Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217559 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #300 dnia: Stycznia 22, 2011, 00:03:42 »
    Słuchajcie! Możecie mi podać jakiś jeszcze inny alternatywny link do pobrania muzyki? Ściągnąłem z linku, który tam jest podany i pobiera się tylko do 34 MB i kończy się pobieranie. Próbowałem kilka razy i dalej to samo.

.Czy jest to trwałe?czy można jakoś kontrolować pogodę w M&B?

Musiałbym odpalić tą modyfikację, ale na chwilę obecną mogę Ci poradzić odznaczenie opcji "Systemy cząsteczkowe". Co spowoduje m.in. zniknięcie całkowicie opadów deszczu. Taką mam nadzieję...

Co do linku, to próbuję wysłać na chomika, a jeżeli chodzi do deszcz, to nie chciałem go zlikwidować, tylko zmniejszyć częstotliwość występowania, poza tym zainstalowałem paczkę 1.331, która zdaje się poprawia, ten szczegół...
    Więc już nieważne :]

http://chomikuj.pl/chojmik/inne/Brytenwalda+Music+Packv.0.5,426117287.rar
    - kurna 2h ładowania, ale jak zacząłem to przerywać już nie chciałem...teraz idę spać!!
    Dobranoc!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2011, 01:56:32 wysłana przez ałtsajder »

Offline Nakor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #301 dnia: Stycznia 23, 2011, 14:18:31 »
    Witam,
    Mam problem z uruchomieniem MOD'a, a dokładniej przy ładowaniu gry (nie tak długim jak pisano wyżej w temacie) w momencie  gdy brakuje już około 5% (Loading Settings Data...) wywala gre do pulpitu. I mogę tak w kółko. Gra nie rusza. Jest na to jakiś sposób?

Wersja gry: Steam 1.134
    Nie mam żadnych spolszczeń/innych modów
    Pozdr,
    Nakor

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Stycznia 23, 2011, 17:28:00 »
    Witam,
    Mam problem z uruchomieniem MOD'a, a dokładniej przy ładowaniu gry (nie tak długim jak pisano wyżej w temacie) w momencie  gdy brakuje już około 5% (Loading Settings Data...) wywala gre do pulpitu. I mogę tak w kółko. Gra nie rusza. Jest na to jakiś sposób?

Wersja gry: Steam 1.134
    Nie mam żadnych spolszczeń/innych modów
    Pozdr,
    Nakor

Aby pomóc, musimy znać zawartość pliku  rgl_log....wtedy można spróbować!

Offline Nakor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Stycznia 23, 2011, 17:34:56 »
    Proszę:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2011, 17:38:35 wysłana przez Nakor »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Stycznia 23, 2011, 17:46:28 »
    Proszę:
    (click to show/hide)

Na moje oko, wygląda wszystko w porządku...Spróbuj zainstalować jeszcze raz...., nie zadziała, to zainstaluj na nowo grę...

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Lutego 02, 2011, 17:38:38 »
    Siemka, mam ochotę sobie zagrać w tego moda i mam takie pytanie, która nacja ma jakąś mocarną piechote i nizłych łuczników bo już mi się znudziła trochę szarża na pałe kawalerią :D?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Lutego 02, 2011, 19:12:30 »
    Siemka, mam ochotę sobie zagrać w tego moda i mam takie pytanie, która nacja ma jakąś mocarną piechote i nizłych łuczników bo już mi się znudziła trochę szarża na pałe kawalerią :D?
    Z tego co zauważyłem, to wszystkie nacje mają podobne jednostki....
    Piszesz, że znudziła Ci się szarża na pałę kawalerią, a czy spotkałeś jednostki, które zwą się heartweru(?)?
    Wierz mi....nawet szarża na pałę wobec 30 osobowego muru tarcz tych jednostek, bywa czasem zawodna...no chyba, ze grasz na opcji "bardzo łatwe"(obrażenia przyjaciół =1/2).
    Prawdę mówiąc warband troszkę mnie wkurza, dlaczego?Sprawa jest prosta....Kiedy walczę z wrogiem pieszo, i chciałby wybić ich co do jednego, jest to niemożliwe, ponieważ gdy zaatakuję ich w "inny" sposób, wojska płoszą się a gonitwa z łucznikiem przez całą mapę bywa nużąca...Tutaj pojawia się moje pytanie....co zrobić aby zwiększyć morale wroga???Dlaczego?
    Rozumiem przebieg bitwy.... ja 300 vs 400, atak (BS 250, czyli w bitwie 220 - nie wiem czemu).
    Atak, straty 3(ja)/10(AI) - ucieczka 40 ziomków...Mamy do wyboru przegrupowanie(zmniejsza straty w dalszej części walki, ale daje szansę w ucieczce wroga), albo gonitwa(narażenie sojuszników na nierówną walkę)
    Jaki z tego wniosek?
    Może i gra jako piechura jest bardziej emocjonalna, ale mało praktyczna, ponieważ pozwala wojsku wroga uciec z pola bitwy, zaś gra jako jeźdźca, łatwiejsza, na dłuższą metę nudna...

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Lutego 02, 2011, 19:26:01 »
    Tzn ja mam zamiar na koniu popylać :D bez kopii to już nie ta sama gra. I jakie ma znaczenie wybór religii i narodowości, oraz czy można w tym modzie zakładać własne królestwo?

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Lutego 02, 2011, 19:42:39 »
    mod genialny, tak mnie wciągnął że cały dzień pykam, ale  jeszcze nie ogarniam całego ;D
    a wie ktoś może jak zrobić misje >> Znajdź lire Talesina oraz róg Artura? bo myślałem że to jest zwykły lord i przewijałem rozmowę, a tu nagle misje dostałem, patrze znowu do niego i powtarza tylko że jak znajde to pogadamy.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Lutego 02, 2011, 20:33:13 »
    Tzn ja mam zamiar na koniu popylać :D bez kopii to już nie ta sama gra. I jakie ma znaczenie wybór religii i narodowości, oraz czy można w tym modzie zakładać własne królestwo?
    Tzn., Religa ma wpływ na Twoje stosunki z daną nacją....Powiedzmy!Jeżeli uważasz się za pogana i linczujesz chrześcijan(albo odwrotnie), czy powyzywasz przedstawiciela wiary na jakimś dworze, Twoje stosunki z daną frakcją maleją, kiedy im  zapłacisz, wzrastają....

Królestwo?Tak, kiedy nadejdzie odpowiedni czas,tzn., pomagasz ludności, itp., dostaniesz informację, że jesteś dość popularny wśród Brytyjczyków, a lordowie zaczną postrzegać się jako potencjalnego konkurenta na tron Brytanii.Po tej informacji(przynajmniej ja tak miałem), napotkałem w zamku ....siebie :] Jeżeli jesteś wolnym człowiekiem, będziesz miał możliwość złożenia mu(sobie) przysięgi(taki sposób na zostanie królem ;] )

Co do jazdy...wiem, chyba tylko dlatego M&B zagościł na stałem na moim komputerze - możliwość wyrzynania ziomków za pomocą miecza w siodle rozpędzonego wierzchowca :D :D :D
    Ale! Brytenwalda daje nam również ekstremalną wersję grania jako piechur,tj. uderzenie tarczą, formacje, wpływ wagi zbroi na statystyki,....po prostu cud, miód i orzeszki :]

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Lutego 02, 2011, 22:33:56 »
    Ejj! :D a jak można zdobyć zbroje które mają królowie albo inni lordowie? ;> bo  nie widze ich w żadnych sklepach. Trzeba je wygrać na turniejach jak wilczą zbroje czy jak?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Lutego 03, 2011, 11:27:51 »
    Ejj! :D a jak można zdobyć zbroje które mają królowie albo inni lordowie? ;> bo  nie widze ich w żadnych sklepach. Trzeba je wygrać na turniejach jak wilczą zbroje czy jak?

Możesz spróbować zdobyć ją po wygranej bitwie, ale do tego potrzebna będzie wysoka umiejętność grabowania(looting).
    Prościej - Użyj "item editor", znajdź zbroję, i postaw haczyk przy handlu(albo coś z nim związane)

Na turniejach można wygrać, wilczą zbroję, strzały bizantyjskie, Ario, miecz i włócznię - nic więcej nie widziałem.

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Lutego 03, 2011, 15:26:23 »
    Użyj "item editor"     <<--- A gdzie to jest, co to jest, jak to się robi????:D:D

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Lutego 03, 2011, 19:22:24 »
    Użyj "item editor"     <<--- A gdzie to jest, co to jest, jak to się robi????:D:D

Pobierasz  stąd http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,27735.0.html
    , wklejasz do folderu, otwierasz, wczytujesz plik, wprowadzasz zmiany, "upgrade'ujesz", zapisujesz, i cieszysz się zmianami

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Lutego 03, 2011, 20:36:16 »
    a teraz gdzie są te zbroje? gdzie tego szukać mam?