Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Stolica...  (Przeczytany 1889 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sofiks

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Stolica...
    « dnia: Sierpnia 24, 2010, 12:15:53 »
    Czy ktoś mógł by choć raz napisac raz a porzadnie jak przenieść stolice...? Szukałem duzo na forum i znajdywałem jedynie pytania nie odpowiedzi jak to zrobić... A jak juz znalazłem odpowiedź brzmiała że trzeba mieć narzedzia aksamit i płótno wtedy sie pojawia opcja przeniesienia stolicy... nie wiem czemu ale u mnie jej nie ma... :| bo nie wiem nawet gdzie szukac...

Proszre o pomoc...

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Stolica...
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 24, 2010, 12:31:08 »
    Wchodzisz do miasta/zamku będącego Twoją własnością i niebędącego stolicą (czyli miejscem rezydowania żony i/lub ministra) i wybierasz opcję (w menu zarządzania zamkiem, garnizonem itp) przenieś stolicę.

Offline Sofiks

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2010, 14:18:33 »
    Nie mam takiej opcji... :( Moge se garnizon ustawić moge wybudowac a w zasadzie juz mam wybudowane siedzime posłańców i te drugie cos tam z wiezieniem ale nie mam przeniesienia stolicy :(

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2010, 14:32:48 »
    Moze jesteś czyims wasalem lub masz tylko 1 posiadłosć?

Offline Sofiks

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2010, 15:26:56 »
    Nie nie jestem niczyim wasalem byłem Vaegirów aleto zanim zaczołem podbijać sam obecnie zniszczyłem frakcje Nordów i Swadie teraz walcze właśnie z Vaegirami... No i potrzebne mi przeniesienie stolicy bo nie chce w zamku trzymać ludzi tylko w mieście (w stolicy jest prawie 50 jednostek) a ja oddaje Lordom zamki a sobie zostawiam wioski i miasta wiec zalezy mi by przenieść tą stolice... Mam jeszcze jeden problem... Zawsze jak przychodzi mgła nie widze raportów nie wiem gdzie co sie dzieje tylko pisze De BUG cos tam cos tam i cyferki literki i takie pierdoły... ;/ No i nast problem... Podbijałem raz Sargoth od Nordów jak jeszcze istnieli myslałem ze to jakis jednorazowy bug bo moi ludzie nie chcieli atakować przeciwnika i wyszło na to że byłem sam przeciwko około 400Nordom... wzieli mnie do niewoli i po dłuuugim czasie uciekłem... Teraz gdy maja ją Vearingowie (Sargoth) zaatakowałem te miasto i... I to samo :( naszczescie mam najlepszy pancerz i uzbrojenie jakie znalazłem w Warbandzie i 40lvl wiec wyszło ze sam musiałem natrzaskac około 250 Vearingon gdy moja armia stała i obrywała od łuczników... :// Nie pojawia mi se to w innych miastach podczas oblezeń tylko na Sargoth... (Jak narazie...) Jakies porady?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2010, 15:38:54 »
    Ja miałem w Praven tak, że obrońcy mają respawn w jakimś budynku i pojedyńczo wychodzą :D
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 24, 2010, 16:08:59 »
    Ja tak nie mam. Jaka masz wersję? 1.127? Jesli tak, to pewnie bug, jeśli nie... to nie wiem...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 24, 2010, 16:12:49 »
    Już nie pamiętam kiedy to bylo :P ale chyba przed wakacjami
    (click to show/hide)

Offline akwes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 25, 2010, 20:50:37 »
    U mnie gdy przychodzę do mojego miasta, które nie jest stolicą pojawiają się dwie opcje "Zarządzaj miastem" oraz "Zarządzaj miastem." Jedna z nich jest to opcja przeniesienia stolicy w dane miasto. Aby przenieść stolicę potrzebujemy sztukę aksamitu (czerwone) oraz jedne narzędzia.

Co do błędu, może spróbuj wydać rozkaz do ataku? F1 później F3, albo żeby szli za Tobą, F1 później F2.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2010, 21:23:11 wysłana przez akwes »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 25, 2010, 21:36:45 »
    To nic nie da bo ciężko się przecisnąć
    (click to show/hide)

Offline akwes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 25, 2010, 21:52:12 »
    Mówiłem do osoby, która miała problem z nie atakującym wojskiem.

Hm... Miałem podobny błąd właśnie w jednym miast Swadii, całość drużyny przeciwnika zrespowała się w teksturach w bramie, nie dało się dojść od drugiej strony bo było zagrodzone wszystko. Trzeba było atakować przez bramę (miecz przechodził przez tekstury, czasem postać przeciwnika wyrzuciła się z tekstur) zostawiłem komputer na 30 minut a moi wojownicy dobijając się do bramy w końcu podbiła miasto ;]

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 25, 2010, 22:10:51 »
    Ja mialem kuszników na murach i jak po 1 wychodzili to ładne salwy szły :D
    (click to show/hide)