Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!  (Przeczytany 58176 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    Odp: 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!
    « Odpowiedź #315 dnia: Marca 02, 2011, 17:24:28 »
    W tym roku mamy Polskie Katapulty z bezkonkurencyjnymi pingami, i myślę że te 60-80 osób na potrzeby eventu udźwigną bez większej zadyszki:)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #316 dnia: Marca 02, 2011, 17:34:14 »
    60-80 osób na potrzeby eventu

Żart?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #317 dnia: Marca 02, 2011, 17:36:22 »
    oczywiście ze wszyscy bo jaki ma sens event z 30 ludzmi?? (liczac ze tyle sie pojawi z WV i REF-u) a jak przyjdzie cała polska scena warbanda to dopiero bd zabawa;)
    Żart?

Jeżeli 30 jest bez sensu to myśle że 80 jak najbardziej ma sens, przecież to ogromna bitwa:) Chyba że chodzi Ci o to że serwer nie da rady, o tym musimy sie przekonać i zrobić test- ja obstawiam że bez problemu uciągnie:)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #318 dnia: Marca 02, 2011, 17:40:27 »
    Na event 80 osób to aż szkoda fatygi, a zwłaszcza wysiłku organizatorów... Na niektórych publicach jest więcej ludzi. 120+, poniżej nie ma solidnego eventu. ^^
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #319 dnia: Marca 02, 2011, 17:52:46 »
    Myśle że bitwa 40 vs 40 już jest warta fatygi:) Ale wiadomo że im więcej tym lepiej ale wtedy co do wydajności serwa przy ponad 120 to nie wiem  (trzeba by spytać Inco)

Offline Krzpl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #320 dnia: Marca 02, 2011, 22:15:11 »
    Myśle że bitwa 40 vs 40 już jest warta fatygi
    Ja tak nie uważam. Tyle osób chyba przyszło kiedyś na mix'a, ale nie jestem pewien.

Kilka pytań:
    1. Planujecie event w tym roku?
    2.Co z chorążymi. Rozumiem, że sztandar musi być widoczny, ale takim ,,kijem" ciężko jest się bronić. Na evencie osoby ze sztandarami padali jak muchy(wystarczyło takiego zaspamować i flaga zdobyta).
    3.Macie zamiar dodać więcej przedmiotów/uzbrojenia? Wszyscy generalnie wyglądali tak samo...

To chyba wszystkie pytania jak sobie coś przypomnę, to napiszę.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #321 dnia: Marca 02, 2011, 22:31:01 »
    Właśnie doczytałem że n pierwszym Grunwaldzie było 150osób, to rzeczywiście warto by było coś koło tej ekipy zorganizowac- zobaczymy tylko jak na to serw i co za tym idzie ping..

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #322 dnia: Marca 03, 2011, 08:03:56 »
    Krzpl, odpowiem tylko na twoje pierwsze pytanie. Tak, w tym roku również Grunwald się odbędzie. Reszta jest na razie tajemnicą:-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Marca 03, 2011, 14:26:01 »
    Chorążych będę się czepiał, ponieważ uważam, że ta jednostka jest do poprawy. :)
    Chorągiew była za długa i za wolna na piechotę. Miałem pomysł, aby chorągiew była na plecach, natomiast jednostka miałaby w dłoniach broń przeznaczoną do samoobrony. Gdyby jednostka została zabita, cały jej ekwipunek zostałby wyrzucony w miejsce jej śmierci. Flaga byłaby do zdobycia, a jednostka miałaby możliwość obrony przeciw piechocie.
    Krzpl, odpowiem tylko na twoje pierwsze pytanie. Tak, w tym roku również Grunwald się odbędzie. Reszta jest na razie tajemnicą:-)
    Cieszę się i na pewno nie tylko ja. ;)
    Kiedy planujecie zacząć rekrutację do frakcji?
    zobaczymy tylko jak na to serw i co za tym idzie ping..
    Myślę, że z tym nie będzie problemu.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #324 dnia: Marca 03, 2011, 14:30:55 »
    I jak to będzie wyglądało? To oddział ma się troszczyć żeby nie stracić chorągwi. Jak chorąży ginie to powinien ktoś go zastąpić.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #325 dnia: Marca 03, 2011, 14:47:29 »
    Tak jak Luca mówi.Chorąży ma tylko trzymać tą chorągiew, a ludzie z jego chorągwi mają go osłaniać, a nie iść na palę do przodu.Na Grunwaldzie w zeszłym roku było tak, że chorąży brał miecz i nawalał, a jak ginął to chorągiew przepadała.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Marca 03, 2011, 14:54:35 »
    I jak to będzie wyglądało? To oddział ma się troszczyć żeby nie stracić chorągwi. Jak chorąży ginie to powinien ktoś go zastąpić.
    A jeśli oddział leży? Pozostaje opcja ucieczki lub poddania się, istnieje opcja dla honorowych - atakować.
    Z doświadczenia na poprzednim Grunwaldzie wiem, że jak chorąży padał, to mało to kogoś obchodziło, wróg zabierał chorągiew i na tym to wszystko się kończyło...

Uważam tylko, że to nie głupi pomysł, żeby wszystkie przedmioty z jednostek wypadały.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #327 dnia: Marca 03, 2011, 16:40:53 »
    Chorągiew Śląska rzucała polskie chorągwie pod nogi IvEgo jeżeli dobrze pamiętam...Więc jednak niektórych to obchodzi ;p

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Marca 03, 2011, 20:46:27 »
    Nie moge sie doczekac kolejnego eventu :D Mysle ze nie glupi (lecz nie do zoorganizowania ) jest pomysł aby wyslac moda na Tale Worlds . Podac Termin i dokładne zasady ( i film by wiedzieli jak to wyglada , i .. no co pomarzyc nie mozna ? xD no ale wyobraźscie sobie bitwe.. Server z pingami dla kazdego 30-40 , Admin mod który udostępnia 500 slotów , no i 500 graczy uzbrojonych bo zęby... patrzec jak 100 konnych najerzdza na piechote... no dobra na czym to realnym skonczylem ? a.. mam nadzieje ze tym razem Polacy wygrają xD albo zrobimy kontynuacje po Bitwie pod Grunwaldem i jakiś punkt zwrotny :)
    Retarded are everywhere

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #329 dnia: Marca 05, 2011, 20:26:37 »
    Mozliwe ze kiedys kiedys doczekamy sie takich serwerow.Ping 40 przy pieciuset graczach,marzenie:).Moze do czasu eventu cos sie zmieni,ale poki co 251 slotow to chyba wszystko co mozna osiagnac.Kolejne utrudnienie to mega lagi na poczatku rundy podczas respownow,ktore to czesto i gesto powoduja crashe wielu graczy.Kazdy kto bral udzial w niedzielnej bitwie linniowej w MM modzie,wie o czy mowa.
    Moze dobrze dobrana mapa oraz niezbyt ciezkie jednostki nie beda powodowaly takich obciazen podczas eventu.Bedzie dobrze:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.