Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217871 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawelcio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #225 dnia: Listopada 24, 2010, 17:03:19 »
    Strasznie długo włącza się nowa gra, wyjdź z pokoju posiedź z 10min przed czymś tam i przyjdź. :D

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #226 dnia: Listopada 24, 2010, 17:04:09 »
    A ile czekałeś? Jak mniej niż 5 minut, to sie nie dziw.

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Listopada 24, 2010, 20:27:42 »
    No fakt jak ma się dużo faktorii to faktycznie problem... Dla tego takie duże są spodziewane zyski... Dla tego radzę Ci inwestować w trochę mniej opłacalne faktorie, ale za to takie, w których surowce zwykle są na rynku miasta (najczęściej jest to worek zboża- faktorie to zdaje się młyn i piekarz oraz browarnictwo xD). Co do długiego ładowania "Nowej gry" to fakt pierwsze włączenie jest dość długie (zależy od sprzętu :D ), ale dalsza gra nie jest "tak ociężała"- przynajmniej u mnie :).

Offline adamoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Listopada 25, 2010, 20:29:25 »
    Po wgraniu spolszczenia 0.2 sprawa się wyjaśniła. W większości miast w których próbowałem założyć faktorię 'dyeworks' MIstrz Gildii mówi że przychód bedzie wynosił ~ -1000. O dziwo wcześniej nie było tam tego minusa. Zamknąłem faktorię, otworzyłem inną i teraz jest w porządku. Spory przychód dają winnice (1400-1800 florenów), ale też zależy od miasta. Już mam kilka faktorii, które zarabiają na nowe co da zaplecze finansowe do stworzenia silnej armii.

Problemem są morale, które ciężko utrzymać w granicach >40, szczególnie przy większej ilości wojsk. I jak tu pokonać wrogiego lorda co chodzi z 5- setną armią? Co chwila płacić pani w tawernie 1500 florenów?

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Listopada 26, 2010, 12:44:55 »
    Hejka jestem nowy wiec
    jak zmienić obrażenia oszczepów i celność łuków w Mod Tools??? albo Tweak M&B
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2010, 17:29:44 wysłana przez wolfer »

Offline Artegon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Listopada 26, 2010, 21:51:57 »
    witam, zainstalowałem własnie spolszczenie 0.2 beta.
    Moim zdaniem kokoranek powinien spokojnie sam dopracować teksty i dopiero po wypuszczeniu przez niego w miare finalnej wersji można zacząć szukać błędów, literówek itp.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #231 dnia: Listopada 27, 2010, 15:22:02 »
    Hejka jestem nowy wiec
    jak zmienić obrażenia oszczepów i celność łuków w Mod Tools??? albo Tweak M&B

Musisz załadować odpowiedni plik item_kind.txt(Mount & Blade Warband Mod Tools).Wrzucasz program do folderu wybierasz plik, ładujesz zmieniasz, zapisujesz(pamiętaj o kopii zapasowej).

Jeżeli chodzi o łuki i oszczepy to nie radzę zwiększać obrażeń ani celności, ponieważ co lepsi łucznicy czy harcownicy nie dadzą Ci podejść do murów.

PS.Dlaczego zgromadzone zapasy w faktorii nie znikają?Jakiś błąd?Czy tak być musi?

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Listopada 27, 2010, 17:41:58 »
    Ok thx :)
    Apropos faktorii ja mam hute i jak dam ,,I'd like you to sell goods as they are produced" jak rozmawiam z moim kowalem
    to sztaby które mu zostawiam znikają ale nie wiem jak z resztą faktorii :-\

Edit: W brytenwaldzie moża fabryki zakładać w miastach???
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2010, 15:48:27 wysłana przez wolfer »

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Listopada 30, 2010, 00:19:22 »
    Mod jest Denny ale szacunek dla Kolby i tych innych tam co go robili ... :/

Offline Arvish

• Użytkownik
    • Heh
    « Odpowiedź #234 dnia: Listopada 30, 2010, 13:59:27 »
    Mam oryginalnego warbanda po spatchowaniu i w ogóle wszystko najnowsze plus Brytenwalda 1.32.

Mój problem polega na tym, że jak odpalam grę i chcę zmienić z native na zainstalowany moduł, to po prostu go tam nie ma :O

Na tą chwilę został odinstalowany, żebym mógł znaleźć najpierw odpowiedź, a potem instalować ponownie.

Poproszę o pomoc.
    Heh

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Listopada 30, 2010, 16:28:24 »
    Nie wiem co powiedzieć jak nigdzie w plikach nie grzebałeś to może zainstaluj (ściągnij?) jeszcze raz.
    I NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ :-)

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Listopada 30, 2010, 17:48:58 »
    u mnie też nie widział... to się wnerwiłem i wkleiłem do gry te pliki co były w folderze z zainstalowanego modu (podmieniłem pliki) i teraz mogę wybrać modyfikacje- zobacz może ci też zadziała ;)

Offline Dzierzba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Grudnia 03, 2010, 12:56:07 »
    To proste, mod domyśnie instaluje się tak: Mods\Brytenwalda\Brytenwalda\pliki moda , dlatego ze katalog Brytenwalda nie ma od razu plików moda lecz drugi kat. Brytenwalda dlatego gra nie widzi tego moda...wiadomo co trzeba zrobić ;)

Offline Silviril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Grudnia 03, 2010, 18:28:26 »
    Mam takie pytanko. Czy w Brytenwaldzie nie można walczyć nachyloną lancą ? Bo próbowałem już parę razy i nie mogę.

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Grudnia 03, 2010, 18:36:34 »
    Można ale tylko niektórymi brońmi np. nie można widłami i zwykłą włócznią...
    Musisz zakupić takie coś malowane na zielono-czerwony kolor ( i nie jest to topór;-) )
    wydaje mi się że można tylko tym :-)