Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Liga  (Przeczytany 7835 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cadhi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Liga
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 05, 2010, 20:42:40 »
    pomysł dobry.
    Co prawda nie jestem w żadnym klanie, bo niezbyt wysokie umiejętności mi w tym nie pozwalają (i mało czasu, tylko wieczorami po 21.00), ale chętnie bym o wynikach bitew poczytał.
    Także nie narzekać, tylko się organizować!

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 05, 2010, 21:29:22 »
    Panowie ja również myślę że, czas się zorganizować, niech liderzy klanów wypowiedzą się czy chcą grać w takiej lidze, i jeśli tak niech zgłoszą ilu ich klanowiczów będzie...
    Myślę że takim minimum liczby członków powinno być 9...Klany o mniejszej liczbie graczy mogą zrobić coś ala Total War Clan Federation i także grać...
    Co do odznaczeń inwidualnych to po prostu warto by liczyć te fragi...jeśli kilka osób by sobie w tym pomagało nie byłoby to takie trudne...
    Posłuchajcie ludzie, oficjalne zasady gier na sparingach już mamy, dość klanów mamy można by więc uporządkować tę polską ligę WB...
    Przykładowe zasady napisałem już kiedyś w temacie, obstawianie meczy międzyklanowych u bukmachera, można je zmodyfikować i zagrać na nich...myślę że zapewnią one względy spokój na sparach.
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2010, 21:34:45 wysłana przez lygrys »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 05, 2010, 21:54:34 »
    Uważam, że pomysł jest FANTASTYCZNY. Niemniej jednak, nie sądzę, żeby było to możliwe. Nie wziąłeś pod uwagę, że ostatnimi czasy klany tworzą się i upadają tydzień w tydzień. Kiedy to się ustabilizuje, można pomyśleć o lidze. Jednak, cóż.... cierpliwość jest cnotą. ;) Warto też pomyśleć o grupie niezrzeszonych, ale doświadczonych i odpowiedzialnych graczy, którzy pełniliby rolę sędziów. Inaczej nie obedzie się bez kłótni i szachrowaniu przy wynikach. A co do odznaczeń-w pełni zgadzam się z Ive.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 05, 2010, 21:59:21 »
    posłuchaj moim zdaniem sędzią może być każdy oprócz graczy z danego klanu...stąd ja się zgłaszam o ile dojdzie do takiej ligi, i taki urząd powstanie.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 05, 2010, 22:26:07 »
    pomysł dobry.
    Co prawda nie jestem w żadnym klanie, bo niezbyt wysokie umiejętności mi w tym nie pozwalają (i mało czasu, tylko wieczorami po 21.00), ale chętnie bym o wynikach bitew poczytał.
    Także nie narzekać, tylko się organizować!

Możesz napisać do nas podanie:) Przyjmujemy każdego (powyżej 15 lat) z otwartymi ramionami i nie musisz być wcale aktywny (choć to dziwnie brzmi). Nie musiałbyś tylko czytać o wynikach meczów:D Jeżeli tylko by cię to interesowało to zajrzyj do tematu klanu Sarmatians.

Natomiast w kwestii samej ligii to podzielam zdanie Barbariana (o.O) że najpierw sprawdźmy czy te całe mixy wypalą a później bierzmy się za ligii.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 06, 2010, 16:09:12 »
    Zeby zrobic lige powiennismy ustalic przede wszystkim jakie klany polskie by w niej mialy grac.

Pomysl notowania najlepszych graczy nie wydaje mi sie ze jest spalony bo to bylo by za duzo roboty dla organizotara takie cos mozna by sprawdzic po wszystkich meczach ( na zasadzie po kazdym meczu screen ze statystykami graczy i tylko fragi i zgony )

Zrobienie ligi nie jest glupim pomyslem bo moglo by pokazac jaki klan jest aktualnie lub ogolnie najlepszy to ze wiecie kto zajmie prawdopodobnie 1 i 2 miejsce nie musi sie miec miejsca w sporcie wszystko moze sie zdarzyc :p

Zamiast dyskutowac na temat ligi lepiej ustalmy jakie klany wziely by udzial tej lidze.

Trzeba by tez ustalic ile klanow by sie w 1 lidze znajdowalo ( jezeli wgl jest planowane zrobienie kilku lig chodzi mi o to zeby nie bylo ze od tak sobie ktos zalozy klan i bedzie przechwalac sie tym ze jest w 1 lidze :P ale jezeli bedzie pare klanow zapisanych to nie ma co nawet robic 2 ligi i byla by jedna ).
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 06, 2010, 16:19:56 »
    Wiecie jaka dla mnie byłaby podstawa? Porządna, dobrze prowadzona strona internetowa. Bo z tego co zauważyłem, to na Tawernie polecą osty, za za dużą ilość tematów...multiposting itd. Strona byłaby co tydzień aktualizowana. W newsach aktualne wyniki, na samej górze (tam gdzie logo) tabelka z punktami. Po bokach artykuły co do zasad, sędziów, zespołów i innych spraw dotyczących samej ligi. Bez tego ani rusz. Znajdzie się chętny na zrobienie strony, to ze swojej strony zrobię wszystko aby liga się rozwijała.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 06, 2010, 16:24:11 »
    Wiecie jaka dla mnie byłaby podstawa? Porządna, dobrze prowadzona strona internetowa. Bo z tego co zauważyłem, to na Tawernie polecą osty, za za dużą ilość tematów...multiposting itd. Strona byłaby co tydzień aktualizowana. W newsach aktualne wyniki, na samej górze (tam gdzie logo) tabelka z punktami. Po bokach artykuły co do zasad, sędziów, zespołów i innych spraw dotyczących samej ligi. Bez tego ani rusz. Znajdzie się chętny na zrobienie strony, to ze swojej strony zrobię wszystko aby liga się rozwijała.

W pelni sie zgadzam i popieram to co mowisz.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 06, 2010, 16:27:46 »
    Dokładnie strona by się przydała, i to taka porządna...można by zrobić na niej nawet coś ala gazetkę  warband, z opisami danych meczy, kalkulacjami kto ma większe szanse itd.itd.
    Co do ligi to moim zdaniem trzeba by było zrobić zebranie liderów i zaczynać...
    2 liga jest pomysłem chyba nietrafionym, jaki powód do dumy ma szef ostatniego klanu w 1 lidze...

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 06, 2010, 16:34:12 »
    Dokładnie strona by się przydała, i to taka porządna...można by zrobić na niej nawet coś ala gazetkę  warband, z opisami danych meczy, kalkulacjami kto ma większe szanse itd.itd.
    Co do ligi to moim zdaniem trzeba by było zrobić zebranie liderów i zaczynać...
    2 liga jest pomysłem chyba nietrafionym, jaki powód do dumy ma szef ostatniego klanu w 1 lidze...

Jezeli chce ci sie robic gazetke mozesz ja robic :P milego pisania

A moze miec taki ze ktos nie wie ze jest 1 liga poza tym ten szef nie musi mowic ktory w niej jest bo bedzie chwalil sie ze wgl jest w 1 lidze na np. 3 ligi ( a my dobrze wiemy ze jest tylko 1 liga ). W kazdym razie nie istotne watpie zeby bylo dosc klanow zeby zrobic wgl 2 ligi.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 06, 2010, 16:42:29 »
    Irqwan, to może zróbmy tak, że klany powyżej 9 osób do 1 a poniżej do drugiej?
    jeśli już mają być te ligi to tak by to rozsądniej wyglądało.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 06, 2010, 16:49:41 »
    1. Nie jestem irqwan tyko ingwar ( nom dla pacmana irgwan ;p )
    2. najpierw to potrzeba klanow ktore by wziely w tym udzial i ... strony ;p 

Offline killer223

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 06, 2010, 17:08:19 »
    Czyli chodzi o turniej tak? Hmm no ciekwae. Czy mógłbym prosić o jakiś zarys w punktach tego turnieju?
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2010, 17:21:55 wysłana przez killer223 »

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 06, 2010, 17:43:33 »
    jeśli do tego by doszło to raczej liga...czyli każdy gra z każdym i kto ma więcej pkt wygrywa...tak byłoby chyba najlepiej...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 06, 2010, 18:12:24 »
    Kiedyś mi się nudziło i napisałem szkic funkcjonowania takiej ligi... Ale chyba najpierw spróbujmy z MIXami.

->Każdy klan może wystawić parę drużyn
    ->Dopuszcza się wystawianie jednej drużyny przez dwa klany
    ->Gramy drużynami po 8 osób plus 2 rezerwy
    ->Rozgrywki na zasadzie tabeli, każdy z każdym
    ->Za wygraną 3 punkty, za remis 1, za przegraną 0
    ->W razie takiej samej liczby punktów liczy się bilans wygranych i przegranych rund
    ->mecze rozgrywamy kolejki, każda drużyna ma jeden mecz co tydzień
    ->gramy od piątku do niedzieli
    ->każdy klan wystawia jednego sędziego
    ->na meczu musi być obecny sędzia nie będący członkiem żadnego z grających klanów
    ->gramy na serwerach REFu (jak się zgodzą), Tawerny (jak się zgodzą) i SRT (jak się zgodzą)
    ->mecze rozgrywamy tak jak miedzyklanowe, z tym że na mapie 6 rund, po 3 na spawn. Co daje w sumie 12 rund.
    ->Drużyna która się nie zgłosi na maecz przegrywa automatycznie 9:0 (trzeba się zastanwić czy nie lepiej 12:0)
    ->Obie grające drużyny muszą być na tym samym TSie lub Mumble (tawernianym), na różnych kanałach.
    ->Wszystkie wątpliwości będą rozstrzygane na zebraniu sędziów, co piątek przed pierwszym meczem kolejki
    ->na meczu sędzia zawsze ma rację
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"