Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Despin Pretendentem?  (Przeczytany 1074 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Despin Pretendentem?
    « dnia: Sierpnia 24, 2010, 14:35:10 »
    Grałem sobie laską. Mam z Despinem 55 znajomości. Zasejwowałem i go poslubiłem (taak, ale ze mnie zboczeniec hihi). Jest opcja przekonania go do zgłoszenia pretendentury do tronu Swadii. Próbował ktos przeprowadzać TAKĄ rebelie?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Despin Pretendentem?
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 19, 2010, 03:50:37 »
    Nie robiłem tak ale mogę się dac pociąc, że nie różni się niczym oprócz innych, ewentualnie Despin może będzie samodzielenie latał z armią.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 19, 2010, 11:21:06 »
    Mężowie latają z armiami tak samo jak zwykli Lordowie i z każdym zamkiem lub miastem który do nich należy możesz robić co chcesz, oni tworzą sobie garnizony a ty możesz podwędzić im ludzi z twierdzy.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 04, 2010, 19:35:45 »
    Sprawdziłem, są 2 opcje w rozmowie na osobności: co sądzisz o np Harlausie, mówisz mu, że Ty powinieneś byc królową (i standard, zakładasz własne państwo i jesteś monarchą z Despinem jako ksieciem współmałżonkiem) lub, że to on powinien być królem (odpowie, że ma do tego takie same prawa jak jego włądca i ona zakłąda królestwo i jest królem, a Ty jego marszałem). Obie opcje równaja sie stanwowi wojny miedzy Tobą a suzerenem zbuntowanego męża.

BUG

Jeśli wsadzisz męża na tron, to zachowujesz prerogatywy monarchy... on zresztą też. Mianujesz ministra, marszałka, rozdajesz lenna i... nie mozesz pozbyc sie Isolli z oddziału (jako więźnia). Co ciekawe, mozesz mężowi złozyć hołd lenny lub... oskarżyć go o zdradę :D. Pierwsza opcja skutkuje wprowadzeniem Ciebie na tron i wywaleniem z jego królestwa dotychczasowych lordów, druga sprawia, że mąż zostaje wasalem np Chanatu (i wciaż jest królem swojego panstwa :D).
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2010, 21:56:56 wysłana przez matigeo »