Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Królestwo bez zamku - gdzie są wasale ?  (Przeczytany 1979 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Królestwo bez zamku - gdzie są wasale ?
    « dnia: Sierpnia 28, 2010, 18:50:16 »
    Witam,
    przeprowadzam sobie rebelię, problem polega na tym że królestwo z którym walczę straciło swoje wszystkie zamki, i nie mogę znaleźć żadnego z ich wasali...
    Przez co rebelia ciągle trwa i trwa...
    Znacie może jakiś sprytny sposób aby widzieć ruch na całej mapce albo inny pozwalający mi wybrnąć z owej sytuacji ? :(
    Pozdrawiam.

Offline Degren

• Użytkownik
    Odp: Królestwo bez zamku - gdzie są wasale ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 28, 2010, 19:02:10 »
    Pewnie jakieś czity. Ja bym radził poczekać. Jak nie ma zamków, to wasale wypną się na królestwo i przejdą do innego.

Miłego.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 28, 2010, 19:13:19 »
    Ehh zasmucony jestem :(
    Przeprowadzałem rebelię, wywaliłem Lady Isola Z Suno, sam zostałem królem królestwa "rebeliancki swaidian" i liczyłem że tak samo jak podczas upadku swaidian gdy byłem z Isolą i ona wtedy została królową, tak teraz ja zostanę królem, a tu dupa :( Swadia upadła a ja nadal mam tą swoją marną frakcje ;(
    No nic, szkoda że mój super plan się nie powiódł, dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam.

PS:
    Wiecie może czy w Ogniem i mieczem da się zostać królem ?

Edit1:
    Mam jeszcze jedno pytanie, co się dzieje z wasalami po upadku królestwa ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2010, 19:49:46 wysłana przez Colder »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 28, 2010, 21:10:12 »
    Jesli to rebelia na rzecz pretendenta, to po upadku rojalistów przechodzą do Ciebie. Jeśli działąsz sam... przechodzą do innych państw. Moim zdaniem było sie wstrzymać i wlepic ctrl+t. Znalazłbyś pomarańczowych i miał Isolle za władczynię... chociaż teraz też masz nieźle, przynajmniej to Ty możesz rozdawać lenna jako król.

Offline Peradius

• Użytkownik
    • Piwa: 32
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 15, 2010, 21:49:10 »
    Też tak dzisiaj miałem. Przeprowadzałem rebelię Chanatu i tak samo.
    Podbiłem wszystkie zamki, miałem Sanjar Chan'a jako więźnia i nie widziałem żadnych wasali. Po kilku dniach ( z 40-50 ), któryś z wassali zaatakował Ichamur. Okazuję się, że oni chodzą po wioskach i rekrutują oddziały do kontrataku. Jedynym sposobem jest CTL + T, a po odnalezieniu Teleport ( CTRL + LPM na mapce ) no chyba, że ich dogonisz jak oni biegną z prędkością 11.2 :D
    Po udanym buncie wasale nie mają co robić, więc przechodzą do innych królestw.
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2010, 21:52:22 wysłana przez Peradius »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 15, 2010, 22:13:57 »
    Też tak dzisiaj miałem. Przeprowadzałem rebelię Chanatu i tak samo.
    Podbiłem wszystkie zamki, miałem Sanjar Chan'a jako więźnia i nie widziałem żadnych wasali. Po kilku dniach ( z 40-50 ), któryś z wassali zaatakował Ichamur. Okazuję się, że oni chodzą po wioskach i rekrutują oddziały do kontrataku. Jedynym sposobem jest CTL + T, a po odnalezieniu Teleport ( CTRL + LPM na mapce ) no chyba, że ich dogonisz jak oni biegną z prędkością 11.2 :D
    Po udanym buncie wasale nie mają co robić, więc przechodzą do innych królestw.

Stosuję pogrubioną taktykę w przypadku ja vs całe państwo/ja+pretendent vs reszta.
    Kiedyś, jak tworzyłem swoje imperium na gruzach Vaegirów, to ostatni z ich lordów wybrał się aż do Nordów i tam werbował wojsko... próbował spalic wieś i wyrżnąć vaegirskich wieśniaków, to go musiałem pokonać, wrednego zdrajcę... skad oni mają kasę na wojsko w takich przypadkach? Powinni mieć limitowana ilość i po wyczerpaniu przechodzic do innych państw/do mnie.