Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RGL ERROR  (Przeczytany 1714 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chmiel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    RGL ERROR
    « dnia: Sierpnia 31, 2010, 18:44:13 »
    Witam. Mam problem z M&B. Czasami gdy gram to gra sie zacina i wyrzuca do "windy" pozostawiajac mi tylko male okienko z napisem:" RGL ERROR: Vertex buffer cannot be loaded" czy jakos tak. Robi sie to najczesciej w czasie duzych bitew, jak np: szturmowanie zamku, ale rowniez np: gdy wychodze juz z wygranej bitwy na mapke.

Gram na wersji 1.011, oczywiscie oryginalnej. Uzywam Waszego spolszczenie oraz moda "upiekszajacego" tekstury. Poza tym gram nie na Native tylko na Prophesy of Pendor c 3.01 (chyba 3.01...).

Z gory dzieki za pomoc.

TUTAJ jest print screen tego bledu.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2010, 23:27:57 wysłana przez chmiel »

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    Odp: RGL ERROR
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 03, 2010, 20:33:08 »
    Wywala błąd, ponieważ na Twoim ekranie jest zbyt dużo modeli, co daje dużą ilość poly na ekranie. Twoja karta graficzna po prostu tego nie wytrzymuje. Polecam pobrać to Odinstaluj mody, później zainstaluj ten mod, a dopiero później zainstaluj na nowo mody. Ten modzik dodaje broniom modele LOD, co dodaje trochę FPS (u mnie podwyższa o około 7 fps) oraz "zapobiega" temu błędowi.

Offline chmiel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 03, 2010, 21:48:09 »
    Dzieki. Zaraz to wyprobuje.

Offline StaQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 20, 2010, 13:00:04 »
    Witam ,
    I jak ? Pomogło ?
     Ponieważ mam podobny problem tylko z modem Britain at War i nie wiem czy po prostu reinstalować tego moda czy zrobić tak jak kolega radził czyli pobrać to Speed&Stability .

Proszę o odpowiedź .