Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: zacinki podczas większych bitw  (Przeczytany 1758 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    zacinki podczas większych bitw
    « dnia: Września 10, 2010, 21:14:41 »
    Witam, więc tak mam prawie wszystkie opcje na off, i low byle gra miała więcej FPS i na mapie mam kiedy stoje około 120FPS a podczas poruszania się 70-80.
    Podczas bitw ( wielkość jest na 150 ) kiedy jest bitwa np: 200 vs 800, to FPS waha się pomiędzy 20-50, jest o kale kiedy podbiegną do siebie i zacznie się walka nawet tylko 30 vs 30 to fps dziwnie spada z 30 robi się na chwile 3fps potem znowu 30 i tak cały czas, tnie to i denerwuje, ale kiedy wrogowie już się poddają i uciekają fps wraca znów udo normy...
    Co zrobić by podczas starcia w bitwie ten fps tak nie haczył ? kompa mam dobrego dość, 2GB ramu, GF7600GT256, p4 3,2GHZ
    w opcji mam zaznaczone ukryj krew ale to nic nie daje, jak to poprawić bo widzę że wina nie leży w sprzęcie za słabym, a w czymś co jest w grze i to przeszkadza, w płynnej rozgrywce.
    W podstawce niema takich problemów.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: zacinki podczas większych bitw
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 10, 2010, 21:26:52 »
    Wina leży po stronie Warbanda. Bardziej szczegółowe (w stosunku do 1.011) modele, oraz tekstury wysokiej rozdzielczości robią swoje. Dochodzi do tego jeszcze zwiększony LOD na modelach, który też musi się załadować, jeśli podejdziesz bliżej jakiejś jednostki, a skoro jest dużo żołnierzy na mapie, to wiadomo, że ładuje te "lepsze" modele częściej...

Co możesz zrobić...
    Jeśli chcesz bardziej oszpecić grę, wgraj jakieś łatki, typu "mniej szczegółowe drzewa", "gorsze tekstury (o ile takie są).
    Najprościej jednak będzie zmniejszyć Battle Sizer i unikać walk w lasach.

Pozdrawiam!

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 10, 2010, 22:03:55 »
    No ale grafikę mam ustawioną tak że jest grosza od podstawki Mount & Blade ;], trochę dziwne no ale ok

EDIT: źle mnie zrozumiałeś ja nie muszępodchodzić nawet jak jestem na 2 końcu mapy a armie dopiero co idą na siebie to FPS jest z 50 i kiedy w końcu zaczynają się naparzać to wtedy FPS skacze z 50 do 0,38 i tak ścina, tak jakby ataki ludzi powodowały zacinanie się gry... a nie grafika. i czy ktoś wie jak to naprawić ? ;/ bo nawet 20vs20 grac sie neida kiedy w podstawowym M&B moge dac rozmiar bitwy na 300 a fps jest około 20 i nic nie spada, to jest chore...
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2010, 00:11:12 wysłana przez nod18 »

Offline Reger26

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 15, 2010, 12:00:48 »
    Wcześniej ktoś pisał że wyłączenie krwi pomaga. Mi właśnie taki sposób pomógł. I ty spróbuj.