Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217877 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eljah

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #315 dnia: Lutego 03, 2011, 20:38:08 »
    znalazłem zbroje, ale gdy włączam nic się nie wyświetla. tylko błąd jakiś że mam zamknąć.

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #316 dnia: Lutego 03, 2011, 20:40:14 »
    szczegóły błędu :

Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
    zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.

************** Tekst wyjątku **************
    System.FormatException: Nieprawidłowy format ciągu wejściowego.
       w System.Number.StringToNumber(String str, NumberStyles options, NumberBuffer& number, NumberFormatInfo info, Boolean parseDecimal)
       w System.Number.ParseInt32(String s, NumberStyles style, NumberFormatInfo info)
       w System.Int32.Parse(String s, NumberStyles style, IFormatProvider provider)
       w ItemEditor.ItemKinds..ctor(String path)
       w ItemEditor.Form1.openFileToolStripMenuI tem_Click(Object sender, EventArgs e)
       w System.Windows.Forms.ToolStripItem.Rais eEvent(Object key, EventArgs e)
       w System.Windows.Forms.ToolStripMenuItem. OnClick(EventArgs e)
       w System.Windows.Forms.ToolStripItem.Hand leClick(EventArgs e)
       w System.Windows.Forms.ToolStripItem.Hand leMouseUp(MouseEventArgs e)
       w System.Windows.Forms.ToolStripItem.Fire EventInteractive(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
       w System.Windows.Forms.ToolStripItem.Fire Event(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
       w System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseU p(MouseEventArgs mea)
       w System.Windows.Forms.ToolStripDropDown. OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
       w System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
       w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
       w System.Windows.Forms.ScrollableControl. WndProc(Message& m)
       w System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message& m)
       w System.Windows.Forms.ToolStripDropDown. WndProc(Message& m)
       w System.Windows.Forms.Control.ControlNat iveWindow.OnMessage(Message& m)
       w System.Windows.Forms.Control.ControlNat iveWindow.WndProc(Message& m)
       w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callb ack(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

************** Zestawy załadowane **************
    mscorlib
        Wersja zestawu: 2.0.0.0
        Wersja Win32: 2.0.50727.3615 (GDR.050727-3600)
        CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    ItemEditor
        Wersja zestawu: 1.0.0.0
        Wersja Win32: 1.0.0.0
        CodeBase: file:///D:/Program%20Files/Mount%26Blade%20Warband/ItemEditor.exe
    System.Windows.Forms
        Wersja Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
        CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    System
        Wersja Win32: 2.0.50727.3614 (GDR.050727-3600)
        CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    System.Drawing
        CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    System.Windows.Forms.resources
        Wersja Win32: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
        CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/2.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
    Accessibility
        CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/Accessibility/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Accessibility.dll
    System.Configuration
        CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    System.Xml
        Wersja Win32: 2.0.50727.3082 (QFE.050727-3000)
        CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    mscorlib.resources
        Wersja Win32: 2.0.50727.3615 (GDR.050727-3600)
        CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll

************** Debugowanie w trybie JIT **************
    Aby włączyć debugowanie w trybie JIT (just-in-time), plik .config tej
    aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć
    wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms.
    Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym
    debugowaniem.

Na przykład:

<configuration>
        <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki
    są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze
    i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.

Offline Daray

• Użytkownik
    • "No, I'm not God. But I'm a close second."
    « Odpowiedź #317 dnia: Lutego 03, 2011, 23:25:23 »
    Witam.

Tak na prawdę nie bardzo interesuję się tym modem, ale chętnie bym go przetestował, aby mieć w razie czego dobre porównanie. Dobre, ponieważ wyczytałem o nim wiele pozytywnych rzeczy. Jednak mam pewien problem ze ściągnięciem aktualnego spolszczenia, bowiem serwer się nie odzywa.

Dlatego też bardzo prosił bym, aby ktoś, kto je posiadał, wrzucił na alternatywny host. Byłbym za to niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam, Daray.

EDIT: Dziś działa już normalnie. Przepraszam za kłopot. Jeśli zaś ktoś będzie miał podobny problem, to niech napisze do mnie na PW. Wstawię wtedy na inny host.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2011, 12:59:46 wysłana przez Daray »
    "Szybki jak wiatr, gwałtowny jak ogień, spokojny jak las, twardy i niewzruszony jak skala. Na ziemi i na niebiosach mnie jednemu należy się podziw."

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #318 dnia: Lutego 05, 2011, 15:03:33 »
    A mnie się gra przycina podczas podróży na mapie. Identycznie jak w Roots of Ygdrassil na podstawkę. U Was też tak?
    I mam pytanie, jak można zwiększyć morale drużyny, bo cholera cały czas mam niskie :D nie wiem, za zwycięski bitwy nic nie przychodz
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Lutego 05, 2011, 15:50:51 »
    Sporo jedzenia, wygrane bitwy z mocniejszymi drużynami, błogosławieństwa kapłanów (tych z mapy), bardowie, kurtyzany w karczmie (?).
    (klik) (klik)

Offline milvus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Lutego 06, 2011, 16:50:57 »
    A ja mam taki problem ze po okolo 100 dniach w grze zaczelo mnie wywalac z gry podczas bitew az w koncu wywalilo mnie na dobre nie moge odpalic seva odrazu wywala,pisalo cos RGL cos tam cos tam.Ktos tu wczesniej poisal ze to jeden z najstabilniejszych modów.Dodam ze wczesniej nie mialem zadnych problemow z innymi modami.

Offline arturo89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Lutego 07, 2011, 23:53:15 »
    Witam.

Gram w tego moda od niedawna i jest świetny. Ściągnąłem wersję 1.331 i mam wgrane spolszczenie od Daedalus'a. Czy ktoś zamierza spolszczyć drobne kwestie które dodała nowsza wersja? Znam język angielski, lecz miło byłoby gdyby spolszczenie zostało zaktualizowane :) Pozdrawiam :) Właśnie widzę że jest już wersja 1.332...

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #322 dnia: Lutego 09, 2011, 17:19:08 »
    Panowie,mam pytanie odnośnie tego moda kiedy pytam się W tawernie gdzie znajdują sie kowale którzy zrobią mi jakis unikalny pancerz,jade do tego miasta - i tu zaczyna się mój problem gdzie znaleść tego Kowala w tawernie go nie ma więc gdzie ?

Offline LordKiełbasa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Lutego 10, 2011, 20:11:31 »
    Tym kowalem jet zbrojmistrz/płatnerz(dokładnie nie pamiętam który z nich) w mieście. Wystarczy, że do niego zagadasz i będziesz miał odpowiednio dużo reputacji (przynajmniej tak u mnie było) i gotowe.

Offline StuckInDream

• Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Lutego 11, 2011, 22:35:37 »
    Witam.
    Mam pewien dość irytujący problem z owym modem... mianowicie podczas gdy ktoś uderzy mnie lub mojego sojusznika wyskakuje mi błąd o treści
    "Unrecognized opcode 1804.; LINE NO: 5
    At Mission Template mst_lead_charge trigger no: 37 consequences.
    At Mission Template mst_lead_charge trigger no: 37 consequences.
    "
     i tak kilka razy po każdym uderzeniu. Kiedy bijemy się w więcej osób to ekran zalany jest takowymi czerwonymi komunikatami aż po pewnym czasie nic już nie wyskakuje do końca potyczki. Logi mogę sprawdzić później w raportach... np komu ile obrażeń zadałem itd itp... Jest może jakiś sposób na rozwiązanie owego strapienia?... Bardzo uprzykrza to rozgrywkę. Z góry dziękuję za odpowiedź, na którą też będę czekał.
    Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2011, 22:47:07 wysłana przez StuckInDream »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #325 dnia: Lutego 12, 2011, 02:46:07 »
    Też mnie to dziwi...mam tak samo...Problem tkwi w tym, że raz jest raz nie ma...
    Może to kwestia załadowania gry? :)
    Albo spróbuj wyłączyć jakieś opcje modyfikacji, zmienić broń itp.
    Jak znajdzie się przyczynę, to i będzie rozwiązanie ;]

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #326 dnia: Lutego 12, 2011, 15:00:20 »
    Ja mam taki problem. sciagalem moda i spolszczenie chce rozpoczac nowa gre lecz nie moge pisze rozpoczynanie gry i tak caly czas.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #327 dnia: Lutego 12, 2011, 15:14:16 »
    Ile czekałeś? Brytenwalda rozpoczyna nową grę strasznie długo. Masz problem jeżeli rozpoczyna więcej niż 15 minut.

Offline czejs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Lutego 12, 2011, 17:34:37 »
    A miał ktoś coś takiego: Masz jakiegoś króla w niewoli i jak zaczynasz z nim gadać i bierzesz opcje, że go sadzisz i mu wymierzasz 2 razy kare 30 batów*chyba) i jak zagadujesz znowu to przyłącza się do ciebie
    jako npc? Zabijać się ich nie opłaca, bo spadają relacje ze wszystkimi, a na innych albo go trzymamy w pierdlu albo puszczamy wolno. ;S

btw. Ten specjalny kowal jest w Lindsware czy tam Linnus ma na imie Hernebil. (wilcza zdroja rox hehe)

Offline grayswandir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Lutego 12, 2011, 17:47:56 »
    Grało się bardzo fajnie do czasu... Minął 70ty dzień i gra zaczęła się robić niestabilna. Co jakiś czas krzak... Minął setny dzień, nastał czas wynajęcia swego miecza jakiemuś królowi, wszystko ok. Następnie zebrałem armię 185 chłopa i sztturmuję Emain Macha. Co wejdę na mury - krzak. Za drugim razem cholera mnie strzeliła i chyba sobie podaruję tego moda. Nie wiem czy to wina silnika gry, czy co za diabeł, mam sprzęt na tyle dobry, że gry o wiele bardziej wymagające sprzętowo działają na max detali, a tutaj zrobi się kłębowisko ludzi, komp zaczyna gryźć i p*** blada. W native owszem, potrafiło spowolnić na chwilę, ale nie na tyle, żeby wykrzaczyć grę. Szkoda, bo bardzo fajnie się grało.