia: Listopada 06, 2012, 07:46:39 »
    poda ktoś link do brytenwalda 1 132

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #632 dnia: Listopada 07, 2012, 15:38:36 »
    poda ktoś link do brytenwalda 1 132
    Powiedz mi, po co Ci gorsza wersja gry? Po to wychodziły nowe patche by ją polepszać, a nie pogarszać. Ściągnij 1.40 i po kłopocie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #633 dnia: Listopada 08, 2012, 15:27:29 »
    Pewnie mu jak i mi chodzi o to zeby pograc na pelnym spolszczeniu.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #634 dnia: Listopada 08, 2012, 15:48:07 »
    No to będziecie mieli trudno - wątpię by ktoś posiadał jeszcze wersje 1.32. Jeśli już chcecie na siłę, to spytajcie może na taleworlds, tam szybciej się ktoś zgłosi z tą wersją.
    Jeśli nie, to po prostu trzeba by było wykonać spolszczenie do obecnej, finałowej wersji Brytenwaldy. Jeśli ktoś byłby zainteresowany pomocą, to można się ze mną skontaktować najwyżej.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline MeGusta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brytenwalda 1.40 FINAL + TML Submod
    « Odpowiedź #635 dnia: Grudnia 10, 2012, 18:01:43 »
    Jest wkoncu te spolszczenie na 1.4??

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #636 dnia: Grudnia 10, 2012, 19:03:55 »
    Jest wkoncu te spolszczenie na 1.4??
    Lenistwo po prostu.
    Samemu nie chcę się tego za bardzo robić - na pewno gdyby znalazł się ktoś do pomocy, co by przedstawił że pomoże i to wykona to wezme się za pracę. Tylko by to się ziściło, a nie zostało tylko w pustych słowach....
    I jakby nie patrzeć, pracy jest wiele - robiąc już kiedyś spolszczenie do gry zobaczyłem, ile jest to pracy, nawet przy tym, że komuś pomagałem...
    Pozdrawiam

Offline piotr111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #637 dnia: Grudnia 22, 2012, 18:26:39 »
    Ja też bardzo baardzo proszę kolege o przetlumaczenie normalnie wyśle jakąś wódeczke. (Serio)
    Za moich czasów uczyli mnie ruskiego na siłe z agielskim też sobie daje rade ale warto wszytko zrozumieć
    Pozdrawiam
    Piter

p.s to najlepszy mod w jaki grałem. Pod wzgledem realizmu przebił wszystkie kolba z zespołem odwalił dobrą robote.

Offline Vass

• Użytkownik
    « Odpowiedź #638 dnia: Grudnia 24, 2012, 20:42:28 »
    Mam pewien problem. Czytałem, że w Brytenwaldzie jest mod Freelancer. Problemem jest to, że nie mam żadnych opcji dialogowych by zaciągnąć się do wojska.

Offline huth

« Odpowiedź #639 dnia: Grudnia 24, 2012, 22:12:50 »
    U lorda powinno być, że chcesz "Enlist coś tam" do jego armii.

Offline Vass

• Użytkownik
    « Odpowiedź #640 dnia: Grudnia 24, 2012, 22:20:06 »
    Wiem, że powinno być. Może mieć wpływ na to płeć postaci?

EDIT: Posiadając słabego króla, poprosiłem męża (gram kobietą) aby został nowym królem. Nowa frakcja ma nazwe "Player's Supporters". Rebelia wygrana, stare królestwo zostało usunięte z listy ale nazwa mojej frakcji została... Jak ją zmienić? Nigdzie nie miałem komunikatu o nadaniu nazwy nawet na poczatku rebelii. Jak nazywa się plik za to odpowiedzialny?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2012, 19:35:38 wysłana przez Vass »

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    Brytenwalda mod - najlepsza frakcja?
    « Odpowiedź #641 dnia: Stycznia 10, 2013, 20:15:07 »
    Założyłem ten temat, ponieważ chciałbym wiedzieć jaka według was jest najlepsza frakcja w Brytenwalda mod? Prosze napisać, dlaczego akurat taką frakcję wybraliście.

Takie pytanie spokojnie mogłeś zadać w tym temacie
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2013, 20:30:28 wysłana przez HUtH »
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #642 dnia: Stycznia 10, 2013, 20:28:52 »
    Ja najczęściej gram po prostu jako taki bandyta, nie sprzymierzam się z żadną z frakcji.

Offline huth

« Odpowiedź #643 dnia: Stycznia 10, 2013, 20:40:57 »
    Jeśli chodzi o jednostki, to z każdej frakcji można je przejrzeć z menu obozu. Generalnie nacji jest chyba ponad 30, ale są one w paru kulturowych kręgach(takich jakie masz do wyboru przy tworzeniu postaci). Sam nie mam wielkiego rozeznania, ze względu na te dziwne nazwy, no i nie grałem specjalnie długo. Ci na południu i wschodzie mają najlepszą piechotę(Heartweru czy jakoś tak), ci na wschodzie i w Walii(jacyś Celtowie czy Brytowie różni bodajże) mają Teulu, czyli jedyną zdolną do prawdziwej walki kawalerię. Zresztą zanim sam dołączysz do jakiejś nacji, to bedziesz miał dość czasu na rozeznanie.
    W ogóle to w samej grze w "game concepts" są jakieś wskazówki i opisy.

tu jest jakaś rozpiska:
    (click to show/hide)

Kurczę, aż mi się zachciało sprawdzić tę skończoną Brytenwaldę :P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2013, 21:05:35 wysłana przez HUtH »

Offline pethryth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #644 dnia: Stycznia 27, 2013, 11:16:28 »
    nie wiem co zrobić, ponieważ frakcję z peace atakują mnie

nie rozumiem, dlaczego moja frakcja ma z nimi dobry kontakt a ja mam ujemny, przez wybór wiary chrześcijańskiej, da się to jakoś naprawić

przed chwilą zaatakował mnie jeden z władców i nawet lordowie z mojej frakcji obok nie pomogli mi