Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Czy może być gorzej? Graficzne błędy.  (Przeczytany 2026 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    Czy może być gorzej? Graficzne błędy.
    « dnia: Sierpnia 25, 2010, 01:01:48 »
    Skuszony wieloma screenami zainstalowałem parę graficznych modów i co moim oczom się ukazało :((

Ściągnąłem i zainstalowałem tekstury GutkaFiutka "Mipmap fading [new version of Light Mipmap Mod" http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,37173.0.html Ten efekt w jego modzie nie działa u mnie jak powinien. Poza tym jeszcze parę modów zmieniających tekstury i było ich całkiem sporo w dużej przestrzeni czasu. To nieistotne. Gdybym coś zmieniał na gwałt wszystkie mody przestałby mi działać.
    Tych powyższych efektów chce się pozbyć za wszelką cenę. Reinstalacją gry i podobnym spamowaniem proszę mi nie zawracać głowy, bo nie mogę wszystkiego zrobić od nowa.

Czy ktoś wie dlaczego wiele obiektów jest białych? Bo to chyba nie wina tekstur? A jeśli tak to jakich? Do tego mimo usunięcia HDrów które u mnie były zbyt jasne gra nadal jest zbyt rozjaśniona pomimo braku blooma i choć jego samego w grze już nie widać to zostało coś podobnego po nim. Nie jest to coś co można zmienić w ustawieniach jasności gry. Po paru próbach wykluczam kolidowanie ze sobą modów. Tu po prostu coś się spiepszyło lub jest niekompletne, albo coś zgoła innego...

Pomóżcie :(

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline Mordaler

• Użytkownik
    Odp: Czy może być gorzej? Graficzne błędy.
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 25, 2010, 19:56:43 »
    Taka rada dla innych nie liczy się grafika tylko grywalność.
    PS Oj pokarała cię Bozia, pokarała
    PS 2  W ramach małej prywaty, na poczatku myślałem że mi ekran zaparował :)

Offline Wojmir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 25, 2010, 23:18:13 »
    Ja bez zmieniania tekstur to miałem jeszcze gorzej , mix różowego z białym

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 26, 2010, 17:57:46 »
    Gdybym coś zmieniał na gwałt wszystkie mody przestałby mi działać.
    Tak naraz wszystkie?

bo nie mogę wszystkiego zrobić od nowa.
    A dlaczego nie?

Po paru próbach wykluczam kolidowanie ze sobą modów
    tzn? Przecież skoro miałeś zainstalowane inne mody graficzne i dodałeś jeszcze jeden i tak się dzieje to chyba coś jednak koliduje?

Ja ci proponuję reinstall i wgrywanie tych modów w różnej kolejności, backupy i sprawdzanie czy wszystko jest ok.

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 28, 2010, 19:07:55 »
    Oj ale wy pokręceni. Tak wszystkie mody przestałyby mi działać. Przykład? Wystarczy, że w jakimś module nie wpiszę w module.ini informacji o Panoramics mod to ten moduł nie działa. Trzeba robić w każdym.
    Okazało się, że to nie kolizja modów. Jeden mod graficzny był po prostu wadliwy.

Wszystko naprawiłem :) , ale woda nie działa jest kolorowa folia zamiast tego...

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 29, 2010, 03:36:10 »
    Uważaj bo ci karta pójdzie to samo miałem przez innego moda na grafike i przegrzało mi karte.